AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 伺服器合併預告(請集中此帖討論,其他一概刪除)   [複製鏈接]

EXP
40 點
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
49 點
pgchicken 發表於 2013-1-17 18:46
營運團隊正研究針對新服玩家作出補償方案

我個人建議.
一定數量既防爆水晶/防爆增幅水晶(不可交易)作補償.
又可以維護官方利益,兩SER既公平.
1:如果送星幣/扭蛋 扭完可以交易. 就導致舊SER不公平.
2:而防爆水晶/防爆增幅水晶 (不可交易) .用完后.裝備必定綁定.
就不擔心 海SER 的多開帳號. 又不用擔心人地用完可以交易。
3:而防爆水晶/防爆增幅水晶 (不可交易) 又可以令兩SER裝備更加接近. (因為海SER全身+10的人不多)

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

...................

EXP
122 點
alta有做野啦 300%經 我個人係接受到既 不過海ser走潮就一定阻止吾到啦 係game入邊(海ser)依家都好多玩家都反對緊 不過算啦 起碼有做過野好過咩都吾做

EXP
534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

「海之國」伺服器所有地圖經驗值將提高100%。 (頭先睇到好似300%)
有咩用呢個100-300%^^?
一彈句會多100-300%尼句野出尼互p就講緊尼樣野
不如一人一套70金裝算拉^^
人地森s人人70金裝+10,戰場/會戰點打?
一人一套70金裝最公平

HEI9991  做人吾好咁貪 小心俾人禁言^.^ alta 轉型左Communist Party 邊有人敢同佢地對抗 我都收左皮 廢事俾人話吾夠營養關我d回覆事  發表於 2013-1-18 17:38:05

EXP
135 點
hi gm
本人本身係舊ser(森之國) 轉左去海國玩
合ser唔係問題 ,但如你所知 前者同後者進度差天共地
首先 1週年5抗稱 海國根本冇機會令 極不公平

其次 裝備強化方面 海國缺乏既係時間同機會
       唔係單單你比個300%經驗值提升就可以輕易解決

再者 物品的稀有度的問題 當你提議合ser果一刻 根本就冇考慮過遊戲世界入面的規律
       同埋虛擬物品的價值

最後 即使解決以上問題 整體公會/伺服/武道會 實力 海國冇可能夠森國打
       姐係犧牲海國所有野去陪襯出森國的強大嗎?

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

咁啦
海ser夠70lv既人就一人一套70LV正金裝
夠60LV但未到70LV既人就一人一套60LV正金裝

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

F仔﹏ 發表於 2013-1-18 00:49
森ser物價 新服玩家好難追架wo~ 你地好似之前咁比D金做補貼la~

100G._.

六級天王會員

..``×*パペット猫-`♥ˇ×

主打遊戲
參天律
EXP
2523 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

純意見 不喜唔好睇:
------------------------------------------------------------------------------------------------
查實我覺得如果合ser都唔係無野唔好 返正一定要 諗下D好野拉 ::
1. 森ser物價會跌 d人咪話物價太貴::
2.多d人一齊玩熱鬧D 同埋海SER好多時裝都無 同埋有d野森SER多 海SER得好小/無人要.
3.物價計返HKD 2個ser好多野應該都唔會相差好遠....
4.因為咁可能又開多dLV/圖
5.2個ser可以和平合作掛 =_=;;
6.提升海ser玩家水平
海SER直接送防爆/防增/星光等等算拉 我覺得算好  
------------------------------------------------------------------------------------------------

EXP
534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

回點評
禁言又如何^^?
邊貪呢
你睇完海s d人點講先拉

EXP
32 點

EXP
32 點

EXP
32 點

EXP
45 點
自从话合ser之后,我会长解散公会..我D朋友放哂D号唔玩..GM你想点,你赚钱都唔洗咁对我加,我都有冲点wo

EXP
2081 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

霜之森會唔會更加lag???

EXP
478 點
呀FunG 發表於 2013-1-18 17:58
咁啦
海ser夠70lv既人就一人一套70LV正金裝
夠60LV但未到70LV既人就一人一套60LV正金裝 ...

雖然我幫我老婆係海ser齊左70金
但係我都好讚成你既講法

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2902 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

芭比貓 發表於 2013-1-18 18:55
純意見 不喜唔好睇:
--------------------------------------------------------------------------------- ...

6.提升海ser玩家水平
提升玩家水平???我吾覺???
5.2個ser可以和平合作掛 =_=;;
吾會合作 只是他有他玩 你有你玩 吾理對方= =
不過可能有淚PING這種情怳= =

六級天王會員

路過的小女孩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
2902 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

忽忽a0a 發表於 2013-1-19 02:23
霜之森會唔會更加lag???

lag到你死

主打遊戲
晴空物語
EXP
1860 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

霜ser小玩家表示: 我都想要300%經

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

雪山小鳥 發表於 2013-1-19 07:22
雖然我幫我老婆係海ser齊左70金
但係我都好讚成你既講法

因為你自己仲未齊70金