AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2929|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 港服   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
367 點
樓主
大家認為港服以而家E個人流可以頂到幾耐?港服最終命運又會如何?
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

台版仍然不停有更新,
所以應該唔會執,
但係太多外掛, 伺服器唔穩定,
金不斷貶值(明天會更低), 物價貴,
唔好話新手,  
非貨金老玩家都難生存,
最後剩底應該係貨金死忠派玩家...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

最重要解決2大問題~

1:外掛問題
2:物價太貴難而生存

解決到呢2個問題~人流同時間唔係問題了~

EXP
4534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

tsts1021 發表於 2014-11-25 15:46
最重要解決2大問題~

外掛=物價貴...= =

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

tsts1021 發表於 2014-11-25 15:46
最重要解決2大問題~

市面上太多金, 物價都好難回落,
而家我只係希望我平時放工, 或者放假打機果陣,
個ser唔好咁多外掛咁lag

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

game死吾死同玩家數量和代理商有關,幻想玩家都吾算少啦,但係代理商處理外掛速度同態度讓正常玩家好氣憤

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
天生購物狂 發表於 2014-11-25 16:29
game死吾死同玩家數量和代理商有關,幻想玩家都吾算少啦,但係代理商處理外掛速度同態度讓正常玩家好氣憤 ...

的確~~ffo仲有唔少玩家...而還真幸好有你跟其他2,3名正常玩家發聲了

唔係你地幫手洗半版外掛post,或者其他玩家都唔會咁在意外掛問題了

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

Asaki 發表於 2014-11-25 16:34
的確~~ffo仲有唔少玩家...而還真幸好有你跟其他2,3名正常玩家發聲了

唔係你地幫手洗半版外掛post,或者其 ...

如果官方係有做自已本份,
根本唔會出現今日咁GA局面,
由工作室大舉入侵到而家已經2個月有多,
唔會有人想日日嘈官方捉外掛, 因為捉外掛本身係官方自已工作,
而家係要玩家嘈先行動...
講到底, 如果想放棄隻GAME 真係開貼同官方講都廢事,
大家都想隻GAME好, 只係用手法唔同,
我只係希望官方可以正視外掛問題。

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點

利申~以下唔係為幫官方而講...係我眼見既情況既睇法

其實目前外掛真係係咪好嚴重?我覺得係仍有外掛...但比之前好左唔少...雖然我自己唔算一日日玩十幾個鐘...但眼見工作室洗頻已經冇之前咁嚴重...可以用交易頻吹水TIM

螞蟻搬家既情況都已經好少見,起碼日光日白我見唔到...但可能凌晨仲有啦,不過如果真係官方冇做野...咁D工作室點解要凌晨先出動?就好似星期六,日先多外掛咁,好明顯係官方有做野先會逼到工作室咁...

話會LAG機,的確,係上星期六既下午4~5點...係有出現過2MIN左右既大LAG,咩都做唔到...全世界都係咁...但除左果次之外...大部份時間都唔算LAG...出技冇延遲 (我唔LAG既時間係...每日的 10:00AM~ 3:00PM , 19:00PM~00:00AM),身處HK 九龍區,用既ISP係HKBN BB100

同埋我記得...真係以往好X多外掛時(好似係暑假?)...D SER 個個CH都係紅燈...而家都係黃色...如果D外掛真係冇人封鎖...而D外掛又不斷出黎(即係好多走馬燈係咁出)..理論上個SER一定日日24HR都係紅色架WO
同埋早2個月真係好多外掛...個凍結名單有成幾萬個...咁冇凍到人...幾萬個既名單又點黎?冇人捉又點會有?

係咪外掛一日唔完全消失...就完全否定官方?咁香港係法治之區...但都有罪案日日發生...咁香港係咪叫罪惡之都?

而我玩咁多只ONLINE GAME...只只都有外掛(當然有唔係理所當然)...但我玩既部份名作都係外掛失控...例如 天X1,天X2,仙X傳說,瑪X..等等

相比之下,呢只GAME都算係咁吧...最起碼...用外掛既大部份都係工作室吧?(其實我都唔肯定...可能其實佢地都係正常玩家都未定)

我好同意大家囉外掛出黎講...但眼見講到外掛一日唔完全消失...就等於好似只GAME冇得救既地步...甚至話人地冇完全做野...係咪誇張左?

===========================================================================================

補充一點...外掛捉極都有係要吵...

但買金果D請 X 埋佢地一份!

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

别的不说,一个网游出问题,通常在于玩家的素质+官方的运营问题,外挂也有玩家的问题,这是不争的事实哦。要解决简单,也可说麻烦,简单来说玩家组织起来形成一个贸易网,限制物价在一定范围内,金币的交易也限制的话,那就解决了不是么,不过怎么监控,需要官方的帮助,好了,以上我乱想的,请大家无视

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
549524560 發表於 2014-11-25 18:34
别的不说,一个网游出问题,通常在于玩家的素质+官方的运营问题,外挂也有玩家的问题,这是不争的事实哦。 ...

...外掛多都係"玩家"的需求導致

如果正常玩家正常地遊戲...不買金...外掛既工作室又點會出現?

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

Asaki 發表於 2014-11-25 18:37
...外掛多都係"玩家"的需求導致

如果正常玩家正常地遊戲...不買金...外掛既工作室又點會出現? ...

正常?何为正常?我不清楚,不过,基本上所以游戏都有各种游戏币交易,即使是不能交易的,都有帮刷的,正常,简单来说就是多数这样,所以买卖金币是正常的,而且问题在于产量大多了,在外挂等帮助下,大量出产,导致贬值,问题在于这个而已,不是么?只要限制数量就解决了,或者说,有官方能把一个游戏内的外挂或BUG之类的彻底解决么?最少免费的通常不可能吧,或者你举个例子……我见识少,玩游戏不多……请多多见谅

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

外掛賣幣到依家都係30=1000
捉過?唔見囉
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

Asaki 發表於 2014-11-25 18:27
利申~以下唔係為幫官方而講...係我眼見既情況既睇法

其實目前外掛真係係咪好嚴重?我覺得係仍有外掛...但 ...

如果你有留意我GA貼,
外掛有減少, 我係會照直講,
就好似我尋日開個PO 都有講有減少,
但係分流4到今日早上多外掛呢個係事實,
而官方講會搵方法減少星期6日外掛入侵,
但結果星期5晚, 6, 日係LAG 到飛起, 頭頂不停出現外掛洗成就,
呢個係事實, 我冇必要為官方隱瞞。

都係果句
如果覺得隻GAME, 係冇救, 係想放棄, 冇人會咁得閒去開貼嘈官方。

而家賣金已經唔係只係工作室, 一般玩家都有,

根本都唔知點分, 而唯一可以做GA就係捉外掛。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7900 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
717 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 在線勳章 用戶勳章

以下是我個人曾經玩過的一個遊戲系統

在遊戲裡的主城會有一個點卷交易所npc和一個金幣交易所npc
每當玩家不夠金幣的時候,就可以用元氣點在商城裡買"點卷"
(記得好像都是,例如:10點可買一張9點點卷,100點可買一張99點點卷等等...只收1點手續費而已)
玩家買到點卷後就可以放進點卷交易所npc(像拍賣所一樣的用法)給想收點的玩家買

而同樣,玩家想賣金幣時,可以去金幣交易所放入金幣,等待其他玩家用元氣點買走

以上的系統,我覺得還不錯的
起碼在我還在玩的時候,我從沒見過外掛工作室的進攻
玩家金幣的入手來源方便了
遊戲公司的收入都有一定的保證

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
外掛問題 真係都要等官方慢慢解決
上次官方輕輕捉一捉 都捉左2萬4隻出黎

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

16樓的建議十分好

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

始終外掛問題好嚴重

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

甜甜圈 發表於 2014-11-26 09:54
以下是我個人曾經玩過的一個遊戲系統

在遊戲裡的主城會有一個點卷交易所npc和一個金幣交易所npc

这种做法是不是这个意思——放点卷(充值币)到拍卖,然后别人游戏币买 或相反,假如这样的话,部分游戏也有,如DNF(地下城与勇士)……好吧,我在大陆玩过这坑爹代理代理的游戏
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿