AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4554|回復: 64
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 本人推動所有玩家停止消費。直到有滿意調整   [複製鏈接]

EXP
80 點
樓主
買點太呃錢拉!! 我買左20000萬點都抽吾道1樣藍品。
   呢個問題吾係我1個人有, 如果都有經歷如此痛楚既玩家請舉腳讚成 並一起實行。
   口口聲聲機率~機率 實情系點心照拉!! 跟本就冇心挽留消費者  你咪留反啲吾買點既係呢一到陪您隻GAME走埋最後呢條路囉
   我玩過咁多GAME都未試過用5000$HKD蚊都抽唔到想要既野 大佬呀! 你個D野係有用既就話姐~ 忠臣令~ 一階/二階水晶我多過你個倉啦!!

最離譜係D逸品!! 你成隻GAME得曹操一個要名畫......你想我點? 送俾NPC定係學你咁去試下呃其他玩家10金/20金呀??

講到呢到~ 你想隻GAME繼續有人玩既 唔該你,改好下你地啲搵錢方法,我俾你今個月搵到幾10萬 下個月你一定得反一半 就下個月你地就~~~自己諗啦。

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
33 點
抽野機制希望可以改下LAW, 例如抽300-500個盒, 都最少比返1件藍!

EXP
33 點
抽野系統係咁PK架啦, 我比佢地昆左幾千蚊...

EXP
80 點
祈望 發表於 2012-9-25 10:27
成班友仔真係當代理商係開善堂,一早就話左免費遊戲先係最貴既遊戲。

講真,佢出既福袋你唔抽照 ...

就係因為仲意既野!! 大家先會買點抽野~
照你咁講,買左點數就唔可以玩?

我係發表每個玩家心裡面既意見出黎~ 等有關人士見到。問題真係存在!
由頭到尾~無人講過想要勁先買點數,
ok 就當你講岩一半  如果真係想勁既話,我大可以去玩(單機遊戲)唔駛講,我係無敵tim!!
我想話俾你知!! 出前一丁既老闆,住既係一個山 ,唔係半個 you know?
我題出所有問題都系表達意思~同埋情緒, 如果你中文唔好.....你可以..(心知肚明^^)
hi<--我真係唔明咩意思 麻煩你下一次用(you'r too excited)

EXP
77 點
自己抽出黎總比收返黎既較有滿足感 所以樓主既感受我好明白

只能說係game玩人 唔係人玩game

EXP
468 點
祈望 發表於 2012-9-25 10:27
成班友仔真係當代理商係開善堂,一早就話左免費遊戲先係最貴既遊戲。

講真,佢出既福袋你唔抽照 ...

回應番你對樓主抱怨的人士的指責﹕
1.''成班友仔真係當代理商係開善堂''
冇人有發表當過佢開善堂等言論。
如果套用你呢句去D刻薄員工既公司,''成班友仔真係當公司係開善堂'',
一樣岩用,佢地照可以用呢個理由去刻薄員工,
咁員工應唔應該抱怨?應唔應該爭取合理對待?
雖然遊戲商不是刻薄玩家,但玩家們仍可以有所要求,
樓主開post顯然係爭取遊戲商對玩家/客人的更好對待,雖然有點威脅性,
但是相信他希望遊戲商能夠有一定檢討。
玩家發聲係代表有訴求,
至於遊戲商如何處理,是另一回事。
而樓上竟使用攻擊性言論,
'''你一面【詞語過濾】佢難抽一面又係咁俾錢抽,你唔係被虐狂係咩?''
我認為是絕對不能接受

即使抽野一切都係機率決定,
都可以用公佈機率等方法使玩家明瞭自己是否有抽箱能力,
再由玩家自行衡量,
例子﹕好多人買左好多期六合彩都唔中,亦唔會有極大怨氣,因為係人都知六合彩難中,
而且六合彩你買中左6個字就一定中左,而抽盒,你可能抽一千、一萬、一億個盒都''有機會''唔中。

2.''你唔抽點數物品最多都係冇咁勁,問題係休閒你點解仲要同人比?''
個人勁唔勁,並非一定要同人比
--有人覺得升上80都好勁
--有人覺得用全部80副本裝都好勁
--有人都可以覺得成身藍時120%騎先叫勁
勁唔勁主要都係睇個人的認可
完全不存在任何比較因素。
而且遊戲的玩法極多元化,就算同職業間的配點及出技方式
亦有互相剋制之玩法,根本不存在''最勁''
如何比較呢。
更何況有d玩家抽藍時係因為滿足自己視覺享受,
我不明白你為何會認為此等抽箱會涉及比較。

3.''想用一包出前一丁既價錢去買半山豪宅?HI大左呀你''
雖說我未見過
但並非無可能

EXP
446 點

講真,佢出既福袋你唔抽照樣都可以玩,你一面【詞語過濾】佢難抽一面又係咁俾錢抽,你唔係被虐狂係咩?

遊戲本黎就係休閒用,你唔抽點數物品最多都係冇咁勁,問題係休閒你點解仲要同人比?

你要同人比係咪要付出代價?點解又要威又要帶頭盔?

想用一包出前一丁既價錢去買半山豪宅?HI大左呀你?

EXP
179 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

badylok009 發表於 2012-9-24 23:01
自己上台灣官方網睇啦
廢事我拎圖貼過黎

好萌呀

EXP
468 點
tomtong12 發表於 2012-9-24 15:06
有無圖睇?

自己上台灣官方網睇啦
廢事我拎圖貼過黎

EXP
80 點
badylok009 發表於 2012-9-22 22:07
下星期出
靚女名將一隻
到時應該會有更多人抽

有無圖睇?

EXP
468 點
下星期出<月宮仙子‧玉兔>
靚女名將一隻
到時應該會有更多人抽
應該會有更多悲劇發生

EXP
179 點
贊成
買左1000點都連一個陸裝都抽吾到!!!

六級天王會員

×不具名的悲殤

主打遊戲
港式麻雀
EXP
2080 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 麻雀勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

叼爆佢個機率啦

EXP
2188 點

遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章

davidlee 發表於 2012-9-20 17:08
唔係喎, 今日更新 d 野易中左, 唔通改多左?

型5型先?

EXP
21 點
UM....會場包個陣2包我係廢野
BUT...座騎包連實箱 我第一個已經中120%座=.=
但整體黎講 隻GAME D AC賣出去係唔值
所以如果想玩勁-.-我覺得收人地AC係底過自己買點升上去

六級天王會員

×不具名的悲殤

主打遊戲
港式麻雀
EXP
2080 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 麻雀勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

tomtong12 發表於 2012-9-20 16:28
出左新盒我見佢買多送多 我買左50個送6
20個就中藍裝~ 今次我見到好多人抽中
起碼有1半 改左機率? 不過50送 ...

20個中藍 你好野啦...我60個 綠都冇

EXP
468 點
davidlee 發表於 2012-9-20 17:08

易中左????
1800點連3日時裝都冇
完全係好嬲

EXP
182 點

EXP
80 點
出左新盒我見佢買多送多 我買左50個送6
20個就中藍裝~ 今次我見到好多人抽中
起碼有1半 改左機率? 不過50送6我都接受到

EXP
303 點
玩左千幾蚊已經放棄,唔放錢落去住