AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2563|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

狄克出了一本漫畫書 [複製鏈接]

EXP
6727 點
樓主
如果廿多年前有看過玉郎漫畫的人都會記得,裡面的愛情小品「情若無花不結果」由狄克編繪,每期都會用細膩嘅筆觸勾畫出一段段有笑有淚嘅愛情故事,屬於每期完嘅獨立式單元故事。

當時的我每期都買來追看狄克,雖然只得兩頁狄克作品,但已值得我買來看,上個月尾行過ok便利店,看到狄克出了一本漫畫書,名叫我的1/2 beloved and jealousy,雖然賣58元,想也不用想就買了,全書彩色印刷,內裡描述一男一女的同居生活趣事,當中把男女的本性表現出來,如果男生不了解女生,請買這本漫畫看看,你便會知得更多,如果女生對男生不了解,買這本漫畫看完你會發現,原來男人是這樣的,值得一買。

世事豈能盡如人意,但求無愧於心。
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
65 點
我近期都係7仔都見到本狄克繪畫既書.但書名唔記得係咪你介紹個本.
但睇後面既內容介紹.係一本小說.唔係漫畫.價錢同你講既一樣都係$58.
因為包住晒睇唔到裡面.所以我冇買到

EXP
6727 點
原帖由 hoihang 於 2008-6-14 22:42 發表
@0@..咁吸引.我都係睇狄克大架.
等我去睇下仲有冇得買先...
不過唔知7仔會唔會有得買呢...
事關我屋企方圓700里都冇OK:'(

而家ok和7仔都唔見有喇,我諗要出去旺角信和先搵倒,
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!SVsoNpaWGRQiAAhSpASd2e8-
這是狄克的blog,你可以直接問佢還有邊度有得賣。
連結唔倒,因為最後果個-號唔得,你copy全條link就可以入倒佢個blog。

世事豈能盡如人意,但求無愧於心。

EXP
65 點
@0@..咁吸引.我都係睇狄克大架.
等我去睇下仲有冇得買先...
不過唔知7仔會唔會有得買呢...
事關我屋企方圓700里都冇OK:'(