AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1857|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

港台上線活動大比拚~大家覺得台灣定香港好D呢??   [複製鏈接]

EXP
2695 點
樓主
先比大家黎黎香港呢個星期既上線活動

活動時間:
6月27日維護後至7月4日維護前
活動詳情:
活動時間內,只要玩家遊戲帳號累積上線時數達40個小時,且於活動結算時角色等級達30級,即可獲得超值虛寶獎勵

活動獎勵:

原地復活櫻花(不可交易)X3
傳送羽毛(不可交易)X20
天蘊石(不可交易)X3
單日的守護祈福(不可交易)X1
流光煥顏鏡(不可交易)X1

--------------------------------------------------------------------------
大家再黎睇睇台灣既活動

活動時間:6/21(四)維護後~6/28(四)維護前
活動資格:於2012/3/22(四)維護後~6/21(四)維護前『有』登陸紀錄,且遊戲帳號內最高等級達40級(含)以上之玩家
活動內容:若玩家於活動時間內登入記錄,即可於6/21(四)維護後獲得超值虛寶獎勵。
活動獎勵:
七日的守護祈福(不可交易)X1
寵物攜帶擴充鑰(不可交易)X1
高階武器攻擊改造小膠囊(不可交易)X1
高階帽飾攻擊改造小膠囊(不可交易)X1
寵物命名筆(不可交易)X1
---------------------------------------------------------------------------
*紅字係2地活動過程既分別

我自己黎講我比較鍾意台灣果邊多D
1黎:我唔需要每日限定開住部腦去到某一個時數
2黎:台灣送既野我覺得我岩用D
(香港獎品:櫻花我用唔著,變面鏡用唔著,傳送毛更加用唔著,得天蘊係叫好小小)
(台灣獎品:7日經好過單日好多啦,寵KEY實用,寵名筆用黎玩都唔錯,2粒高階用唔著丟落地都唔覺得可惜)

係我黎睇,香港活動要求時間太多(20-25個小時就夠),獎品我都唔太期望你地會改
歡迎大家比多D意見~例如活動時數,獎品內容

傳奇你地有時真係好矛盾,隻GAME有D咩問題就話自己跟足原廠乜都要問原廠先,去到關乎利益呢D就可以自把自為改內容改獎品改機率,你地好自為之
再係咁香港SER關左台灣SER仲有好多人玩緊
單選投票, 共有 76 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
988 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

送既野我無咩所謂
就咁睇獎品唔差太多
不過台灣有登入就有獎 幾好
香港要上線40小時
我會話唔好哂我電費啦...

HELLOKITTY  +1  發表於 2012-6-27 13:44:13

EXP
236 點
香港少人玩

EXP
47 點

活動(6月27日維護後至7月4日維護前):
活動時間內,只要玩家遊戲帳號累積上線時數達40個小時,且於活動結算時角色等級達30級,即可獲得超值虛寶獎勵。

7天上線時數達40個小時:感覺上令人覺得隻Game要人「沉迷」   每日平均要上5個幾鐘
依個「沉迷」除左有表面上的意思  仲有背後意思(直接講會死人)
當然不少人都係掛機    個活動姐係要人浪費電力姐!!!

EXP
2036 點
根本晒人電費
而且唔係個個都掛到40個鐘
改短D啦

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

最慘係唔知掛夠40個鐘未

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我唔明,港台獎勵一樣,你都可以話香港差D

http://gd.x-legend.com.tw/event/120531/index_2.php
自己睇

你將一個台灣辦既老手活動同普通上線活動比較,不如自己對比下之前香港搞既老手活動送乜先,俾埋link你自己睇
http://gd.alta.hk/gamenews/897?time=1340868801
http://gd.alta.hk/gamenews/896?time=1340868813

香港營運團隊從來都唔會待薄香港玩家,即使活動獎勵未必一定比台灣好(有時比台灣好好多,通常都係同原廠討論好耐先爭取到咁好既獎品!),但至少係同等,搞活動無非係想大家開心,有時兼顧唔到所有玩家都無辦法,就例如之前既新手活動以至再之後既老手活動,唔能夠照顧哂所有人。

提淽  點解=.= 要限lv ? 低lv上夠40個中唔得嫁咩,對d低lv好唔公平啵~系咪需要改善下??  發表於 2012-6-28 16:36:17

EXP
2695 點
pgchicken 發表於 2012-6-28 15:34
我唔明,港台獎勵一樣,你都可以話香港差D

http://gd.x-legend.com.tw/event/120531/index_2.php

好~係我睇小左~我可以道歉~~~對唔住

咁但係台灣一共有5個活動,但係你地得個活動2,咁1,3,4,5呢???
呢d事都好似唔只一次

你地都未算係待薄玩家既~只係乜都比原廠做小d囉

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

活動方式同埋數量,我地有經過考量,個個星期都要你地在線40小時,然後拎獎品,相信大家都會覺得悶啦!
暑假都開始,我地會儘量搞多D活動,希望滿足到大家,等大家開開心心過暑假!

EXP
1467 點
有冇方法睇到自己今個星期的遊玩時數....
次次都係得個估字....

主打遊戲
晴空物語
EXP
480 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我覺得官方應該整個日日在線時間比人睇 比人計番自己玩左幾耐牙嘛

EXP
988 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

贊成
次次得個估字 唔通真係下下掛通頂咩

EXP
366 點
獎勵已經吾好過邊面好D~ 要掛40個鐘好晒電!!
吾好話電費貴定平~O~  本人覺得勁吾環保~=  =我都懶得掛足40個鐘

EXP
525 點
依家分大細嗎
點解香港要掛機先有禮物
台灣登入就有,,,,,,,,,,,,,,,,,,,反對Alta 正式開始  結束香港GM專政
晴空家玩萬歲 今日播種 明日開花
我有權講野 你無權阻止
晴空家玩萬歲
晴空民主片地開 晴空論壇片地開
晴空家玩萬歲
推倒GM專政 打倒不公平對待
還我玩家福利
強烈要求釋放言論自由!

涼粉  梁振英上台,共產黨上身? :&  發表於 2012-7-4 13:36:24

EXP
1547 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

pgchicken 發表於 2012-6-28 18:35
活動方式同埋數量,我地有經過考量,個個星期都要你地在線40小時,然後拎獎品,相信大家都會覺得悶啦!
暑 ...

"在線40個鐘"呢種活動方式的"考量"似為你地自己交條靚數多過為玩家囉…
你地可唔可以"考量"D"互動"多D既"活"動…吸引人上黎玩…而唔係吸引人上黎"掛"
若要事情改變
首先自己改變
若要事情變得更好
首要自己變得更好

EXP
1547 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

酸沙熊仔糖 發表於 2012-7-3 20:43
獎勵已經吾好過邊面好D~ 要掛40個鐘好晒電!!
吾好話電費貴定平~O~  本人覺得勁吾環保~=  =我都懶得掛足40個 ...

我都已經無掛啦…
掛左係度…D FD密你又唔知…搵你又無反應…
攪下攪下…你識郁都唔理你啦~
若要事情改變
首先自己改變
若要事情變得更好
首要自己變得更好

二級平民會員

StaR⋆Babiﺕ

EXP
123 點
各有各好姐

挽台灣ge好難同佢地溝通到-0-
歡迎加入月泣之舞 ˇ