AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5342|回復: 48
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 看來火砲的命運就只有這樣……   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7560 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

樓主
技能
1、雙手斧:
提高怒氣下降速度,由每秒扣4提高為每秒扣7。
降低施展「旋風斬」、「震地波」時所獲得的怒氣,由25調整為15。
修改「狂怒霸氣LV1~4」的效果,加成的傷害值由 3%/5%/8%/12% 提高為 5%/7%/10%/16%。
修改「狂怒霸氣LV4」效果,降低所造成的傷害,且該傷害不再觸發額外效果。

2、雙刀:
冒險之路「主力武器.雙刀」新增效果,「十字斬與瞬影殺的持續傷害額外附加相當於傷害值 5% 的傷害」,
此額外傷害將受到怪物防禦值的影響。

提昇技能「十字斬」及「瞬影殺」的持續傷害,將額外附加相當於傷害值5%的傷害,此
額外傷害將受到怪物防禦值的影響。

※Ex:雙刀為主力武器時,「十字斬」的持續傷害額外附加相當於傷害值 10% 的傷害;
雙刀為副手武器時,「十字斬」的持續傷害額外附加相當於傷害值 5% 的傷害。

由於技能「十字斬」、「瞬影殺」的持續傷害提昇,因此調降該技能原本在PVP中造成持續傷害的效益,
整體來說,在一增一減的調整下,這兩個技能在PVP的成效將會與原本相近。

3、法書:
冒險之路「主力武器‧法書」新增效果,
「血之印與魔之印的持續傷害額外附加相當於傷害值 5% 的傷害」,此額外傷害將受到怪物防禦值的影響。

提昇技能「血之印」、「魔之印」及「虛空.魔之印」的持續傷害,
將額外附加相當於傷害值5%的傷害,此額外傷害將受到怪物防禦值的影響。

※Ex:法書為主力武器時,「魔之印」的持續傷害額外附加相當於傷害值 10% 的傷害;
法書為副手武器時,「魔之印」的持續傷害額外附加相當於傷害值 5% 的傷害。

由於技能「血之印」、「魔之印」及「虛空.魔之印」的持續傷害提昇,
因此調降該技能原本在PVP中造成持續傷害的效益,整體來說,在一增一減的調整下,這三個技能在PVP的成效將會與原本相近。

4、火砲:
調整「冰榴彈」的技能冷卻時間,由12秒降低為9秒。
調整「電漿砲」的技能冷卻時間,由4秒降低為3秒。
調整「火榴彈」的技能冷卻時間,由4秒降低為3.5秒。
提高「流星砲」的技能傷害係數以及攻擊範圍,並降低冷卻時間,由12秒降低為10秒。

5、拳刃:
提昇技能「迅擊」、「刺殺」、「滅雷閃」、「不知火」、「影襲」額外產生氣紋的機率。

6、鐮刀:
冒險之路「主力武器‧鐮刀」新增效果,
「魔獄蝙蝠」的持續傷害額外附加相當於傷害值 5% 的傷害」,此額外傷害將受到怪物防禦值的影響。

提昇冒險之路「主力武器.鐮刀」的效果,附加於亡靈的傷害值由5%修改為10%。
提昇技能「魔獄蝙蝠」的持續傷害,將額外附加相當於傷害值5%的傷害,此額外傷害將受到怪物防禦值的影響。
※Ex:鐮刀為主力武器時,「魔獄蝙蝠」的持續傷害額外附加相當於傷害值 10% 的傷害;
鐮刀為副手武器時,「魔獄蝙蝠」的持續傷害額外附加相當於傷害值 5% 的傷害。

由於技能「魔獄蝙蝠」的持續傷害提昇,因此調降該技能原本在PVP中造成持續傷害的效益,
整體來說,在一增一減的調整下,這個技能在PVP的成效將會與原本相近。
下…… 副手砲繼續優勝主力砲。 (職業特色依舊不變…水晶GCD依舊不降低)

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
243 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
冷卻時間...幫得多少忙呢- -|||
這是一個迷?

cskm2005  副手CD也變低了~  發表於 2014-6-27 19:40:31
jim88302  很多.. 您開一支鐮刀 全點速度 看看主力技降多少 - -"  發表於 2014-6-27 16:13:58

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點

放心啦,dot職都係同你陪葬,雖然我都估到佢唔會點改
目前普遍副本減傷90,防禦值一直冇公佈,無從考究

傳奇班癲佬到底知唔知宜家pve dot職同其他打手差距幾大

真係多x謝…我就黎刪角

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

已經叫做改了嗎?

雙手斧怒氣好似難儲左...消耗快左...但係提升左%...即係唔駛好似以前狂轉到火紅再開BOSS..

雙刀,法書,鐮刀都有加到持續傷害....打PVE肯定有改善...

火炮沒什麼好說的..明顯已被官方放棄...出技的僵直時間那麼長..就是你把技能CD全改成1秒也沒用..也是要等他擺好姿態放完...再轉一圈GCD...才能出下一招的...
呃...說錯了...對副武炮不錯..主武降3秒..副武就降9秒...副武炮受惠了..主武炮還是放棄吧...

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

Terryand 發表於 2014-6-26 14:53
放心啦,dot職都係同你陪葬,雖然我都估到佢唔會點改
目前普遍副本減傷90,防禦值一直冇公佈,無從考究

你有造傷應該就唔會-90傷吧? 雖然改得很少...但每秒多點傷...都俾火炮那個改CD的好多了...

別跟上面的斧比..跟下面的炮比吧...你就有信心繼續玩了...

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
認真,唔好搞咁多野啦
火炮,雙刀呢d職,一人派張主武重置卷啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
937 點
其實有無人發現拳既波紋
改左都無乜用咁既
利申 玩左1個星期拳

cskm2005  同意  發表於 2014-6-27 19:44:21

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
mi5842013 發表於 2014-6-26 15:15
你有造傷應該就唔會-90傷吧? 雖然改得很少...但每秒多點傷...都俾火炮那個改CD的好多了...

別 ...

唔係講笑,公測以黎唔好以為淨得你火炮一個慘…
玩速流壓cd會比gcd反壓
冒險之路包冇點錯因為太多廢格
血少防低,天生高閃但王有必中技
呢d野你呃得邊個
一比dps雙刀就現哂形,唔係因為cd

技能動畫解釋一切,雙刀出1招,其他職2招
你有冇見過1個職cd完,但招技未完?雙刀就可以做得到
呢個差距dot會救得到?救得到就唔會得返咁少人玩
同你講吖,全身+20,屬傷常駐50,對王82,基本造傷近30,一樣救唔返dps,同樣嘅裝以前我試過比我分身隻盾用打出黎有時仲痛過我雙刀啊==

呢d野,真係你睇我好,我睇你好
我任職都試過比人拒幾次啊==信心?講呢d

EXP
6326 點

Terryand 發表於 2014-6-26 15:35
唔係講笑,公測以黎唔好以為淨得你火炮一個慘…
玩速流壓cd會比gcd反壓
冒險之路包冇點錯因為太多廢格

其實我有玩雙刀...都知雙刀係廢...同樣裝備...俾我個小號斧都打得勁過隻雙刀....

我只係單純叫你對比今次官方既技能調整....

至少雙刀今次調升每秒傷多DDDD...點都比火炮-CD好吧?

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
mi5842013 發表於 2014-6-26 15:49
其實我有玩雙刀...都知雙刀係廢...同樣裝備...俾我個小號斧都打得勁過隻雙刀....

我只係單純叫 ...

老老實實,大家得唔到想要嘅野,我剩係可以咁講
你話邊個比較慘,刀同炮我都有隻,我只可以講2隻都慘
組隊繼續困難

已準備轉職,自問頂唔順
衝裝玩呢d職就好似對一個不停失血嘅病人輸血一樣
今日開始我努力儲經書

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
貓仔 發表於 2014-6-26 15:29
其實有無人發現拳既波紋
改左都無乜用咁既
利申 玩左1個星期拳

佢之前上次“大改”都系加氣紋,依加再加姐系一招可以加滿氣紋……

但系!有!乜!X!用!
可以䆁放氣紋得氣合同武蓮華,cd分別系6同10,俾你2秒儲滿氣紋都冇用,都放五到!
不如減gcd啦!2秒放一招真系好過份!

EXP
6326 點

Terryand 發表於 2014-6-26 15:56
老老實實,大家得唔到想要嘅野,我剩係可以咁講
你話邊個比較慘,刀同炮我都有隻,我只可以講2隻都慘
組 ...

遲D出聖劍

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
mi5842013 發表於 2014-6-26 15:59
遲D出聖劍

我一係開過隻盾,一係開個隻太刀…
聖劍睇佢介紹好有不祥預感==

佢描述有句累積能量強化技能傷害
呢句野好令人擔心
傳奇處理呢d複雜野一係就整到隻人過強,一係就過弱
好少有中間…

cskm2005  會唔會好似拳刃咁= =  發表於 2014-6-27 19:54:41

EXP
6326 點

Terryand 發表於 2014-6-26 16:06
我一係開過隻盾,一係開個隻太刀…
聖劍睇佢介紹好有不祥預感==

我以為會好似弓咁咋...俾你講到我都驚驚地....

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

...火炮的Dot被無視
幾愛都無用...冷水往頭淋

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

mi5842013 發表於 2014-6-26 15:49

我只係單純叫 ...

調升每秒傷多些,加起來就不少了0.0

主打遊戲
精靈樂章
EXP
3315 點
火炮變左廢職?..........

主打遊戲
幻想神域
EXP
975 點
好大盤冷水啊 / w    \

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
千宏 發表於 2014-6-26 16:56

Pve黎計算,果1千幾百加起黎真係冇乜用==
其實雙刀一直講到口都臭,搞低gcd就得
調返轉比你下調我dot傷都冇所謂
唔使講多,試下宜家出張主武重置卷黎調查
雙刀火炮人數應該會接近0

執手度良辰  唉 dot改到好春勁 唔該搵下料先出聲啦 好嘛 少年  發表於 2014-6-27 01:14:24

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

千宏 發表於 2014-6-26 16:56

調高秒傷但係GCD過長
我本身都係玩雙刀
雙刀PVP從來都唔弱,靠疊毒同谷硬自己  慢慢磨人,
磨唔死人自己都唔會死先

但係佢既動作真係敗點,1個動作持續咁耐
技能大多係多段數傷害,但係就只能夠觸發1次連擊
如果改到旋風斬咁,,,我打幾多下 就有幾多次機會觸發BUFF同連擊
我諗雙刀會好好多..
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿