AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4559|回復: 39
打印 上一主題 下一主題

<星淚戀> 事件真相 絕密公開   [複製鏈接]

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
樓主

識我的朋友都會知道乂神之領域乂最近發生左好大的變化, 我在此同一直支持乂神之領域乂的會員(主力同支持者)講對唔住,我知道發生左哩件事後, 出左好多版本, 我一直冇澄清係因為我知道識我的朋友都會明白我, 講多冇意思, 我原本已經想退出晴空, 將公會交比<淚xTiNG> 打理, 不再問晴空的事, 直到昨晚RC 我同戰友們吹水問候下近況我先知......原來佢唔熟唔吃, 溝左我朋友的GM情,整走我還要末黑我,講到自己係受傷者咁.....最初我都唔信RC 講的係事實, ON 一ON 去霜森問佢<天使的眼淚> 是否真的<月XX>的情來?可能好多人都唔識我哩個朋友...佢係我地公會做左萬幾會貢,令我一直都好感動咁為神之的人,他係我一手拉入<神之>但我條仔溝左佢條女, 如果我再咁比個會長比淚xTiNG每星期拎會戰后的星光溝女,還要係好朋友的GM 情, 我真係過唔到自己, 所以我決定解散神之!
成件事係咁....
.3個月前
我因為工作問題, 所以將公會交左比TING 打理, 因為我一直堅信<信人勿疑, 疑人勿用>哩個道理,果時的佢職務名 都只係代會長,後來佢同我講,情緣想同我地合會, 最初我是反對的, 後來問左佢點解想同情緣合會,知道左個原因後,我就同佢講:只要你覺得開心的, 就合會吧,你的決定我會支持的!事后我就繼續努力番工...放工回到家中,我公會的人已經好識冇乜邊個係識的....佢踢走左我神之40-60個人,E+ <幻影軍團>有好多都係果時比佢踢走的人,機遇下比我揾番的,果時開始佢的公會職務名已經改左<帥氣教主>,我一直都信任佢, 所以冇理會
.10月25日
其實係佢生日果日(TING)開始我已經開始FEEL 到有D 問題, 果日我好開心咁係霜之森諗住買生日禮物比佢, 知道佢未有紫武就到處揾...后來見到<風倪>放紫武,我就同佢講我老公生日, 我想買比佢..風仔果時都話, 你對TING 真好...點知, 我送比佢後佢唔喜歡...還叫我問風仔可唔可以換番...後來我同風仔講,我1300金收(如我冇記錯),同風仔講可唔可以1000金放番比佢...結果TING 最後都收左, 因為風仔冇晒錢了,果日我還祝福佢真人快D 揾個女友,但我冇諗過會變成咁
.11月份
我地2 個開始好少一齊了, 后來有人同我講, 你條仔最近同GM 入面的女仔行得好埋...平時TING 掛機訓覺會坐我隔離掛機, 相信好多人都知...但果月開始已經..唔知大家有冇留意啦
.12月1日
我的朋友講的野我好上心的,所以我就自動揾TING 11:30PM 
我:不如我地一齊合寵好唔好?
他:我想打金副先
我:好啦, 咁我等你啦
點知....一等就等到3:00AM,我就火啦,因為我都要番工的, 抽時間陪佢打機,佢如果唔同合寵係咪應該早D 叫我訓先?
我:你係咪答應左同我合寵?
佢: 係呀, 但因為佢TEAM 人打金副冇人有符, TEAM 人唔比佢走, 要打咁耐佢都控制唔到架WO
我:如果你係有心係我度的你係咪會問一問我呀?(我自問我自己倉的符夠佢打金副1 個月)
後來我就嬲左佢...一直等佢哄番我, 但佢冇呀,后來我就用我朋友教我的方法(知秋同我結情都係咁的原因,你地可以問佢),當然雷紋同我結情, 我將所有野乜都話晒比佢知...佢知道左決定同我結情,無辜的佢就咁比人誤會左,我覺得好對他唔住...就主動去揾TING 同佢講對唔住...點知...佢解左我10LV 情, 還問我拎番D 野, 勁傷心的就咁退左公會, 他根本就一直等哩一刻可以名正言順咁同天使的眼淚一齊...后來FB 佢就公開左同天使拍拖的喜訊,果時的我真的不知道天使就係我朋友的GM女友,就係咁我就番反去<幻影軍團>事後發現公會的主力一個一個咁走左, 果D 都係同我一齊好耐戰友, 我一個一個去揾佢地, 叫他地番神之, 唔好齊散個會,個會係我心血來....
我一直等...一直等....諗住TING 會主動叫我番去公會但他冇咁做, 直到有一日我見公會的人一個個走, 我先同佢講, 我想番來, 佢都答應左會戰後佢比番個會長我....果時我見到賢仔捐錢入公會, 我好感動,因為神之咁樣佢都咁支持,但到左夜晚又比發現一件事...我唔講名了
物XX:E~流星番左來既?做埋會長:O淚 放棄左啦?
我  :公會係我的, 點解我唔可以回來?
果時的我就已經知道咩事了....我知我再留公會都已經冇意思了,但又見到還有人咁支持神之,我就只好將個會交番比ting,再退出晴空...其實我有好多圖可以比大家睇真相, 但因為圖入到有好多其他玩家的資料, 我不方便公開, 現在只可以公開我同ting 的對話一小段

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
555 點
星星算拉~
而家都過左去~~
專心搞好幻影仲好:)
個班人都左去情緣~
見到扮五識咪得囉

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
最初我唔知道佢原來一直對我gm 條女一早已經有野, 退出晴空,成全佢地...原來所有野都係自己傻,如果我比他繼續做會長...每星期用會戰星光揾的錢來溝女, 唔係幫我打埋我的心血,我令願解散公會...也因為我清楚成件事, 加上得到朋友們的支持, 我會重玩番晴空,雖然我的野已經放左7788,但我會努力,唔會再令戰友們失望

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

竟然決定如此,就不要回頭了

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
提淽 發表於 2012-12-15 15:38
竟然決定如此,就不要回頭了

一定不會回頭了=]

EXP
320 點
條仔cheap到呢

EXP
1255 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

歡迎您回來

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
kaming416 發表於 2012-12-15 15:56
條仔cheap到呢

E+ 先睇清楚佢>w<

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
yee17 發表於 2012-12-15 17:32
歡迎您回來

多謝你, 得閒揾我吹下水:)

EXP
1255 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

elkie8888 發表於 2012-12-15 19:23
多謝你, 得閒揾我吹下水:)

之後要加油啊~

EXP
2164 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

路過 支持

二級平民會員

<夜雪星塵>

EXP
137 點
雖然唔知咩事,
但係自己一手一腳黎整番黎既公會,比人整到4分5裂 :(
對於一個岩岩起步,去搞公會既我黎講
真係好心痛 ~!

Btw 歡迎你玩番晴空 :)

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
健v3v 發表於 2012-12-15 23:24
雖然唔知咩事,
但係自己一手一腳黎整番黎既公會,比人整到4分5裂 :(
對於一個岩岩起步,去搞公會既我黎講

多謝晒你=]由一個細雞公會發展到5 大公會,其實我解公會果刻真係好心痛,但唔清理門戶, 對唔住我朋友 \ ./自己game 情溝左朋友game 情的女友, 還要係我拉佢入會......原本我唔知哩件事...我都諗住就咁走,不理晴空的野

二級平民會員

<夜雪星塵>

EXP
137 點
elkie8888 發表於 2012-12-15 23:36
多謝晒你=]由一個細雞公會發展到5 大公會,其實我解公會果刻真係好心痛,但唔清理門戶, 對唔住我朋友 \ ./ ...

講到清理門戶....我都好快要咁做  
哈...哈....哈哈 /_\

公會依D野,只要有班好既隊友.
好易會搞番到以前咁架喇
加油吧 :)

ps: 甚麼叫每小時限制回覆5個帖 :O

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
6567 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

感情係相對既,感情變差我諗并唔會係單方面既錯囉,如果你只係因為你講果d送紫武事件,升寵事件就要分開既話,都唔見得你post既相講既野有幾真
同樣,你話佢溝左朋友gm情,就算佢真係有咁做,都只係證明左你朋友同佢game情有問題,加上你都只係聽人講,聽人講你就信,咁你點解唔可以信下佢
第3,你一番黎咩都唔講就解散公會,你有冇諗過有人將值錢既野放左係會倉,你解散唔緊要,但係你都要比時間人汁下野,成個工會倉既野都係你既?5lv成會全部係你升既?
第4,係你自己係agme出post話要走,公會又係你自己走既,你番黎我地問句"E~流星番左來既?"有咩問題?

EXP
589 點
原來由頭到尾妳仲系咁諗
ok 我再一千句一萬句都吾會有用
人地講1句你就可以信哂
要講既我已經講哂
妳信吾信都好
妳要繼續咁樣傷害大家我都冇辦法
我亦吾會開多個post講番我個版本出黎
但吾該 吾好聽人講一句 就亂咁作哂成個故仔出黎
我吾想再解釋 無論我講咩妳都會話系藉口
事實系點 妳自己問番紅同天使本人
仲有 我吾出聲吾代表我可以接受妳咁樣一直傷害我
咩紅杏出牆 搶人條女
點解妳可以變成咁?
過去呢1年 我對妳既心意系點 你自己最清楚
系邊個一次又一次打擊我...?
邊個呃完我一次又一次?
系妳角度睇 我明白妳系為我好 想保護我
但妳知吾知道 妳既好意對我造成左幾大既傷害?
知吾知我為妳哭過了多少個晚上?
點解當初我地吾可以互相坦白?
到發生左d無可挽救既事既時候 妳先可以真正咁珍惜我?
點解到我對妳真正失望的時候 妳先肯對我坦白?
妳知吾知妳對我既''好意''我一直深信不疑
我見埋心理醫生同佢講:我愛上左一個就黎結婚既人
妳知吾知妳既一句 已經影響緊我既一生?
到最後 妳竟然同我講 全部都系大話
到底妳想我點......
如果這就是妳從前愛我的方式
請妳嘗試站系我角度諗..
如果妳還記得我為什麼會愛上妳...
請妳嘗試真正的了解我
而不是繼續活在妳的世界中
去不斷做一些傷害對方的事
妳傷害我既同時
亦傷害緊妳自己
妳咁做吾系抹黑緊我
系抹黑緊我心中既妳...
請妳好好保重
還有 好好珍惜愛妳的人 我吾想見到第二個我

EXP
842 點
下 . =口=

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
jimmyswk 發表於 2012-12-16 02:57
感情係相對既,感情變差我諗并唔會係單方面既錯囉,如果你只係因為你講果d送紫武事件,升寵事件就要分開既話, ...

當天我有去霜之森問佢的, 佢都認左的, 我先明白件事, 我先信他地講的事

第3 , 係, 我認我哩一點係對神之的人唔住, 真的對不起!
第4, 個問題係后面果句....TING 放棄左?

主打遊戲
新晴空物語
EXP
440 點
淚xTiNG 發表於 2012-12-16 05:38
原來由頭到尾妳仲系咁諗
人地講1句你就可以信哂

哩一年我已經清楚了解你了, 祝福你

EXP
2164 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

淚xTiNG 發表於 2012-12-16 05:38
原來由頭到尾妳仲系咁諗
人地講1句你就可以信哂

""""我見埋心理醫生同佢講:我愛上左一個就黎結婚既人"""""

(路過而已)
wow打機打到要見心理醫生,睇黎對方對你真係好重要wor,小心身體呀!><