AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6942|回復: 73
打印 上一主題 下一主題

今次仲點撐落去...  關閉 [複製鏈接]

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
樓主
玩曙光一年.....俾老豆老母嘈左無數咁多次........每次鬧完我強忍眼淚....每次升過2格死左我亦都不曾放棄.....甚至未升返d exp死第2,3,4,5次我都照忍落去.......
今日...細佬返黎話佢maths測驗得68.....呀媽嘈到拆天...仲向我算帳....要我係佢面前刪哂曙光個程式....當然你地話有心米裝返......
但係佢話只要見到任何跡象證明我玩曙光.......有殺錯冇放過....當然我可以即場玩離家出走.....但係咁做亦都冇咩用....最多叫你返黎米又係唔俾你玩......個天似乎真係玩緊野.....我越行近60lv既目標.....佢越係要阻住我......欲斷難斷...豈止肝腸寸斷.........索性gm話我外掛封左我ac我可能更加安樂......
忽然諗起朝早通識堂睇左套短片.....個人因為抵受唔住呀媽.....有唔開心就以寫文發洩.....仲因此去左同呀婆住....發覺自己有幾分似佢.....係最需要人既時間.....竟然冇人幫到自己......
我唔知大家每日有幾多好運同黑仔既事.....但係我自己覺得就特別多......到底人生在世係為左咩野呢?為左自己開心?定係為左榮譽?只係令身邊人開心?.....一個人唔開心.....生存幾廿年捱既苦頭米就白白枉費?
想不到停雨不夠半天.....雨竟在我的心中再次下起來。
有緣再見...我知我仍然唔會放棄係將來任個一刻繼續搜找那一絲曙光....一絲希望。

原帖由 〝龍﹏龍〞 於 2008-4-21 19:25 發表
首先..我想問''你幾大?離家出走對你有咩好處??
d阿媽係咁ga啦!!我都係為左曙光同佢地嘈過無數次!!!流過無數眼淚.......
你阿媽唔比你玩..不外乎係你d成績姐~
1係甘..你可以同你阿媽商量下...
一個星期玩2日''其他時 ...

我今日13歲....我梗係有傾過.....星期六星期日共3小時1-5得半粒鐘一日.....你玩俾我睇....10年都冇60lv....我成績唔好?banmd one29名...英數科學中史全級頭幾名架.....
熄mon?......gm唔黎封我自己都死啦- -
算啦....到我大個左我一定要返曙光
原帖由 lamxdxd 於 2008-4-21 19:29 發表
星期6同日+埋只得3個鐘...咁樣=冇玩過
你呀媽..真係變態
唉...成績有乜用...只係表面...品行先至係最重要

我夠知....但係佢係都要理我成績......我細佬小五問佢點考中學....仲話埋我淨係打機唔幫我細佬.......成日淨睇表面
今日我又派測驗...科學全級第1......未俾佢睇就鬧左一餐...話就話話我唔幫細佬.....其實生豬肉黎既.....玩曙光令佢地睇到唔順眼米成日砌我生豬肉
原帖由 lamxdxd 於 2008-4-21 19:27 發表
冇咩好講..只能講你呀媽明知你細佬數學得68分..係佢問題..
仲要係度怪你,,,簡直就係屈得就屈
不過我都會撐你ga

琳姐你可能覺得成績冇咩野...不過你其實大個都可以搵個老公.....我唔讀書...咁又唔通食軟飯...冇錢...可能軟飯都冇得食
好開心見到咁多人都支持我...我一定會返黎架!

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
我撐硬你架~有緣再見啦~唔要既弓不如比埋我啦- -
囧頭

EXP
825 點
d阿媽係咁ga啦!!我都係為左曙光同佢地嘈過無數次!!!流過無數眼淚.......
一個星期玩2日''其他時間就努力讀書..
不過我諗以上果個方法都無乜可能...你阿媽一定唔會比ge'''
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
你可以試下..掛左係到''再識左個電腦螢幕,如果你阿媽係電腦白癡,佢就唔知你玩緊!

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

冇咩好講..只能講你呀媽明知你細佬數學得68分..係佢問題..
不過我都會撐你ga
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 〝龍﹏龍〞 於 2008-4-21 19:25 發表
一個星期玩2日''其他時 ...

我今日13歲....我梗係有傾過.....星期六星期日共3小時1-5得半粒鐘一日.....你玩俾我睇....10年都冇60lv....我成績唔好?banmd one29名...英數科學中史全級頭幾名架.....
熄mon?......gm唔黎封我自己都死啦- -
算啦....到我大個左我一定要返曙光

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

回復 5# 的帖子

你呀媽..真係變態
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
825 點
下\口/好驚訝....打機都有咁ge成績-.-佩服佩服~~
車..係甘ga啦'''唔知點解~我果陣升龍之武士
硬係49升50  59升60 69升70
都係會死好多次''要用好多時間先升到'慢慢黎啦~

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
只係得番一個方法~唔知幫唔幫到你~

首先~你唔好玩曙光一段時間~
係果段時間你幫你細佬補習~
到佢考完試~
佢d成績好左既話~你就用好串嘴既說話同你呀媽講~
[呀媽~你睇下細佬d成績幾好~我幫佢架~關曙光咩事呢~]

唔知幫唔幫到你~
囧頭

EXP
825 點
原帖由 lamxdxd 於 2008-4-21 19:29 發表
你呀媽..真係變態

政府話乜..求學不是求分數''我唔多覺lor''都廢ge
無分數點入中學'大學
點搵到份好工

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
你呀媽..真係變態
原帖由 lamxdxd 於 2008-4-21 19:27 發表
不過我都會撐你ga

我夠知....但係佢係都要理我成績......我細佬小五問佢點考中學....仲話埋我淨係打機唔幫我細佬.......成日淨睇表面
今日我又派測驗...科學全級第1......未俾佢睇就鬧左一餐...話就話話我唔幫細佬.....其實生豬肉黎既.....玩曙光令佢地睇到唔順眼米成日砌我生豬肉

EXP
2767 點
疾鵬~我支持你,不過你吾玩既可以比我個ac我,我吾拎野,又吾升,就係得閒開你個ac去pk場lo~
:lol
一個人
在獨木橋上行走
即使橋下是死亡
閉上眼
張開雙臂
迎接一切
這一刻
我依然在享受一個人的快樂。

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 武鬥之神 於 2008-4-21 19:34 發表
疾鵬~我支持你,不過你吾玩既可以比我個ac我,我吾拎野,又吾升,就係得閒開你個ac去pk場lo~
:lol

你放心....我一定會東山再起...絕不放棄

EXP
825 點
我教你對付你阿媽..我都睇唔順眼\口/
如果你阿媽再話你玩曙光ge話'''你就話:
你個好仔d成績唔好''又關我咩事!係佢自己放棄!就算我教佢''佢根本就無心去學!
你都係無飛為自己面子姐''差唔多個個阿媽都係咁!每次派卷都係睇分數!一次唔小心考得衰左...
你就係咁鬧!不如你自己反省下!!!
(跟住你拎自己份卷出黎''大佢)
拿...睇啊!睇分數!!全級第一呀!你滿意la!好有面啦!
講完..你番房~~~

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
你同你呀媽輸賭~如果今次你細佬考試成績冇進步5-10個名次~你就以後都唔玩曙光
如果你贏左就叫佢以後都唔好屈你~同埋比你玩番曙光~
不過你真係跟我咁做你就要好好咁幫你細佬補習喇~
囧頭

八級將神會員

EXP
13600 點

回復 10# 的帖子

冇咩好講囉...成日睇件事只睇表面..係冇用
知d 5知d..咁等於5知成件事係點
你妯佬問題..係都要瀨你...比我ge話..真係一野打落去+狂爆粗罵la
e d咁ge呀媽...真係好5要得囉
心......好甜

相7....很甜很溫暖

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 〝龍﹏龍〞 於 2008-4-21 19:40 發表
我教你對付你阿媽..我都睇唔順眼\口/
如果你阿媽再話你玩曙光ge話'''你就話:
你個好仔d成績唔好''又關我咩事!係佢自己放棄!就算我教佢''佢根本就無心去學!
你都係無飛為自己面子姐''差唔多個個阿媽都係咁!每次派卷都 ...

你個方法好正= =
咁大佢...佢一定[囉]爆
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
其實佢呀媽同我個呀媽都係成日屈得就屈~我都就頂佢唔順~
不過好彩~我仲有個呀爸幫我~起碼都好d~
囧頭

EXP
825 點
唔係點ma...佢都係顧住成績姐!
對眼入面得分數!!!!
不過我就唔可以大阿媽
我d成績幾差下

EXP
825 點
原帖由 吹水仔 於 2008-4-21 19:45 發表
其實佢呀媽同我個呀媽都係成日屈得就屈~我都就頂佢唔順~
不過好彩~我仲有個呀爸幫我~起碼都好d~

wa...正bor- -||
我阿媽鬧我果陣''阿爸又跟住一齊鬧-.-"""
真係想挖個洞..閃入去!

八級將神會員

EXP
13600 點

回復 17# 的帖子

其實我覺得佢呀媽咁樣對佢..簡直就係賤格
成日乜都管住晒<---e+仲係幼稚園果d細路咩
屈得就屈<---佢呀媽姓瀨?!
5比人打機<---人地鍾意打機..又關你乜事
限制人地打機<---星期6,日只得3個鐘...你試下比人限制你打麻雀打3個鐘呀..睇下你會點
死要面<---你冇面又關個仔乜事??有病
心......好甜

相7....很甜很溫暖