AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3159|回復: 40
打印 上一主題 下一主題

請看這一條問題~多謝   [複製鏈接]

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

樓主
我好似聽到某d朋友講話可能下次又出新職 其實d出職愈出愈屈 咁多職又好難記得哂 其實出新職 只會愈出令道法個職愈廢 可唔可以正下道法果職d技呢?職業平_? (唔識打 知道點打可以留言話比我聽 sorry) 我發覺d塔王金裝 一樣加幾多防 但道法金裝加得好小防 why會咁的? 好唔公平 大家同一個lv 但金裝能力唔同 正到道法小防過塔王好多 其實出新職我唔會反對 但可唔可以理下之前出過既職 道法-天道大技why冇野加? 只是加攻就算? 其他職加攻 仲有其他野加 例如:神巫果招+速仲會扣hp 超勁 天道大技根本比唔上 可唔可以理下道法-0仙天道個職呀? 高lv副本 用花消唔到招技 令到天道 0仙好似冇咩人要咁 就好似我某日打裂咁 我入左人團 d人歧視我 話做咩加個天道? 希望可以加強道法個職 希望各位有玩道法職既玩家見到 可以留言or幫推一下 多謝~
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 趣圖分享勳章

衡 - 竹人弓大弓

樓主用道法金裝跟塔王金裝比實在有點兒那個,
假如布袍的防禦力可以媲美甲胄實在太過份了~
(而且道法金裝的防禦力已經是布袍金裝之冠)

另外天道三轉大技跟神巫比的確稍遜幾籌...
但比上不足, 比下絕對有餘~
看看雲狩的大技, 我用到想喊

btw, 我都支持天道的職業補強~
說得好聽是半攻半補, 但說穿了就是「唔湯唔水」, 高不成低不就~
還是期望下年開放的4轉技能吧!

水水bb  但我真的很想天道d防可以同塔比 說得對 天道+hp又唔會+得好多 攻又唔多多謝意見 最慘是大技沒野加  發表於 2012-12-6 16:01:28

EXP
833 點
要改都改鳳鳴重炮/凝神勁係唔係都秒人好無引

EXP
1556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 趣圖分享勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

近戰D裝防高係正常(遠攻通常都唔會坦架啦-___-)
仲有其實應該係拎件裝同其他布袍職既裝比

你拎天道金裝同其他布袍職既金裝比下
實際上天道金裝D防係加得最多
請看:http://gametsg.techbang.com/gd/i ... %E9%AB%94#item_list

同時附上ME的技能配點比樓主參考參考
一轉
二轉
[三轉配點研究中......]

作一點點的解說吧
1.點療癒之風(大補)只係系打副時補補隊友,點1就好了(補量唔夠就換件補裝撐)
2.點冰圖只為省MP=W=
3.點天杖盾道只為加雷術傷
4.點充能為保命(本人實例其一:打打下農怪個防毒software突然跑出黎,then晴空就給我LAGGGGGGGG,load番好之後就見到充能個buff ; 當然打副都保命啦)
5.不點仁慈,因為我是打手我不仁慈(花15點先加得果500幾血太浪費,我都用膠囊撐的)
6.跑得快,逃得更快(高LV副本死左要跑好耐,因為張地圖好大=0=)

融寵:
攻擊 狀態(?):蒼雪幼獅[攻+術爆值+術爆傷]
防禦 狀態(?):丹蘭(蟲!)[HP+防+跑速]

裝:天道60LV異痕金裝全套+5(我平民來的,窮......||||)

樓主有咩問題就問我啦~

水水bb  會好好參考架啦我 但我覺得冰盾應該點到最高?  發表於 2012-12-6 16:02:24

EXP
261 點
tangjojo2000 發表於 2012-11-15 18:29

比小小意見._.
唔點專精圖騰可以唔洗點雷圖
效果不大
另外你應該未打過62副?
如果會打既話我極度覺得你要點空間穿梭術,
跳過哂D圈圈好爽

主打遊戲
晴空物語
EXP
601 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

ms3wu7tt 發表於 2012-11-15 13:23
要改都改鳳鳴重炮/凝神勁係唔係都秒人好無引

同意 戰場冇得打 玩到個ac全10都冇用  地雷訓12秒 鳳炮秒人 根本鳳J玩曬

EXP
603 點
樓主的金裝比較實在有點,那個.
如上面所講,塔王系坦職黎,如果塔王裝好似道法咁既防,
系好難行近到隻王.
但系相反,道法吾會行咁近隻王,
所以D防系成正比既.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

希望靈仙招療癒之風補既範圍可以再大啲

EXP
1556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 趣圖分享勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

rachael 發表於 2012-11-15 19:04
比小小意見._.
唔點專精圖騰可以唔洗點雷圖
效果不大

但雷圖本身降抗
打怪痛D

仲有呢我覺得二轉先得果10點
分左1點去空間穿梭就只係為左跳旋渦太浪費

EXP
261 點
tangjojo2000 發表於 2012-11-15 20:49
但雷圖本身降抗
打怪痛D

減抗要擺正係隻怪身邊先減到
打小怪既話禁1下都秒左...
打王既話除非你企定定咁打..
如果唔係都係無用-3-
打王要放風箏既話空間穿梭術都有用,
不過CD真係太耐-3-
btw我覺得空間穿梭術係天道特色..
點都要玩下haha

EXP
1556 點

rachael 發表於 2012-11-15 21:06
減抗要擺正係隻怪身邊先減到
打小怪既話禁1下都秒左...
打王既話除非你企定定咁打..

我打王果時會放左風圖
then再放雷圖

then我放風箏果時成日都唔記得用空間穿梭術(慣曬龍犽放風箏既方式)
於是呢個技既使用率可以話係0%
所以我之前一早就洗左佢

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

tangjojo2000 發表於 2012-11-15 21:18
我打王果時會放左風圖
then再放雷圖

小妹都好中意玩冷門職但係有好多都放棄左,殺不出自己的血路,天道好明顯 你喳

小妹玩天道希望學台灣個各大大的打法,邊打邊跑,而王因為普功唔到你隻王就唔會放技,
只要暈緩定3個因素做得好,邊打邊跑(下稱放風箏)只要多練就唔難,,

我隻魚靈就係放風箏放得最好的一隻職,暴雪AREA唔大,但係打得痛,又降跑速,
定身仲簡單,暈就用寵.

天道我都係咁玩,主打降雷,點爆降雷好似降跑5X%,,其實多過暴雪好多,
但係明顯冇咁痛,加上天道天生打人唔多痛,要放風箏放好耐先KO隻BOSS...

我會中意,用加運氣個5點點高風圖,再點專精,
加跑速方面,天道比魚靈多,

小補點爆好似都冇咩用,我覺得,,,因為放風箏單刷王,多數唔會扣血,
但係失手點都有...比佢打個一下半下,一野[url=]充能轉化[/url]就幫我爆番曬血,就算仲倒數緊,我都係放大補一下就OK~
我都用[url=]電脈衝擊[/url]做主範圍技...呢招好用過[url=]天雷轟[/url]太多啦...

1) 雷脈有埋專精,真係打得好痛...而且雷脈點爆之後會有38%擊退...但係每次擊退,就會發動雷脈二連,真係好痛...
    2)點左降雷
專精,再疊5次增傷的天雷一定痛過雷脈但係我會覺得好煩... 懶就懶

3)天雷如果係0CD的話...我果斷點佢... 冇錢撐法速

比較喜歡
偏心

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

helix5b28 發表於 2012-11-15 21:43
小妹都好中意玩冷門職但係有好多都放棄左,殺不出自己的血路,天道好明顯 你喳

小妹玩 ...

唔記得左,
暈用寵..用3秒其實都得,仲好因為一定中...
定用圖騰,5秒,,好正架...

EXP
1556 點

helix5b28 發表於 2012-11-15 21:43

小妹玩 ...

我本來都係用電脈架
但係由於清怪效率既問題
所以我轉左去點天雷

EXP
261 點

好感動呢個時候仲有人玩天道,,
因為平時真係好小見

冇buff既話我係個m7攻既純打手天道
基本上所有單人副既王企定定咁打就ok
只係反王要注意血量打下停下
戰場同星空放大技亦能秒到幾個
不過通常放完大技就反死

-電脈同天雷我都有用
但電脈*10 天雷*1
正如樓上所講 電脈專精真係+好多傷天雷1點刷副清小怪就夠用
-圖騰我只有點雷圖*5
加上專精可以15%傷
-因為天道太小血..所以我有點到仁慈
雖然得好小血但好過無

-圖騰,電脈專精各一
2樣都加傷,好好用

-空間穿梭術*1
雖然點1用處唔大..但62副真係爽到喊(我只會用天道去打62副=_=
而且PVP無血既時間走佬都唔錯
不過CD真係好耐..有機會遲D會玩0CD
-充能轉化*1
血小於20%仲要等1秒先發動到
所以點1就算..天道D血咁小唔秒都偷笑:(

3轉淨係講神行道算
-神行道
雖然可以無限變身同+SP..但其實好小用到
正常變身完之前我已經打死隻王

其實我打算洗點 大家有咩意見比我?

EXP
1556 點

rachael 發表於 2012-11-15 23:04
好感動呢個時候仲有人玩天道,,
因為平時真係好小見

打算洗技+1
我都諗緊三轉應該點落神行道定係點落加抗 or 加血
but加血果到會加埋攻速有D雞肋-.-

EXP
949 點

tangjojo2000 發表於 2012-11-15 18:29

咁樣就算道法唔同塔相比 同神巫相比又是比唔上 天道可以邊打邊加hp 講就好易 做起來是很難的 我冰盾點哂 幾好用 我可能又要收番枝洗技水再加點了

EXP
949 點

vincentyoman 發表於 2012-11-15 20:04
樓主的金裝比較實在有點,那個.
如上面所講,塔王系坦職黎,如果塔王裝好似道法咁既防,
系好難行近到隻王.

咁樣如果比我有得再選既話 我想天道玩近攻 多咁多防

EXP
505 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 麻雀勳章 發帖王勳章

暈用寵 再自己配合就ok

EXP
949 點

天x兒 發表於 2012-11-16 17:59
暈用寵 再自己配合就ok

好難配合 開始有小小唔想玩