AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 14055|回復: 104
打印 上一主題 下一主題

[官方] 正金箱子系統   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
前排台灣出左正金寶箱系統就大家都知啦,以目前黎講台版都塵埃落定,咁港版就研究緊出唔出呢樣野,大家投票睇下點。

咁我先同大家分析下出左既好處同影響先
好處:
1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝,亦即係話,儲齊一套金裝既時間比之前短
2. 如果有親友團既玩家,組到固定團,集中一個人開盒先,儲到一套金裝既時間更加縮短
3. 可以單刷金副既職業掘起(?)

影響:
1. 寶箱同金裝一樣,不是必定掉落
2. 寶箱所有人都可以骰,有機會造成爭骰事件,引起爭執,你知啦八個人爭一個盒真係幾無謂
3. 寶箱開到同隊隊友裝備時,不能交易,同隊隊友有機會因而失望

[戴頭盔]投票既意見只係參考,唔表示人多就會跟,所以唔駛開分身投喇
[/戴頭盔]
單選投票, 共有 185 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

49.73% (92)
50.27% (93)
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
新晴空物語
EXP
645 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

吾好出!!!!因為我隻職單刷吾到xd

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
566 點
出啦。唔好等。最好聽日就出。。。
我打左一個月零九日。第十五日出左個頭 之後落防爆都爆左。第十六日出個鞋。期間完全無重覆出過自己既金裝..姐係平均要大半個月先可能有一件。。我而家打左一個幾月得一件。而成團人每日出金既機率大多數都係得一件至兩件唔岩職既金。什至一件都冇。。

初時聽見出呢個金箱個陣。都覺得齊裝不遠。但突然話hold住 即時沉9左

好處:照計會易d齊裝
壞處:出現搶盒情況

但搶盒情況好易解決姐。而家打金副除左兩三隻打反傷王既難打外。其他都好易打。。組兩三個唔同盒&部位既人打咪得。再唔係咪叫d fd幫幫忙。淨係打需要既王幾分鐘都打完。。慢慢磨都磨死啦。。

其實有冇可能好似多人/單人副本咁比人選擇入出盒定出裝既副?㖗咪滿足到唔同人既需求。技術應該唔難做到。

最後.我係100%讚成出盒的 (用手機打.字句分隔無咁好。見諒)

另外:其實金副有冇得好似單人副咁。選擇出盒家出
兩年兩件唔岩

EXP
376 點
之前亦都問過...掉落機率一樣...真係唔出好過出= =

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
566 點
namnamv3v 發表於 2013-7-9 17:59
吾好出!!!!因為我隻職單刷吾到xd

無人叫你單刷。有心組。一定組到岩既人同你打。

再唔係咪叫fd幫下。而家個個人都有幾隻分身。近暑假我諗大家都得閒d

EXP
1467 點
出啦,唔出我d夜龍,塔王一世都組唔到人打裝

EXP
531 點
1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝
係咪sure係咁先

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
566 點
唔出就真係打到2046。。。出左仲有一線生機

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
566 點
sesesese 發表於 2013-7-9 18:09
1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝
係咪sure係咁先 ...

講得出應該唔會呃你既。。儲番五六個盒連開應該唔難姐。。起馬有個希望。見到光明先。如果唔係真係打一件裝無了期

EXP
1967 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

我本身賣左ac退晴架啦。因為打左一年都冇一套金裝 。見到呢個消息唔錯。應該會玩番隻新人  出呀出呀

主打遊戲
晴空物語
EXP
736 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章

但因為件金裝冇左個朋友都幾無謂呢

EXP
531 點
輔助職真係係咁先

EXP
1467 點
其實最想知係…開盒果度.係分開5個位置計,定係一齊計,即係我開腳盒唔中,會唔會提高下次我開手盒的機率,定係只會提高下個腳盒的金裝率??

pgchicken  分開位置計  發表於 2013-7-9 18:26:23

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 趣圖分享勳章

讚成轉新系統~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
566 點
bravecollection 發表於 2013-7-9 18:22
其實最想知係…開盒果度.係分開5個位置計,定係一齊計,即係我開腳盒唔中,會唔會提高下次我開手盒的機率, ...

分開計。同以前金副出裝一樣。不過變左出盒姐。原理同異金盒一樣。不過不可交易

EXP
833 點
3. 可以單刷金副既職業掘起(?)

有咩含意@@?可以單刷掘起?可單刷還需掘起?

kelvin5a24  應該係賣箱搵真銀呱:p  發表於 2013-7-9 19:24:34

EXP
531 點
CRonaldo 發表於 2013-7-9 18:30
分開計。同以前金副出裝一樣。不過變左出盒姐。原理同異金盒一樣。不過不可交易 ...

如果一隊入面 有2個要身
但1個抽左盒 開到果位隊友既身 就俾唔到佢
舊制 果位隊友係一定拎到件裝

EXP
449 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章

GM
我想知既係 新舊制度都會將職分成兩邊 (即武尊同塔皇 會係唔同王怪出既)
咁如果依家新制度既話 塔皇打到武尊既箱 開會唔會計累積?

pgchicken  開人地個箱緊係唔會啦,個箱都無你既裝累積左都唔會提高另一種箱,箱係獨立計  發表於 2013-7-10 10:19:36

主打遊戲
新晴空物語
EXP
723 點
係E到  , 我有小小問題既
一日得3次金副   ,  8人一組 先打得輕鬆小小   , 單刷難 , 辛苦 , 哂時間
8個人打同一個金副X3次 , 話哂總會出1件 係有人岩用
如果新系統 , 8個人打同一個副既話X3次 , 如果掉寶機率同上 ,姐係出1~2個盒?  
8個人搶1~2個盒 , 如果開唔中自己岩用既 咁米姐係開正金而且岩用>機率仲細1%???

咁大家唔洗用正金啦  , 用成就裝算啦

EXP
1172 點

試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章

出, 如果你果隊協調得好, 應該係會打快左

當然咁出, 街團係有影響, 但係online game 就係想識多D人, 如果大家入下公會 (唔一定要大公會) , 其實都唔難有固定團

至於 "因為件金裝冇左個朋友都幾無謂" , 其實如果因為你開左佢件金裝, 佢就唔同你做FD, E D 真係FD ?

最後, 其實打正金唔係一定, 如果大家真係無時間, 其實可以考慮下70/75 紫裝, online game 始終係game, 大家唔洗打得太認真, 玩得輕鬆D