AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 姬妾
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 對於畫畫我從來都很認真   [複製鏈接]

EXP
697 點
raittokaito 發表於 半小時前:
你答5答評分標準我無所謂,反正我當狗吠

1.先講,我認同你o既作品好靚
2.但係講o尼D野o既人,調返轉話人唔識尊重人,好搞笑
3.輕鬆下拉,香港人,我真心支持你o既作品

raittokaito  I GET IT ,情緒有D5好,莫見怪.多多包涵O_O"..  發表於 2014-5-14 18:38:09
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
60 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
tino1990 發表於 2014-5-14 18:20
我只係問你點解公佈完得獎作品之後先黎問評分準則

點解咁就變左唔尊重你呢

_________________________________________________________________________________________________
"話說三分天下,分久必合,合久必分" "三國演義"

EXP
225 點
樓主既畫真係唔錯...但係你諗下...
「進擊」的畫風都好麻麻,但佢而家好成功,畫得好唔好,係咪比人好....好係邊,係好主觀,結果出黎係點冇得怪任何人,只好繼續努力
港漫既畫風同製作(上色),頁頁我都覺得好似藝術品咁,但香港又幾多人鐘意?個個都喜歡日本的漫畫...現實有時就係咁...不時一定如自己所願
TXB既港姐,出過像是欄西的港姐,我同朋友當初都以為佢一開始就會OUT...我都鄧落選既其他人唔抵....但佢地都唔會有人抗議...其實佢地抗議可能仲衰...演藝生涯玩完都似

而畫畫呢D野更加主觀,就算公開評審準則咁又點?係藝術上面基本上任何層面都會含主觀成份...倫理觀唔同人都有唔同睇法,更何況藝術?
你係有心係畫畫上面下功夫,應該係人地既作品上取其之長,以累積自己既藝術修為先顯出你對畫畫係一向認真的方面。

最後一句,你既作品係唔錯!請繼續努力!

主打遊戲
幻想神域
EXP
16 點
認真係冇用...
唔係第一次參加哩類活動...曾經明明勁認真畫張彩圖比佢,起稿,勾線,上色 逐筆畫
最後拎獎既其一可以係張熟口熟面到好明顯抄出黎, 連基本上色都勁廢既畫
所以個人今次都係HEA手繪算=.= 預左架啦~比較泥都晒氣既
SAD少少講句, 夠萌係可以多人LIKE過幅睇落花好多心機既畫
只能話好彩每次自己都畫得好開心

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
41 點
有些事..不用說明..服不服輸不是問題...因為...我欣賞樓主的作品才留意到一些事....留意你申報參賽資料...
(1. 請玩家務必提供正確之伺服器、角色名稱,若資料不符者,將視同放棄得獎資格唷!)

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點
官字兩個口,想打去代理問究竟識唔識

主打遊戲
幻想神域
EXP
19 點
我唔係好明.....

主打遊戲
幻想神域
EXP
649 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

每個人既審美眼光都唔同
有可能在於各位評審既眼中, 第一既就係第一, 第二既就第二
我地無辦法去控制
唯一可以做既只係乖乖地坐定定
本來我都好著緊呢個比賽
亦打算用電繪, 但最後因為時間問題(其實太懶)
結果只係用左4個鐘唔到時間完成我幅手繪交左上去
之後亦無再留意之後既作品
本來想畫多幾張, 但最後都無
其一係因為我覺得一人一張作品交上去咁先公平, 一張定生死
其二係今次官方搞得唔好, 或者應該將作品以e-mail形式寄過去
咁就唔會出現所謂先死後嬴面大既情況出現
其三都係一句, 純粹參與
或者獎品真係好重要
但呢d野除左實力之外, 更加既係運氣
評審睇唔上你張畫. 再令都無用
大家到底心目中邊個先係第一, 大家心裏想就ok
加上成績出去 再講唔到d咩
係講左都無咩用..

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點

開活動的時候超開心,即刻打開ps來畫,用了3日既時間終於完成,我也算是先鋒吧?@@
還一直叫朋友參加,過程很開心快樂,還記得頭一天在通頂勾線……
朋友們還每天只打世王,一直畫!
畫畫對我黎講係件開心的事情,唔開心又畫、開心又畫,
貼上活動都係為左同大家分享自己既畫,希望大家指點一下(雖然冇人評論qq)
獎品都係虛擬既野,第一名既作品完成度真係好高,
雖然深刻度真係唔夠,但係我地唔係真正既畫師,有不足真係唔奇,
當作參考就好,官方可以加d評語我地就好啦!

p.s.畫畫真係好開心,可以係game入面搵我,
e次活動當識多個鍾意畫畫既朋友都好