AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

《童話》批評/建議隨您講   [複製鏈接]

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

雙經應該修改時間為全日就岩 12-3,6-9果段果間都唔知做咩
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

GentlemanBeard 發表於 2012-6-18 10:08
嗯,會有相應的安排的。

點解次次寵經完都特別lag既?
係因為d人開加速搞到咁
定係寵經系統有問題?

EXP
39 點
小雯 發表於 2012-6-13 17:00
1.解決頭銜顯示問題(應該有人提出左)
2.國家收購大臣增加收購產物至200級產物(現在只收購至100級產物)
3.物 ...

十分同意你的頭3項建議, 但第4,5,6項實在....
首先先說第4點, 更改攻城功勳所換獎品, 攻城大部份都由一些資深攻城玩家龍斷, 更有玩家每次都佔了5-6個位置, 以致現在的新手們抱怨愈來愈難"入次", 如果把獎品調為超p、藥丸、超e、調整藥水、超級幻獸加油棒, 不是加大貧富懸殊嗎?? 還有新手願意留下嗎??
其次, 第5點所提及的"因為真是很冷清還記得以前童話初初推出時,保衛戰參加人數經常爆滿", 你要知道以前玩家們沒可能自己打或組隊秒王, 所以6分鐘一次怪就算滿人也未必打得完, 可以現在的人都能全秒, 只要有一個全秒老闆,不需5分鐘也全清了... 那為何我還要入去浪費時間呢(大多1-2MIN就清,4-5MINS等)
最後..第6點... 自從上一次換了玩法後, OK崩數目大增, 價格更跌至80M新低, 以前剛出魔幣也需100M 1支, 更何況現在通脹, 80M一支可真算是...  超級工作娃娃或Power工作娃娃大多是有錢人的玩意, 這也是新手們搶錢的機會, 推出換超級工作娃娃或Power工作娃娃活動後相信批評的會比讚的更多

EXP
39 點
aexmak 發表於 2012-6-14 01:44
本人之意見如下:

1. 分子應該增加第3樣用途: 改進屬性. 將屬性*3 (棒)  算/鞭/拳*2.5  刀劍斧*2  防具*1.5 ...

第1點部分同意,前者同意,後者...不知你要表達什麼...
第2點,完全打亂了童話的自然, 那各位修士,戰士 不是就要重升嗎??? 不要把大家都誤道了
第3點, 你第1點提及了不在命中修傷中使用分子, 自相矛盾...
第4點,那頭銜多少又有用嗎?? 交易技能30 跟200天有多大差別??? 那不是垃圾嗎?? 難道頭銜也要+傷害力??  每個職業有不同的位置, 是讓玩家們在打怪升級中能互補不足, 不是要每個職業是能秒怪呢....
第5點...不知你想表達什麼...
第6點, 懶人行為... 那就是用錢換寵... 人家次元分換經驗是用努力換來的... 不如轉帳予ALTA就能取得神級帳號好嗎?? 那還用升嗎??? 誰會去升寵呢???

EXP
39 點
每一個職業設計時就有他在戰鬥時的用途, 你說大老闆有降攻降仲技嗎??? 有增加命中技能嗎??有加傷技能嗎?? 有技能讓怪一直掉血嗎?? 每一個職業有不一樣的用途, 不要一直都只想秒怪打王, 完全是痴人說夢....你敢說這不是你的利益???

童之重案  說得很好=]  發表於 2012-6-19 13:09:38

EXP
142 點
re: aexamk
你睇下你果幾個垃圾points都有人嘈你啦,
人地問你係咪為左自己利益牙7.7
唔好懶係為左童話好啦

EXP
88 點
職業:祭師
技能名:自然之力
調整原因:魔法傷害加成過低  大約10%
調整建議:增加效果,傷害加成和命中加成增加

EXP
82 點
童之重案 發表於 2012-6-19 13:12
re: aexamk
你睇下你果幾個垃圾points都有人嘈你啦,
人地問你係咪為左自己利益牙7.7

反正本板係官方接受玩家意見,
你唔接受你的事
point 垃唔垃圾見見智姐,
你話每個職都有特點.
即係黑洞的特點係扣一半敏,低命, 非常好

咁不如刪左招黑洞, 咁咪有曬特色,
光呢就淨回血,
cut左招思雨同聖光, cut 埋聖靈, cut彩橋
反正光術的特點係回血, 加番招再生. 水療
僧呢就淨加技,
cut土遁術,再生術,燃燒護甲,,漩渦術,水之舞,水療術,123木頭人.. 總知降敵同攻擊全cut,
加番招聖靈
法呢就全攻擊
cut金芒術,禁咒術
加埋黑洞, 火衝,就最好
暗呢就cut靈奪,黑洞,
降命降攻降甲定人就留俾暗啦

咁樣改板咪最有特色:)
將所有職業技能重新排列
咁樣最有"特色"

到旅人,
格師的特色係PVP, 所以設定技能出招*1.5敏 傷害再*1.5, 必中 PVP一流
咁商人特色係賺錢, cut左卡技佢. 卡技要飛$ 唔符合商人的特色,
加招技等佢掛工技升LV易D, 每次升工技有加成, 超有特色
魔使都要cut獸神/合體, 魔使特色係寵物, 應該所有技都關捉寵同加強寵物能力
一於加番招幫隻寵戰鬥中加血,咁咪有特色

結論: 所有全體攻擊技cut曬佢, 理論上特法師的特色係攻擊, 留俾法C
其他照上面cut曬就岩, 大家都唔駛煩

反正我又唔見得卡技幾有 "特色"
商人要搵$, 飛乜Q野$?
你敢話唔cut 卡技不是你的利益???

為左令每一個職業設計時就有他在戰鬥時的用途
強烈要求cut左商人招白金, 跟手cut埋獸神, 最後cut埋黑洞

EXP
371 點
aexmak 發表於 2012-6-20 01:29
你唔接受你的事

咁係咪應該所有全體技能都cut晒? 樓上有人建議左架啦呢個=] 你可以放心wo
其實童話cut左白金卡真係無咩所謂~但都要公平將所有野cut晒佢
最多個童話咪汁笠or得返你1個自high lo=]
你要講到咁極端化將你既歪理變為合理就無你辦法=]

EXP
142 點
aexmak 發表於 2012-6-20 01:29
你唔接受你的事

梗係cut卡技啦,咁q難升
都唔似暗技咁易升
幾十hr先升1lv,暗技又可以用外掛,
想童話回復之前,cut晒d全體技啦
暗使只可以暗2,
商人只可以收集
魔c只可以捉寵
光c只可以補血
祭只可以升技
巫只係唯一打一排既職ok?
咁既答案應該都符合你要求=]

nanayan  點評個位 咁我隻神奇刀戰打一排係咩 你up乜9?你有無睇清楚人地打緊咩?  發表於 2012-6-21 00:53:22
奶白朱古力  咁我隻神奇刀戰打一排係咩  發表於 2012-6-20 10:09:49

EXP
82 點
nanayan 發表於 2012-6-20 01:55
咁係咪應該所有全體技能都cut晒? 樓上有人建議左架啦呢個=] 你可以放心wo
其實童話cut左白金卡真係無咩所 ...

你地話GA, 要有特色, 咁樣咪岩你地胃口
降非你話暗使黑洞低命係特色, 黑洞廢係特色, 唔廢該改勁姐
如果唔係唔知點樣先有特色.

EXP
82 點
童之重案 發表於 2012-6-20 02:01
梗係cut卡技啦,咁q難升
都唔似暗技咁易升
幾十hr先升1lv,暗技又可以用外掛,

你地鐘意姐, 要有特色, 咁樣改最有特色
黑洞咁廢, 又低命又低傷, 改勁又話唔岩特色,
咁無理由黑洞特色係廢, 仲要知廢都唔改咁_弱智
計我話, 照上面咁樣改, 樣樣都有齊特色啦, 唔駛煩

EXP
371 點
aexmak 發表於 2012-6-21 01:34
咁無理由黑洞特色係 ...

其實點解你只係用暗使黎做對比-.-我真係好唔明 可能你真係好鐘意呢個job
但係暗使係最廢的job嗎? 1定唔係囉 最起馬佢有招全體技 加上我都睇到2kf有人post圖打到5萬(唔知係咪你呢=]) 即係暗使係有能力打到高數字 咁話晒都係法術..人地其他技獸神白金個d係計攻擊
好多game法術既傷害力都係較低...加上暗使有埋暗2 我真係唔覺得有咩咁廢
衰就真係衰左-半敏 呢點就真係好值得修改

EXP
142 點
aexmak 發表於 2012-6-21 01:34
咁無理由黑洞特色係 ...

不如,叫gm改到你地暗使,暗2果陣+魅
可以方便你地捉寵去賣,
都有特色

EXP
82 點
童之重案 發表於 2012-6-21 02:51
不如,叫gm改到你地暗使,暗2果陣+魅
可以方便你地捉寵去賣,
都有特色 ...

閣下真好. 出埋D特色"真"係有用
不如都將白金唔計算傷計魅力
好似暗計智,一樣計未唔計傷
又打得,又方使捉寵

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

下次出類似龍舟活動請將材料設為不可交易,龍舟分兩種,主和副,可交易 ,一隊玩家可將副龍舟合到主龍舟,每主最多能合4副,甚至龍舟也不可交易,玩家到NPC報名組成隊伍,直接將龍舟交給NPC  ,由系統計分     

EXP
140 點

我覺得童話既其中一個問題係 職業真係好唔平衡
我唔係話要改強晒所有職 所有職都一樣勁
我明白唔同既職業有唔同既角色 (ie. 祭加攻 光回血)
但係講真 而家係呢個童話入面 仲有呢d角色既生存空間咩?祭光除左都仲可以幫下人加下攻
唔好話咩有好多人都唔夠攻擊打 要人幫佢加攻先秒到
以水木 鬼3 黎講 有幾多時魔c/老闆 要招加攻去帶? 可以話係0
更因為秒怪既關係 光使回血技 係升LV個陣根本無用 有體eq 個個都咁多血 邊到仲會咁易死

一個online game最緊要係玩家與玩家之間既互動 唔係只係吹水
如果只係吹水 同我開msn 同幾個人一齊打pc game分別唔大 除左有時係game到見到下 p下k

所以職衡個到真係要搞搞佢
好似上面咁講 唔係要加強埋其它職 我覺得係要減弱番魔同老闆
我覺得咁樣與此同時  輔助職 佢地既角色會明顯番好多

減弱角色 係會對之前用左好多心血去整武既人唔公平
但係與此同時 可唔可以都降低每升1LV既經驗值?
秒唔到怪 打既時間增加 但係所需經驗減少
咁樣拉番勻

以上都係本人少少意見 如果意見不合 歡迎良性討論

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
徵詢各位意見的目的不就為了令遊戲各個系統得到更好的平衡而已。
提出意見和實行不一定是正比例的,始終童話團隊是必定測試過才會推出的吧。

EXP
39 點
玩童無左之前既feel
依家升等=掛機
隻game岩岩開個時大家會一起升lv...一起打王..已家...打王就比人叫老母=[

EXP
85 點
風聲左那裡!!!!?????

漏下野啦!