AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3178|回復: 33
打印 上一主題 下一主題

[心得] 花費大量金錢..換來的結果卻是如此.   [複製鏈接]

EXP
172 點
樓主

小弟是一名專玩Alta遊戲的忠實玩家,投入金錢保守估計有5萬港幣
西遊叫閣月靈音,名將叫督你8q

源起:有人眼紅舉報我用外掛.因為我日日打東莞玉賣.佢密我,我又吾理佢.

今日,我照常打怪(氾水)雪山狐..打到下午.我要出街.我就找來了朋友代我打..打算打d東莞玉出黎賣..

當我朋友打到興高彩烈之際,佢突然斷左線..之後就打黎問我點解..

起始我以為系上網問題..叫佢重開機試試...

點知再開機後登入..顯示帳號已被凍結!!

我當時未知發生咩事,原來事實系GM密我叫我答野,我冇答到..

首先,我的頻道沒設置顯示密頻.因為比人洗頻洗得多..

其次,我朋友不是專門玩遊戲的人士,佢只系好奇幫我玩下,我教左佢點用技.打驗証碼之類..

再者,GM突發抽問,試問有哪一名人士會答到,有好多人掛緊經驗珠

依我經驗黎睇..呢隻遊戲已經到左一個任由外掛份子亂舉報的情況,同埋我發現有不少外掛人士..

一直以來,都冇外掛被捉,我好想知這是不是Gm要殺一敬百呢??

我在這提醒各位..玩遊戲不要投入大量金錢和時間,因為會引致別人眼紅,以招致別人舉報,導致封號等情況出現..

明眼人睇得出吾會系打錯密碼之類..因為有封鎖2字
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
468 點
你打電話去問
佢都唔肯開番比你?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4822 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

GM真係唔抵幫..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

climbr29463 發表於 2012-9-19 16:52
第一,因為我上佢罪則個度睇到,再加上電話問客服講
第二,佢目前冇法大量宣傳,你試想下名單入面得一個人,有 ...

明白了~~~

EXP
172 點
davidlee 發表於 2012-9-19 11:56
咩叫 營雞仔不營麻鷹 ?

打錯,你咪捉字,系管

EXP
172 點
大覺屋師真 發表於 2012-9-19 12:50
1 請問你點知係「GM密你野你答唔到呢?」
2 如果係官方想殺一儆百,咁應該係官方大鑼大鼓宣傳...
3 請問你 ...

第一,因為我上佢罪則個度睇到,再加上電話問客服講
第二,佢目前冇法大量宣傳,你試想下名單入面得一個人,有足夠說服存?d外掛一樣繼續用.
第三,佢就系話我冇做佢指定做ge野.我朋友冇留意到gm有搵佢.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

1 請問你點知係「GM密你野你答唔到呢?」
2 如果係官方想殺一儆百,咁應該係官方大鑼大鼓宣傳...
3 請問你有冇搵過客服問點解你帳號被凍?

EXP
182 點
climbr29463 發表於 2012-9-18 22:01
我重點不是玩左幾多錢..重點系內容.上面只是突出我鐘意玩alta d遊戲..

我發現個GM不務正業,營雞仔不營麻鷹 ...

咩叫 營雞仔不營麻鷹 ?

EXP
182 點
你上黎嘈真係殺一儆百了 查實你個朋友係咪叫外掛
搵客服啦, 可能覺得你用外掛封幾日

EXP
172 點
吾討論以前的事了,,展望將來!

EXP
1382 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章

不太熟這名字,

只知有一個名....(忘記了叫咩)
全身最高合成和隻石.. 一粒好似要$320元

EXP
172 點
ten00000 發表於 2012-9-19 10:07
神鬼80萬,, 咩錢啊

你講番個game 中名字來看看

神鬼玩80萬個個應該有玩都識佢..

我個時玩神鬼玩騎士..砍死你老爸

EXP
1382 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章

神鬼80萬,, 咩錢啊

你講番個game 中名字來看看
係未當時強人.......  

EXP
1002 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章

如果真系有gm發問..gm應該會黎睇下你系咪真系用緊外掛...
甘你"朋友"應該見會到gm架wo  見到gm都唔知發生咩事@v@?
而且普通打怪 就算唔理人 睇出技其實都應該知系咪用緊外掛
因為某d傻人好鐘意系虎牢門口0冷卻出技轉黎轉去 好正

EXP
172 點
我重點不是玩左幾多錢..重點系內容.上面只是突出我鐘意玩alta d遊戲..

我發現個GM不務正業,營雞仔不營麻鷹..
我不是說我是用外掛的雞仔...我只是說他管我這種小玩家.不管大玩家用外掛!

EXP
2037 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

haydenting 發表於 2012-9-18 20:59
無可能
5萬現金...
一隻由第3名而家跌到去第9名既GAME

話說佢好似吾只玩一隻GAME 同埋玩GAME 玩5萬現金真系吾出奇

EXP
2037 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

haydenting 發表於 2012-9-18 20:52
無可能
好多疑點
1來5萬現金

5M現金有咩咁出奇

EXP
172 點
kusako 發表於 2012-9-18 21:49
戰場掛機果D唔整 走去整第D...

我只不過系事件中的第一個受害者,相信陸續有來..
我好老實說..冇答佢d野就叫用外掛..佢都冇諗過其他方法解決.

EXP
172 點
感謝你代我發左上面個帖..
我當然希望佢聽日會解封,但系為左尋求事實的真相不是應該單以密語為作動.
希望從呢件事之中,會明白到了解到解決問題不是單單只有一個方法.

六級天王會員

×不具名的悲殤

主打遊戲
港式麻雀
EXP
2080 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 麻雀勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

戰場掛機果D唔整 走去整第D...