AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1923|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 我諗十個有九個都會同意....   [複製鏈接]

EXP
53 點
樓主

希望香港ser GM會反映下以下問題

首先係戰場既問題
1.戰場編人既問題係唔係應該改下?
下下2補對3補..老老實實 好玩咩?_?
好老實就算垃圾同個識補又難殺既補師一隊 垃圾都可以變神手
根本同勁補師一隊=贏9梗.
實力呢? 沖裝黎做乜? 靜係沖把武咪得囉反正2,3個補都補得住 係唔係咁?_?
無補師個隊呢? 又沖裝黎做乜? 人地有補 打極都滿血 咁你沖全身+20 耐抗谷到50% 都係要死 沖裝黎做乜?_?
講真 無人唔係現實既 有時自己個隊有補 對面無 就好高興 反正自己有著數 靠補師能贏
而對面有補而自己無既時候呢 就埋怨 隻GAME點樣編人架?_?
將心比心 我明白戰場應該公平對每位玩家 補師都應該有被看重既時候
但呢個所謂戰場係唔係靠自己實力而贏呢?
好老實 公測開始玩既玩家都知道 大部份人封頂無幾耐個排 無乜補 兩邊亂殺 真係好玩好多.

2.戰場5打5 10打10 1打1 大家悶唔悶?
5打5 10打10來來去去都係靠補師 老老實實大家有同感嗎?_?
1打1 來來去去都係個D人 而且靜係得同職 唔悶嗎?_?
何不開放新既戰場? 反正大家都封頂無野做
例如 玩家大混戰 無隊伍,自己靠自己殺人
無補師唔係可以更加顯得出自己既實力嗎?_?
或者有戰略既戰場 好似守城 個D咁
或者1打1變隨機唔同職 會唔會吸引好多?
公會戰都希望快D開 =]

然後係遊戲內容問題
1.老老實實 身邊好多人 包括自己都已經升左幾隻唔同既職 仲要封哂頂
上線有咩做? 活動少, 副本打到悶(打到金裝都無以前咁興奮,完全唔值錢),
而且戰場來來去去都係靠補師, 身邊都唔少人玩到唔想玩
其實呢隻GAME唔難升 好多玩家都封頂未必唔係好事 等大家唔洗係屈LV 實力咁上下打交都好玩D
但都有2個月幾月了吧?_? 唔開LV都係好事 唔使搞過D裝(呵呵 應該唔少人都係咁諗)
咁不如快D開弓手同重斧?_?
連雙劍都大把人80LV喇 以我所知弓手同重斧都好多人期待梗.
不如快D開等多D無野做既玩家可以有D野做下 又可以吸引多D人黎玩

2.有無諗過搞D內容更豐富既大型活動呢?
牛郎織女個D 唔洗5分鐘就KO 老老實實你地覺得好唔好玩?_?

最後係職業問題
1.補師唔使講啦 係戰場已經威到飛天 =]
槍棍同雙劍 雖然成日係戰場俾人圍 但識玩識走位既都可以唔死而又殺到人
劍呢 本身自己都係玩劍 有吸人 有追擊技 招架高 攻擊力唔低 我覺得呢個職真係唔錯 殺到人 而可以唔洗死 加上無乜人會打坦=]
拳呢我真心覺得呢個職係無用既 好老實本來小弟都係玩拳既 入戰場 就算係一D公認好強既拳 都只會俾人點去煩補師
殺人? 更加唔使講啦 人地跳下跳下咁走 你殺到嗎? 棍同雙劍就連槍都有遠攻 劍有吸人而且CD好快 拳想殺人?我會同佢講算吧啦!_! 打到人地無血 人地跳下跳下咁走 你未追到個時已經俾人汁左 如果對方係棍同雙劍呢 拉住你打 你就成個傻仔咁跟住佢行慢慢俾佢拉死 開左30%跑速 係地下可能追到人 但呢隻GAME係玩空中激戰喎?_? 上到天 你追到咩? 拳?要黎做蒼蠅煩住D補師既職?就係因為咁我先走左去玩劍
老老實實 身邊好多好強既拳已經都話唔想再玩 有D走左去玩雙劍 有D話等弓同斧 有D更加已經DEL左GAME
我已經放棄左玩拳 只係想幫一D對拳有點灰心既玩家開口講聲
唔期望改勁拳 只希望加D追擊技 或者定身減人移速既技 就足夠
只因本身都鐘意拳呢個職 估唔到入戰係追住人跑成場既傻仔

以上既問題 總括黎講就係
1.戰場編隊伍既方式 希望改一改
2.可以開放另一D類型既戰場及公會戰
3.希望弓手同重斧會快D出
4.可以開放一D大型既活動
5.拳這個職太無用太可憐 希望俾番小小地位佢地

其實好老實我打咁多野我唔知有無人會真係睇哂
亦都對我既建議無乜好大既期望會實行到
最重要係第3點同第4點啦
弓手同重斧快D出 同埋開放D大型活動 吸引多D玩家
大家都發覺到 人流不斷流失既事實啦
我係真心喜歡呢隻GAME 唔希望見到咁既情況繼續落去
希望官方正視一下

已有 1 人評分金幣 收起 理由
淺倉藍 + 50 衷心感謝

總評分: 金幣 + 50   查看全部評分

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
930 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

你都好有心機打@@

EXP
53 點
kaikaiho88 發表於 2012-9-10 17:55
你都好有心機打@@

真心鐘意呢隻GAME 只係提供小小建議希望大家玩得開心D=]

haydenting  寫得好到PTS^^  發表於 2012-9-10 22:51:08

EXP
930 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

網球拍xpp 發表於 2012-9-10 17:57
真心鐘意呢隻GAME 只係提供小小建議希望大家玩得開心D=]

比個like你;D. 希望宮方正視呢個問題

網球拍xpp  thanks=]  發表於 2012-9-10 19:10:56

EXP
750 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章

我睇曬 樣樣都好支持!!!  因為我之前都係搵唔到game玩 得名將係吸引到我
但人流越黎越少 日日做ge野又黎黎去去都係咁 之前1齊玩識得ge fd都走曬 希望官方快d做野 等隻game可以繼續走落去

網球拍xpp  多謝你支持=] 我都係靜係名將吸引到我 同你一樣 覺得人流越來越少 希望我d建議可以留住d玩家 同埋令新既玩家加入=]  發表於 2012-9-10 19:12:09

EXP
232 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章

其實我睇哂
我3個職80左(槍,雙劍,拳)
升LV大家都知係悶的
但係其實活動好似你咁講
一係好快做完
一係就要入點
根本留唔住D人
如果入到台服我都會走去玩!

cater1  我入過台服-.-邊個ser都係黃色既 最新果個ser on親都全黃  發表於 2012-9-11 04:38:41
網球拍xpp  thanks=] 呢隻GAME其實唔算難升了 最重要係封左頂有咩活動 台服好似多人好多 不過我始終覺得同港澳人一齊玩係親切D 希望官方做野啦!  發表於 2012-9-10 19:14:22

八級將神會員

官方論壇大使

主打遊戲
來自天外的英雄
EXP
11722 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 趣圖分享勳章 麻雀勳章

好多謝你將名將既意見同大家分享 我會盡量將佢反映俾原廠改善

小秘密:大家最關注o既等級上限/新武器/另類戰場,預計兩個月內分段推出~ 當然仲有其他系統更新,要留意官方公告呀

haydenting  聽到呢個消息 讚!!  發表於 2012-9-10 22:47:05
網球拍xpp  THANKS藍姐=] 收到你呢個小秘密了! 期待中=]  發表於 2012-9-10 19:15:27

EXP
398 點
吊你....
講得好好呀!!

EXP
750 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章

淺倉藍 發表於 2012-9-10 18:13
好多謝你將名將既意見同大家分享 我會盡量將佢反映俾原廠改善

小秘密:大家最關注o既等 ...

2個月內
唔知仲等唔等到咁耐

EXP
67 點
最重要降物價。。想玩但冇運打值錢金裝 真係頭都痛埋

EXP
356 點
同感 封左頂咁耐
上線又無乜野玩 又無活動
完全無動力玩了
戰場設計真係基本上睇補師
無咩刺激感

EXP
2188 點

遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章

講得好好 支持

EXP
438 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 在線勳章

樓主真係好用心咁打出黎
我讚同~

EXP
470 點
補C 唔係係戰場惡D 咁仲可以係咩地方惡

打人都無殺傷力

EXP
881 點

唔補得,咁補師愛黎做咩? 補師已被打臉好多次 不停咁改點法.心法都係想好補D姐
老實.老老實實<...這口頭蟬重複唔少次 XD  (奇怪..我在看哪裡
另外 係pvp來來去去都係果班人 ..即係依家隻GAME好少人玩 更加好少人會pvp

講真最近我嚴重感覺到人流少既問題.
打到金裝賣唔出 d野放拍賣又少人掃左 打副又少左好多人 收入有d停滯 ..有d悶

搞到我覺得自己成身時裝都冇用啦.. 冇人流 你整咁勁咁令 唔通真係比自己睇咩=[
本身係幾好玩嫁 但最緊要既係.冇哂人玩

EXP
303 點
同意,依家封頂之後已經悶到唔想玩

EXP
182 點
同感,  好文 !!!

EXP
380 點
讚~!!
推~推~推! ! !

EXP
59 點
Like

EXP
53 點
cater1 發表於 2012-9-11 04:47
唔補得,咁補師愛黎做咩? 補師已被打臉好多次 不停咁改點法.心法都係想好補D姐
老實.老老實實 ...

呵呵.好老實同你講老老實實就係我既口頭蟬LOL
老老實實喇 俾著你係打手 用左唔少錢玩呢隻GAME
全身藍時裝 全+20 如果對面有三隻補 你打得死人嗎?_? 會唔會灰?_?
我唔係打臉D補師 但係如果分隊分對咁樣 下下幾個補 老老實實好玩咩?_?
而家戰場係睇補師既 唔係靠自己實力囉LOL

PVP而家多左新人 好事黎 不過我都希望快D出多D大型活動同新職
我打完呢篇野之後 都等左兩星期了 每日就去台灣官網睇佢地幾時有新野出
希望真係快D唔係我都等不下去了=[