AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: liveindark
打印 上一主題 下一主題

[心得] 做左2日奶媽的心得..打手入黎睇下啦   [複製鏈接]

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

遇著呢D姓賴既打手..黑名單幫到你...
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
10 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
身為一個由開服玩到依家既琴....
開頭一個個放小情歌個陣只有個_字可以形容....依家有得群放已經算好
依家根本上放3層小情歌就唔理佢地(依家d副多數係秒,小情歌係加攻用),佢吸到就吸,吸唔到就由佢(
反而我好少用瞬補,因為就算個人企你隔離都成日吸唔到,係我問題定有時會咁?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

講得大好,好多一開始就衝(打手同一d吸唔到怪既坦)
奶媽跟住後面d怪就黎打奶媽,之後仲要直衝王唔理小怪=奶媽同距一齊死
死左=奶媽廢 (奶應該要比招絕對防禦啦,人所共知副本奶媽拉怪架ma)
仲有d人自己開個小情歌,但成日開得1層又有時唔開!
就係要用距個個cover奶媽開比距既,距自己又唔會睇住有無開到/只係開左1層
死左= 奶媽錯
有次打62尾王,有隻自開小情歌既坦去到鬼死甘遠自己打(1)隻石人怪(62尾王)
其他3隻打手打緊王(係甘噴血,奶媽表示我好忙)
最後差唔多打完坦竟然死左! 但奇怪唔係坦怪奶媽,係有個打手怪奶媽?
(我唔應該加人血,坦都唔係坦王,打手走去坦王,奶又做咩要加人血?)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

PUIPUI0511 發表於 2014-7-2 10:37
身為一個由開服玩到依家既琴....
開頭一個個放小情歌個陣只有個_字可以形容....依家有得群放已經算好
依家 ...

同意. 小情完,以家都係見人幫算距地比秒左我都要講聲sry (唔知點解奶媽又錯左)

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

其實....之後某d副吸血比人改弱
補師目測係會多人玩..
不過補師回人應該辛苦左好多

主打遊戲
幻想神域
EXP
113 點
親友團才是王道
打街團預左

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
我反而覺得副琴會多左,可能冇人組琴了?

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
瞬補成日補左第2個係因為反應太快,
係果2秒入面你禁左第2個人,佢就補你飛出去果下果個人了....
就是玩家太快,技能太慢.....

主打遊戲
幻想神域
EXP
2198 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

唔知其他game係點啦
但呢隻game既補師好似要硬好多咁……
要好似坦咁硬(苦笑

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
再硬也只有75%防喔...
坦有盾先會咁坦得,咁要玩琴坦了??...

主打遊戲
幻想神域
EXP
2198 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

都唔知自己玩緊坦定補(苦笑

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

精靈樂章都係會拉小怪,但因為係有盾用,可以同坦一樣

EXP
10 點
有時又要打怪
有時又吸到王仇
有時又要補血
真係...萬能

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
其實一開始唔放小情歌住,等D頂到既人開左怪先,
咁D怪都唔會打EC住,因為小情歌有仇恨
唔出就冇仇,開怪既仇恨比較大,你再出小情歌就會比較安全,
D人跑得咁快都未必吸到小情歌XD,
佢快咁快預左自己會俾怪打架啦

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
5617 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章

樹精靈柃玥 發表於 2014-7-2 12:57
其實一開始唔放小情歌住,等D頂到既人開左怪先,
咁D怪都唔會打EC住,因為小情歌有仇恨
唔出就冇仇,開怪既仇恨 ...

比個like您 我平時都會阿xd真系少左比怪打

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
E度變左EC討論區

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

樹精靈柃玥 發表於 2014-7-2 13:12
E度變左EC討論區

好事~讓大家了解ec心聲,雖然我不是ec~
p.s. 最近論壇熱鬧了也是好事XD

EXP
4534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

啲打手夠力,唔洗補都得.
唔洗點補既職,有法書同拳刃.
吸魂佢自己一下都近回滿
拳刃治量高,可以氣合自療.
其冰係啲副琴既打手.
果啲人9衝其實可以唔洗理.

樓主玩得果2日補,其實都未了解補師係點玩.
例如好多人補都唔識用綠音符黎加大回復範圍(有位"補屍"玩到??LV都以為係BUG,名就唔講啦~)
有啲補師唔係玩速血防.
有啲係爆補,同閃補
當然仲有某位打手補,9沖迅雷開王自殺.

其次打手被秒了,你小情比你回滿佢條血,佢被秒了,咪又係無晒小情~
有啲補師就係有個錯誤觀點,以為上小情就得,
得閒打王用下合音咁,
其實合音回得唔多,小情你3層咗,主要作用都係加防/加攻.
再多放落去,都係3層,都係果啲攻/防.
但偏偏就係有雷補只係傻傻地咁用合音同小情= =

講番綠音符,要用琴技攻擊先有,最好用就係暴風曲,可以破防.
有綠音符就可以用神聖音符/治療音符黎群補,
呢兩招係補好多架!

至於你話副武用乜,當然係副書啦!
打副未必成日組到主書黎解DEBEFF
所以副書有再生解DEBUFF,就可以輔助隊友.
副弓,杖,槍,炮,就爆補同單刷用.
遲下法書仲會加強少少DOT傷添.

我覺得樓主仲未摸熟FFO.
其實應該先玩高LV自己最鐘意既職先.
帶到隊友衝高LV,之後自己再開低傷職,都可以要佢地帶下你.

薔薇丸  打一大篇垃圾出黎  發表於 2014-7-2 21:44:29
liveindark  我開過好多角亦玩左好耐啦..但ffo奶媽真系第一次玩(副琴都無試過所以真系第一次-W-  發表於 2014-7-2 18:05:05

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
樓上講得好好
但係真係有時冇時間出暴風曲,
打王當然OK,
小怪就未必每個隊友可以支持到你出一下暴風曲再一個大瞬補,
到時只能點住一個坦怪既,
瞬補>治療>瞬補>治療>小情~ ~
希望其他隊友吸到小情啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
42 點
我由封水測已經玩琴~之後開服都係玩琴!
俾人鬧我試過好多次~因為本人鐘意玩時裝~所以初頭被鬧得仲金....日日都鬧咁濟..
d人唔玩補唔知補辛苦...初頭小情歌要一個個加~我練左好耐先可以全部人都keep住3層情歌~到之後小情歌面飾附魔卡勁貴(果時一場副先賺到3~5金,整張卡要成萬金),我又好努力儲錢整左~再到後來要衝高d裝先有用~我又整埋~我都係咁一直俾人話...話到我直程有段時間放棄個近lv70醫師!
係到後來自已睇開左~話之佢地人點話~佢地話我就唔同佢地打...到而家反而冇人話我個ec差~仲反而有一堆固定人士搵我打或搵我做專人ec...我覺得真係要自已去調節心態..的確有好多人姓賴..自已亂衝亂走又弱...瓜左就賴ec...簡單廣句!如果你真係覺得ec真係咁差~你唔好要ec打啊..你自搵一組人同你一樣覺得ec唔掂而唔需要ec既自已去打!唔好咩都賴落ec到!
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿