AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3730|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 反對"偽守護 真情侶"   [複製鏈接]

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
巴哈連結:
守護系統請改善〜單身變死會超悲催的

明明親密度10都唔叫有強烈羈絆.送粒糖比人就"公告天下"

情侶得黎,又可以同第三個做情侶
即係欲蓋彌彰?!
定係想人包小三

老老實實,依家台服個守護系統成舊屎咁
好多男角拐個女角做佢守護騎士,結果"公告"出黎昭告天下
唔係男女朋友關係都講到係.

仲有要迫人痴埋一舊釣愛情魚,打副要痴埋一舊打隻王.
仲要限時完任,仲慘過放工番黎啱啱好打唔到遺跡個PVP.

我覺得呢...
親密度有8以上,就可以申請守護.
唔可以局限1~2位,性別.
單純係"機友"
無理由你同朋友一齊打咁多副,個"羈絆"都唔及一個新識既"異性"高掛???
明明"朋友數量>情侶數量"
一來唔洗啲風流浪子,明示比人知佢同邊一齊.
二來啲無伴侶既人,又可以唔洗咁尷尬.

如果要搞情侶系統.
大可以係呢個基礎下,建立一個叫"專屬守護騎士".
要真情侶係商城買道具.
一來又"專屬"成為真情侶,先用到既.
二來又令到呢個"守護騎士系統"有多個區別.

最好可以同時同最多4個人出羈絆技.(一隊5人)

有時守護係單方面,有時守護係雙方面,有時守護係多方面...
動漫好多角色都係成隊人一齊打.
就好似刀劍神域咁.
桐人同亞絲娜係情侶,但都同其他角色有羈絆.
同為守護大家,亦都被大家所守護.
亦都可以出到連攜技.

唔該港服都向台灣反映下....
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

三級英雄會員

游戏开心就好,不开心还游戏做什么!!!

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
213 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
我問過很多朋友,為什麼是這個形狀,他們都答不懂,我和他們說,因為相愛是小于三的( <3 )

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
1177 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

......守護系統...有咩用....??
可以守護多過一個人...這個遊戲果然很有日本風格....(男的有后官...
本人是問題兒童...

主打遊戲
幻想神域
EXP
626 點

遊戲狂熱勳章

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點
第一次聽個名以為就係情侶系統
守護騎士啊嘛,為了守護你最愛的那位而成為她的騎士
但係而家算點....可以一腳踏兩船,點都唔會系情侶系統掛,鼓勵搞外遇啊而家
友情系統= =又唔系a...有人可以送粒糖比人都公告天下咩
而家就係九唔搭八唔知道想點
係咪想先勾搭兩個女角睇下同邊個岩d跟住發展成情侶?

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

依咖真係唔出好過出

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
4540 點
乜野叫小三?
小學三年班?

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

台服家下可以包3,4奶

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

要貼住一齊打王真係好傻好天真...有D BOSS出紅光跟人的...咁5個一齊D紅光未疊到一中即秒?!

遠攻沒有近攻的王減傷...但係又要貼埋一齊...咁係叫D遠攻行埋BOSS腳邊等死...定係未D近攻唔好打行埋一邊?!

太刀果D技有好多招都唔駛出...一出飛左去...喂..拍擋你飛咁遠我跟唔到喎...

真係完全唔知貼埋一齊為咩....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5039 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

樓主的意見,我們會紀錄下來並進行考量,不竟對這系統有意見的聲音是比較多,我們亦是重視的,先謝謝大家的意見。

主打遊戲
幻想神域
EXP
6987 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章

範圍要求太嚴格啦  

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
10493 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

新系統總有唔完善地方,等改進

主打遊戲
幻想神域
EXP
7772 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

[系統消息] 恭喜你已抽中虛寶!

EXP
2139 點

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

其实这是搞基系统~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
717 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 在線勳章 用戶勳章

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
倒不如話...守護系統加成太少,武防升星等就好足夠,根本多餘...
而新開既動作亦都打著"增加玩家間多元化交流方式"個名義嚟整幾種實際上冇任何義意大概只係影相有用既廢pose
總括而言,完全冇吸引力...比4大休閒模式玩法(釣魚,料理,採集,卡牌)更可有可無...