AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 15775|回復: 216
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 鳳狙已下修   [複製鏈接]

EXP
417 點
樓主

由於鳳狙威力過於變態,眾多玩家都投訢是不是應該平衡一下職業。
終於,今次台灣改版後都將鳳狙技能下修
今次一共下修了兩樣
第一,下修就是威力,凝神勁由原本增加攻擊值60%改成30%
第二,就是施放重炮後,MP扣除90%,且3秒內無法使用任何道具(則是連食水也不能)

歡迎大家一起討論

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1359 點

儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

咁樣Del得隻職  跟本已經可以作廢

EXP
1211 點
打副咪企定定3秒比隻王任打?

EXP
1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

巴哈

鳳狙從 160%*7=1120% 下修為 130%*7=910%
威力下修幅度約19%
假設原本打10萬的台戰鳳狙 扔有8萬1的實力

影響族群:平民鳳狙
平民鳳狙如果本來有4萬的實力被修大約只剩3萬2
必須透過砸錢or時間來提升傷害,仍然可以返回神狙寶座

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

佢3秒係指冇得用道具3秒
咁MP上限扣90%係扣幾耐?

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

hk幾時改?

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

照計就2個星期後
不過大改版通常遲一個月

睇alta點決定

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

我5玩鳳狙

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
994 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 用戶勳章

冇玩鳳狙+1

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

如果改左鳳J某d技..甘咪唔系原本最初始既介紹?唔可以等甘多人玩左你先黎改嫁wo.

甘有玩鳳j既人咪姐系中晒伏?甘同哄左人落搭.之後再橋起人有乜分別?

如果真系改左..我都耐你不何.旦你地官方覺唔覺有欺炸成份?

有d人比甘多錢去搞好隻鳳j.升好隻鳳j.官方話改就改?

甘戈d人點?系因為睇左你地最''初''介紹吸引到佢地,佢地先會玩鳳j

旦官方你地有冇問過玩鳳j既人接唔接受你地甘做?

講真..冇玩既玩家緊系想人地個職改廢d(問心)如果系玩家自己有份玩,仲會唔會想官方改呢?

相信個個玩得鳳j既人都系因為本身鳳j個職勁!

大家都可以玩嫁ja..大家玩既時候都一樣嫁la,只在乎佢地想不想去玩咋麻,點解要改呢?

我就系因為鳳J本身個職屈.我先升多隻人黎玩..宜家先黎話改?

我打呢篇甘長既字海出黎..都系想為有玩鳳j既人而講出佢地既心聲我相信真心玩鳳j既人系唔會想官方修技鳳j既技能..

最後我希望..誠請GM大大唔好跟台灣啊假若你真系跟左tw..我會心碎的你會令好多真人玩鳳j的人心淡..

EXP
417 點
其實變相只係鳳狙係發射完一炮之後需要多D時間先可以發第二炮
畢竟招重炮打人超出其他職業所造成既傷害太多
威力下降都係唔想比D平民裝玩家只係用鳳炮秒左D花左唔少錢玩其他職身上既玩家
變相黎講,你只要落本一樣可以玩到高輸出既鳳狙。

EXP
417 點
提淽 發表於 2012-12-28 15:01
如果改左鳳J某d技..甘咪唔系原本最初始既介紹?唔可以等甘多人玩左你先黎改嫁wo.

甘有玩鳳j既人咪姐系中晒 ...

其實雲狩何嘗唔係-.-
招流星改成到無人再玩咁制,三轉大技更加唔點好過點

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

edmund2009 發表於 2012-12-28 15:15
其實變相只係鳳狙係發射完一炮之後需要多D時間先可以發第二炮
畢竟招重炮打人超出其他職業所造成既傷害太多 ...

本身系鳳j個職屈姐=.= 人人都可以玩嫁拉.

點解要落本先至可以打做出一隻高輸出鳳j呢?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

edmund2009 發表於 2012-12-28 15:17
其實雲狩何嘗唔係-.-
招流星改成到無人再玩咁制,三轉大技更加唔點好過點 ...

我都有雲手AC=.=不過系朋友的

我都玩過 , 流星招技我接受到LOL.

EXP
699 點
同晴空講88

EXP
62 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章

我都岩岩升緊隻鳳j

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

其實咁樣做不如刪左個職佢好過啦 好煩 我一開頭 睇到個廣告 介紹鳳狙個職既影片 睇左之後我覺得好屈 我個時係一個乜野都唔知既新手- - 岩岩玩 入去官網就見e個廣告 所以我選左玩鳳狙 哇 依家聽到話要改既職我好心痛 改左我退game算了 佢既然改得個職 咁唔洗問 其他野一樣可以改 到時唔好又話中攻膠難抽 全部只可以用初攻膠 260攻個隻 460攻改做260攻...... (假設) 但我同意上面的人講 你冇玩個隻職 緊係想人地隻職變廢 但如果冇左鳳狙既話 打副要打幾耐? 我未夠70 我未打過70副 我唔知要幾耐 仲有改左對我冇影響 最多我退game 我之前係個個po講過 改不如刪左隻職佢 唔好煩 跟住又有好多人同我講隻職真係好屈 戰場屈爆 我心諗隻職大技又廢 變身技又冇攻防加 帶唔到人升搵唔到錢 跟住d人話隻職可以秒人 跟本唔洗用變身技咁樣話番我 我心諗玩一隻鳳狙可以1蚊都唔洗入 就可以一下秒到人? 唔好咁天真啦好冇? 我懷疑你未玩過隻職就話隻職好屈咁 玩過既人都知 係好難升lv 好難搵組打裂 副本就一大堆 升lv要搵人帶 搵人帶唔洗錢? 真係有d咁好既公會/朋友唔洗錢帶你既?你仲想隻職點呀? 算啦 我一早對晴空冇哂好感 由金價下跌個一刻

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

仲有我玩鳳狙個時 一升到36就要搵人帶 升到61先停到囉 因為真係好難升 打副本又要大量mp藥 你估用個招唔洗錢買藥既咩  我冇玩鳳狙隻職好耐 我打算番來晴空玩 我一直有上agame 晴空官網睇下更新左d咩 但台灣個邊 新出一轉技能我好開心 因為天道可以勁番小小 但改到鳳職咁 ...... 改到太過份啦 只想咁講 一定冇可能1蚊都唔入就可以用隻職秒到人 唔好講到隻職唔洗用錢咁 你們都可以玩鳳狙 隻職又唔係得某幾個人可以玩既 為什麼要針對這種職業? 是不是對現玩緊鳳狙的玩家好不公平的? 唔好咁自私啦 又唔見你話天道d技廢 要改 冇心2連回的

EXP
331 點
水水bb 發表於 2012-12-28 15:54
其實咁樣做不如刪左個職佢好過啦 好煩 我一開頭 睇到個廣告 介紹鳳狙個職既影片 睇左之後我覺得好屈 我個時 ...

試問 其他職 大技 勁又如何  遲d戰場禁大技   
變身勁又如何(如刺客,陰陽) 咪又係一下比鳳炮 秒 反傷又反唔到
另外 而家有掛球 唔洗比人帶都升到lv
如果要帶人升  其實得2,3種職先帶到  唔好以為全世界只有鳳狙帶唔到升

EXP
141 點
靈仙一樣要比錢先勁... 帶唔到人升... 副本又急需要靈仙... 靈仙又要比人帶先升到60...

靈仙主打係補係輔助,吸引唔少人入去做輔助派,點解今時今日晴空仲未做野去上修.......