AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: liveindark
打印 上一主題 下一主題

[心得] 做左2日奶媽的心得..打手入黎睇下啦   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
再硬也只有75%防喔...
坦有盾先會咁坦得,咁要玩琴坦了??...
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
2198 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
唔知其他game係點啦
但呢隻game既補師好似要硬好多咁……
要好似坦咁硬(苦笑

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
瞬補成日補左第2個係因為反應太快,
係果2秒入面你禁左第2個人,佢就補你飛出去果下果個人了....
就是玩家太快,技能太慢.....

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
我反而覺得副琴會多左,可能冇人組琴了?

主打遊戲
幻想神域
EXP
113 點
親友團才是王道
打街團預左

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

其實....之後某d副吸血比人改弱
補師目測係會多人玩..
不過補師回人應該辛苦左好多

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

PUIPUI0511 發表於 2014-7-2 10:37
身為一個由開服玩到依家既琴....
開頭一個個放小情歌個陣只有個_字可以形容....依家有得群放已經算好
依家 ...

同意. 小情完,以家都係見人幫算距地比秒左我都要講聲sry (唔知點解奶媽又錯左)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

講得大好,好多一開始就衝(打手同一d吸唔到怪既坦)
奶媽跟住後面d怪就黎打奶媽,之後仲要直衝王唔理小怪=奶媽同距一齊死
死左=奶媽廢 (奶應該要比招絕對防禦啦,人所共知副本奶媽拉怪架ma)
仲有d人自己開個小情歌,但成日開得1層又有時唔開!
就係要用距個個cover奶媽開比距既,距自己又唔會睇住有無開到/只係開左1層
死左= 奶媽錯
有次打62尾王,有隻自開小情歌既坦去到鬼死甘遠自己打(1)隻石人怪(62尾王)
其他3隻打手打緊王(係甘噴血,奶媽表示我好忙)
最後差唔多打完坦竟然死左! 但奇怪唔係坦怪奶媽,係有個打手怪奶媽?
(我唔應該加人血,坦都唔係坦王,打手走去坦王,奶又做咩要加人血?)

EXP
10 點
身為一個由開服玩到依家既琴....
開頭一個個放小情歌個陣只有個_字可以形容....依家有得群放已經算好
依家根本上放3層小情歌就唔理佢地(依家d副多數係秒,小情歌係加攻用),佢吸到就吸,吸唔到就由佢(
反而我好少用瞬補,因為就算個人企你隔離都成日吸唔到,係我問題定有時會咁?

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

遇著呢D姓賴既打手..黑名單幫到你...

EXP
856 點
D人貪快   佢地好多都淨係覺得反正我只係來刷經驗  唔會理隊友係躺地板或者打唔打到王

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
凱蒂洛 發表於 2014-7-2 09:12
講真,任何人都有復活技,由其打王時,救人應該打手先去做,這樣才確保補師不會斷補隊伍滅這情況。
補師照 ...

同感……根本應該係果3個打手去復活人,
補師去救人,斷補技隨時死多件,
坦去救人,其他打手OT又係有機會死多件……
但偏偏呢隻game好少打手識得去救人,
個個打完就衝下一隻/_\

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點
分身副弓 >_> 打龍換書 主5萬幾攻... 副8萬幾... 60再生弓 5星+12 書-15%攻?3星+9
60吸血琴 5星+14
副弓能單挑62地獄....(一招吸滿血!) 書就不行了...

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

講真,任何人都有復活技,由其打王時,救人應該打手先去做,這樣才確保補師不會斷補隊伍滅這情況。
補師照顧打手真的很辛苦,打手正常係應該照顧補師,由其打算王前/撞王途中,沒坦,怪仇恨都沖往補師,當你察覺到補師有危險,而打手跑速跟防不會一下秒,何不來個跳打拉走幾只怪安全一點呢?
人齊全吸到,比剩你一個人吸到來得滿足一點Lor~所以打聖域時,當一半人數死了,王即使差一點血,有時我跟某雙刀朋友寧可選擇Re了它,而野入的打手們很多時也明白配合,當五個人齊吸到真的很開心,少一個吸到真的會悲哀起來。

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
5617 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章

成日見有人死左 3個打手右打緊王無救人
其實補師吾補去救人真系好冒險 … 不過基於吾想有人吸吾到 都會去救~
我打副都會疊齊小情歌 身邊既打手未到王/未到王前都會幫手清怪
其實打副最緊要系溝通
不得不說綠音符真系幾好用xd 雖然疊起黎都幾煩

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
5617 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章

例如聖域甘 打手自己無避紅比源神秒 之後怪補師無補真系幾衰既
暫時未遇到呢啲打手 不過遇到打手9沖既情況就比較多
打62 總系有人會行得勁快-_- 完全吾等人
呢加打聖域多數都固定團 打副都系搵公會團既多

主打遊戲
星界神話
EXP
871 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

我低lv打兔仔果陣 我為左救人而死左 果個人仲話我廢 係補師都咁易死.....
果陣心都碎哂

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
樓主有提到團補就唔可以唔提……
團補補得少但個讀條時間又長到死,
佢條bar load得黎果2秒小情歌都可能已經補得多過你用團補……

同埋最慘係依家要疊綠音符,
有時好辛苦疊左3層,推順左個迴圈……(小情歌/瞬補>暴風曲)
結果又因為有人跑開左補唔到小情歌……
跑上去幫佢補返……
3層小情歌一次就無晒啲綠音符,又要重新疊過,所以有時真係懶得為左呢啲人專登同佢補返小情歌……

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
yauwanhang 發表於 2014-7-1 22:26
小豎琴係一個絕對唔討好的職業。會經常被人埋怨、會經常食死貓、會經常被人拿來做出氣袋,會經常被那些覺得 ...

無商議過就唔使照顧補師?
或者依家打副本啲人好多都咁諗,因為呢隻game根本唔需要坦補都可以通關,
老實講,依家好多人一埋位就打boss,跟手啲小怪一直追住補師跑,
個補師要應付一大堆小怪之餘仲要睇實5條血同閃boss啲技,照顧一下清一清小怪很難嗎?

一般黎講,補師照顧隊友,隊友保護補師,互相照顧先可以確保續戰能力,而唔係乜都拋晒比補師然後佢死左又黎怪佢成日死補唔到血……

試問一下……
又硬又高治療量仲要技術好可以一邊補人一邊拖小怪閃王技,
邊度黎咁多神補?

唔係話要爭拋啲乜,而係大家一齊出副本,
隊友唔肯花少少心機去take care隻補師既時候,就唔好指望補師會好有心機垮照顧好咁多個人,
這些人被放生、死了的時候最沒資格怪補師,因為是這些人先放生補師的

liveindark  中晒心聲orz  發表於 2014-7-2 17:52:42
yauwanhang  哈哈,文法不好,寫到把自己的意思逆轉,令人誤會,已更正相關句子了。  發表於 2014-7-2 02:28:51

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
HIHI,我都係玩琴既玩家,
你講得好好,俾個GOOD你!
需說神聖音符係瞬補,但係起手再飛招技出去真係好慢~ ~
我好多時補人血都係靠估咁制- -....
神聖音符: 起手+出招,飛到過去差唔多2秒
治療音符: 起手+出招,飛到過去差唔多3秒

我都唔明點解咁慢QQ
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿