AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Dexter
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 交易頻道和世頻已經毀了啦~   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
21 點

遊戲狂熱勳章

你地系主PVP玩家, PVE裝系點我無意見. 旦系右要嘈PVE玩家叫佢地1ON1,右話人PVP廢
PVE玩家反駁打副廢, 右可以大條道理講自己主PVP  串你打副廢系咪無腦?          (也可以倒轉來講)
即系你主PVP, 你PVP勁PVE廢就有理  其他人主PVE,打副勁PVP廢系垃圾 要收嗲      (也可以倒轉來講)
不過依D就互相..  只系好矛盾, 各有各主場 永遠你有你講;佢有佢講        (所以以上是廢話)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

正題

好多公會都會吾打朋友, 我覺得無問題, 有時我friend系對面..我都會有"小"偏心, 人之常情
吾夠三五七日就比人指指點點既時候,系咪應該收儉小小?
凡事吾好做到咁盡....."5"字行頭 遊街睇戲打座串人.. 鬼鬼鼠鼠洗10分同大大聲聲洗1000分, 你地覺得個矛頭會指去邊呢?

補血我體會系最深..我都系一隻琴

我有一次小鼠戰爭,當時吾系"屠宰場" 只可以講73波,突然區域頻有句咁既野
我吾系太記得佢用過既字眼,大概意思系:"同XX會結黨吾補血bo 右多隻XX" etc..番工忙game野吾上腦
當時我吾系好清楚佢既意思,所以我無回應佢 吾想火上加油, 之後幾場我發覺真系有發生咁既事,所以佢敏感左小小都合理
我好好奇, 事後我搵XX會朋友講講..佢話我知, 佢地PVP系無任何交流
除左見到同隊打個開心表情就無其他..吾知咩叫結黨.. 佢話會跟進下 雖然我知佢一定無~"~   
如果吾系都吾會搞到起曬角,右可能我搞錯左件事既"起因"  如果我搞錯就當我無講過Q_Q

而家我有時叉錯腳入左"你地"既戰場, 我都吾知應該點做好... 因為琴裝沖幾強都好,都系要"靠"打手...
對面琴德靜靜向到,雙方打手右愛打不打, 咁我應該對"隊友"公平 還是對"戰場"公平? 我吾補,右會得罪其中一方..
我補右吾知補邊個好...

小心聲:不如三口六面講清楚佢?如果系誤會咪大家讓下步..如果佢系有心作對, 不如私下解決?
依種行為吾單止系你地同所謂"敵對"既事, 系已經嚴重影響到只系想補好血or享受戰場既玩家.. 所以先引起咁多公憤
我見到你地吾系無理, 不過處理方式就系不停製造惡性循環(一個人同你地吾妥, 就憎哂全個會, 再憎埋會員既friend, 再friend既會 etc...) 其實有無諗過or問過人地系點諗? 可能人地buy你地bo, 系咪吾幫理出聲就系幫親呢?

最後申利:我系一隻弓 最近玩琴..見到你地討論琴吾補血問題有感而發  
因為真系玩得好辛苦, 我無大台撐, 無頂裝, 無friend..........
旦我吾會放棄PVP, 雖然我無能力~旦系我都吾想口啞啞接受咁既"規矩"

番工see u
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
留名等睇結果

主打遊戲
幻想神域
EXP
7772 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
行少 發表於 2014-12-26 04:26
出聲咁又點呢...
即係唔夠人打係度發爛渣?
我地比人圍都一樣照出黎架WO,咁又如何呢?

唔好玩啦..邊到有講過在意你地夠唔夠打?.?我有驚過你地?
我指你地個態度問題 而家係到凸比你地圍死我咩.. 我夠知係人都比人圍過 9唔搭8
回埋你地下面隻神補 你係兜到咁 比個GOOD你
ANYWAY我又唔係介意你地補唔補我 圍唔圍我 有補又係咁打 無補都係照出比你地玩 1直都係講緊你地果D咁Q串既行為(要比你地試下EC唔補你既之味???? 唔係人人都可以洗殺數????)我明係凸9你地呢D行為 關夠唔夠打咩事?.? 驚唔夠你地打??

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

懶人包:講咁多做乜,單挑贏到講野都大聲啲.

求各位大大見到我PVP,放我一條生路

本人PVE玩家,唔識玩PVP,
以前都仲殺到人,依家.......
仲差成400個人頭先拎到成就
(果6百係以前既)

不過講堅,啲大戰場成日比封門,洗塔果到,一見到外人就打

另外PVE果陣,一見到果個人無Buff,又係PVP常客.
即時無晒心機打

至於PVP有無補補人,我試過係比補補果陣係勁好多
由其是針補,
另外唔知係咪我脆還是職業問題被針.
成日TAB都見到1~3人指住我

至於你地話世P...
其實我都覺得幾嘈,又幾有娛樂性...
好似前日咁,有人話自己反黑,講野無厘頭,真係好好笑

你地話入中圈,
其實我覺得好似啲批鬥大會咁

不過講到尾PVP既事係PVP到解決.
你覺得人地成個會咁團結,控制晒PVP場.
但你又覺得自己好勁,只係因為佢地控制咗PVP啫???
咁你大可以同佢/佢地單對單打場.

當你同佢單挑果陣,
又覺得佢地係有PVP裝,而你係得PVE裝勁.
你都可以要求佢地用PVE裝同你打過.
當你打得贏佢地咪證明咗你只不過係無補先死/比人群毆.
你都可以理直氣壯大大聲串番佢地

講真,PVP既人,有啲真係好有技巧,唔係9禁出技,或者係鬥快暈,
就正如你PVE都一樣,你想大力,都係會跳打,背擊,或者用啲40/50裝.
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
sunnytam 發表於 2014-12-26 06:43
我一開始都無講咩野pvp~我不嬲都講緊 (道理)呢樣野~
我係講緊三萬金單野~你地唔係講講下叫我地去中圈打過 ...

BABY單野唔係我地話打先嫁囉OK?
係人都想打副快D嫁啦,唔話招強打唔通話招廢物/冇力/一下比怪秒 GE人?
最后咪又係我地去救人,打副想招強打好正常WO,你死捉住呢點做乜?冇野好講??
仲有呀!!!你同我講PVE裝???我地公會10分之8 GE人都有

神補我就唔敢當啦話曬我比較懶沖裝,只求比人個時靠技術不死,,
PVP裝全+10(常死),之后+15(平均3場PVP死一次),而家上身4星+20 下身手同鞋4星+20,腰4星+15,冇沖過飾同戰利,如果唔係全傷圍我我都頂到不如你又試下?
PVE裝全身2星+15,冇沖過飾,42火風(不死)

有時講野要用腦諗下,唔好成日要人就你智商同你講野,
我就好中意同人講道理GE,多數係同D真係唔講理GE人我先會爆粗直吊落去,
同人嘈係要用腦嫁知冇?

1個ac 10個人用   吹咩??

主打遊戲
幻想神域
EXP
65 點
abch123456 發表於 2014-12-26 14:33
BABY單野唔係我地話打先嫁囉OK?
係人都想打副快D嫁啦,唔話招強打唔通話招廢物/冇力/一下比怪秒 GE人?
最后 ...

你好明顯係睇唔到重點講d乜~
我一開始都講~你地係唔係叫人去中圈用白頻講野~而係叫人去隻秋~
你唔會成日回避我d問題先得嫁~
三萬金單野又唔見你講~明明叫人去中圈隻秋~家陣又話係想同人用白頻講野~
baby單野唔係你地叫人打先咩~果個唔知x殤定係殤x丫麻~人地講到明無打幾個月pvp嫁啦
至於打副~唔係我死捉住呢d黎講囉~ 你講完我再答返你係好正常既事~
打副想招強真係好正常既~不過組到你地就...哈哈

最後~同人嘈係要用腦既~禁點解你無用過~
以你既智商程度係就唔到我嫁~
如果唔係點解次次我講既重點你地都get唔到先得~

個重點係~你地係唔會講道理~ 所以唔會起度扮曬野~
你話我死捉住d人黎講~ 禁你地何嘗唔係捉住pvp d野黎講呢~
呢d野係相向既~不過以你既智商應該唔會明白
ps:個地盤佬係咪j字頭果條友黎~
佢話打副5分鐘完~d女係咪會出曬水~
我都想問返佢,佢pvp嬴左 係咪會令到d女出曬水~

主打遊戲
參天律
EXP
8455 點
吊你隻too以前咪又係識拖住隻琴
宜家無琴唔敢入?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5905 點
我剩係想問下
你地打邊d人係要 1 on 1
即係夕口呢d
成日見你地區頻話唔好多事個d

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
齊齊黎R金 發表於 2014-12-26 16:26
吊你隻too以前咪又係識拖住隻琴
宜家無琴唔敢入?

你講緊笑話?我pvp時間有on1定入,驚你咩?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
平時Pvp唔出聲都比你地串,而家話9你地話我唔敢入,驚死驚輸,以後入pvp都要同佢地申請,唔夠打唔比入

EXP
4534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

5分鐘完事...............

EXP
1532 點
我都唔明大家有咩好嘈~
想感化果班野蠻/自以為是/的人嗎?
大家都係慳番啖氣...算吧啦!
無品的人...大多死剩把口
天氣凍呀...留番啖氣暖下好過吧

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

其實嘈來都無為,
亦都唔會有結果,
打機都係娛樂, 求開心,
打得唔開心玩來都無為啦.
岩傾ga 咪得閒吹下水, 做下fd 交流下,
唔岩傾ga 咪拉黑佢算啦. 何苦要因為其他人影響左自已?
無論你pve無敵又好,
pvp無敵都好,
講到尾都係打機姐, 何必呢。

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

哈哈哈哈