AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 8193|回復: 52
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 大家對合ser點睇~   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
462 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

樓主

點解個個都對合ser咁大意見既

講真,有邊個game真係完全1個外掛都冇啊

人地挽外掛咪挽外掛囉理咁多做乜.打機都求開心姐有時呢,見到外掛咪拿30秒既時間去檢舉戈個人囉

係討論區到講邊有用架檢舉我個人覺得應該有用少少

某程度上我好鄙視D世界頻D人吱吱喳喳係到亂吠(唔好對號入座,我冇指名道姓架)

其實最終一個問題都係D人咪亂講野姐搞到世界頻人唱人.係要唱到大家都落唔到台,都唔知博乜

其他既玩家都係到食花生(我都係其中一個),其實做花生友真係好正架唔洗比錢就有得睇戲~

分分鐘仲好睇過UA D戲呀咁又可以慳番D錢買點點了

某程度上我又好想全部ser都合埋一齊多D人一齊挽咪仲好~我有個好朋友都係黑騎

我想快D合ser同佢一齊挽呀

溫馨小提示:又話說,最近好似好多人爆人AC咁~大家小心D了

~End~呃下金only唔好踢爆我

單選投票, 共有 59 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
462 點

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
又一個好重要既問題,如果合左ser.聖城點算會唔會人口密度增大導致彈機架

我戈部廢機黎架wo.一入聖城就彈~oh my吉我想像唔到

我唔想同人地一齊搶住執星星花啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
2205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 藍寶石勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

「これが夢だとしても、おれにとては大事な毎日だがら」

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4430 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

姬慕雪:) 發表於 2013-12-26 21:16
又一個好重要既問題,如果合左ser.聖城點算會唔會人口密度增大導致彈機架

我戈 ...

上次都搶左半粒鐘先搶到一塊

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20921 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我中立

七級帝王會員

EXP
4430 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

主城果到有建議(?
地圖果到咪有將主城分咩區既
直接用果D區黎劃分
區與區之間用傳送點係連接

我真係唔想行一轉擺攤睇野都要轉幾次分流=.=

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
2526 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

合na...競技場打泥打去都戈d人
50vs50又冇人

主打遊戲
幻想神域
EXP
1778 點
中立,打副可以易啲招人。
同埋合ser可能對納維亞ser啲玩家有少少影響,因為本身呢個ser人最多,但係對其他兩ser有好處,因為人真是太少,聽聞招人打副可以招一小時都冇人?

三級英雄會員

專業網路技術支援

主打遊戲
幻想神域
EXP
492 點
姬慕雪:) 發表於 2013-12-26 21:16

我戈 ...

聖城人口密度增大導致彈機...

呢樣野就要睇官方伺服器既配備,其次要睇玩家部電腦既配備。

先唔講官方伺服器...

玩家部電腦張顯示卡最低要求都需要GeForce 8x或以上,本人用GeForce 9800 GT,3D繪圖顯示卡效果更好

CPU推薦用Intel Core 2 duo 雙核心,Intel i5 4核心或Intel i7 4核心,本人用緊Intel i7 4770 4核心

RAM 4GB或更多,本人部機已經加到16GB

保證打天空之塔一堆人開SP打王都唔會死機

====================

而本人對今次合Ser既見解:

第一個問題,有一大班玩家撞名。

問題係官方會點處理呢種問題,如果同台服一樣既話,我無野好講。

一定會有人投訴邊個邊個抄邊個邊個名,甚至投訴邊個邊個盜用左個名...

第二個問題就係外掛既數量係正常既三倍(伺服器三合一)

我就想睇下官方到底點樣捉呢萬幾個外掛佬,大前題係唔會捉錯人(姐係殺錯良民)

物價都係一個重點,三個Ser既物價都會有一定既差距,合左Ser反而會令原本唔同Ser既商家有爭議...

主打遊戲
幻想神域
EXP
462 點

對納維亞黎講真係爆大影響囉好冇<----(此人係納維亞

剩係納維亞D人係聖城到執野都大把人搶住執

仲加埋啊波同黑騎D人...執野已經係個問題

某程度上我又唔想合ser

七級帝王會員

EXP
4430 點

亞瑟姆 發表於 2013-12-28 04:48
聖城人口密度增大導致彈機...

呢樣野就要睇官方伺服器既配備,其次要睇玩家部電腦既配備。

INTEL內顯 4GB唔夠既RAM INTEL CPU E1400 路過

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
1103 點
合服祇是解燃眉之急,是治標不治本的方法,應改良遊戲和改變營運手法,使玩家不輕易對這個遊戲生厭。

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
5617 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章

合服有好有吾好啦 當識多啲新朋友都好既

五級富豪會員

半癱雙刀【砒霜】

主打遊戲
幻想神域
EXP
1436 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

由於我係3個SER都有人物...
3個SER既物價正同時下跌...
各自著重唔同類型既物品會特別高價...價格暫時變動不大

以整體物價指數來算(高至低)
1.黑騎士
2.阿波羅(偏低)
3.納維亞

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
37 點
合ser是好的
可是合了ser的話..
會不會增+lag 跟斷線的情況(有待觀察)

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
本人納ser
中立
多d人打副 好事黎

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
14383 點

麻雀勳章 友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

無眼睇  彈game神域

三級英雄會員

專業網路技術支援

主打遊戲
幻想神域
EXP
492 點
Eva 發表於 2013-12-29 00:12
INTEL內顯 4GB唔夠既RAM INTEL CPU E1400 路過

內顯好大機會讀取到一半都唔夠就藍屏(姐係死機)

而且E1400既處理效率唔夠好

換個Core 2 Dou E8400比較安全

顯示卡換GeForce 8x系列或以上

1000蚊有找

七級帝王會員

EXP
4430 點

亞瑟姆 發表於 2014-1-2 19:23
內顯好大機會讀取到一半都唔夠就藍屏(姐係死機)

而且E1400既處理效率唔夠好

今日已經死左次
一千蚊係兩樣包晒定係單係顯卡@@?
目前得接近800
我部廢機…

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
302 點
Eva 發表於 2014-1-2 22:58
今日已經死左次
一千蚊係兩樣包晒定係單係顯卡@@?
目前得接近800

可更新WIN 7 顯卡 可買 GT610 2G
最好隻牛是400W 先好加
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿