AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 長洲彬
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 跟聖劍刷副本真鬱悶   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
71 點
叛逆小方 發表於 2014-11-26 16:26
係..冇絕對平衡,只有相對平衡
依家係比較平衡都做唔到
D野愈出愈勁,就講下個"蓄力"

好快下修XD
不過點修都會勁過盾同拳~
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
我要蕉袋卷 發表於 2014-11-26 17:09
好快下修XD
不過點修都會勁過盾同拳~

台服出左聖劍後係冇下修過聖劍
連各職業技能修改都冇
台服更新快2~3個星期,姐係港奧服下幾次更新都唔會有技能修改
目測下年先會有一次ga職業技能修改(怪物技能唔算)

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
叛逆小方 發表於 2014-11-26 17:22
台服出左聖劍後係冇下修過聖劍
連各職業技能修改都冇
台服更新快2~3個星期,姐係港奧服下幾次更新都唔會有 ...

冇下修過?聖念激發已經下修過一次啦

EXP
1825 點
好多狀態都要爆聖能,唔覺得勁到影響平衡

叛逆小方  其實用左專精一個斬龍+聖能禁斷/聖能EX劍(受到的傷害提高15%),已經破壞左平衡  發表於 2014-11-26 22:52:26

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

terrytam2010 發表於 2014-11-26 17:49
冇下修過?聖念激發已經下修過一次啦

http://ff.alta.hk/gamenews/5314?time=1417008333
http://ff.alta.hk/gamenews/5287?time=1417008333
http://ff.alta.hk/gamenews/5257?time=1417008333
下修過D咩同幾時下修先
港澳服更新睇唔到有下修過

台服就有,我地係玩緊港澳服...
技能
3、修正聖劍施放技能時機率發生角色移動卡住且不攻擊的問題。 <---修正問題
4、修正聖劍技能「劍意凝視」技能敘述中提高爆擊值的效果與實際數值不符的問題。<---修正問題
5、修正聖劍冒險之路主力武器效果「聖能爆發的傷害提昇20%」,沒有正確附加到專精技能的問題。<---修正問題
6、修正聖劍冒險之路效果「凜冽劍意」沒有正常作用的問題。<---修正問題
7、調整聖劍技能「聖念激發」冷卻時間,由25秒調降為20秒。<---好明顯係上修
8、調降聖劍技能「誓約破邪之劍」聖能爆發的聖焰傷害,並將最多6名敵人留下聖焰提昇為8名敵人。<---佢係減少地下聖炎傷害唔係EX劍傷害,由6加至8名                                                                                              如果係清卒:聖炎有疊傷,其實係仲勁左(聖炎係有狂熱)                                                
                                             如果只打王:招EX劍勁係勁在聖炎會有"受到的傷害提高3%(綠奧義)疊5次"提高受到傷害15%(聖炎本身也會加傷),一樣冇變過(聖炎係有狂熱)
9、調整聖劍奧義「聖念激發.不滅」的抵擋死亡效果,持續時間由10秒調降為4秒,回復血量由20/30/40%調降為15/20/25%。<--- 一招冇人會用ga廢奧義,仲要只係復活自己,下修左又有咩用,又有幾多人會長用?
10、調整聖劍專精「神聖十字軍」中「聖軍教條」的效果,新增提昇「霜冰裂」造成的傷害。<---好明顯係上修

就當港澳服有上述的修改
第8點係下修聖炎傷害 但我聖劍63LV 5.5M傷害 67造傷 225爆傷 打禿鷹墨飛聖炎爆擊左扣成4M傷,仲高傷過一個lv73黑炎ga傷害(爆擊-3M)

下修左都係咁痛,你話有冇搞錯呀

主打遊戲
精靈樂章
EXP
3315 點
聖劍感覺係唔好..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
315 點
其實大家覺得聖劍職業係勁
做咩自己唔升隻黎玩呢
每次出新職業都是想吸引新玩家玩架啦!

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
叛逆小方 發表於 2014-11-26 22:45
http://ff.alta.hk/gamenews/5314?time=1417008333
http://ff.alta.hk/gamenews/5287?time=1417008333
htt ...

自己都有講有下修過,都可以話冇,真係好難同你討論。
聖念激發不滅響台灣聖劍一出,就比巴哈炮轟話太op,跟住先下修成咁,下修完叫廢招就話冇下修過,真係要比個讚你。

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

terrytam2010 發表於 2014-11-27 08:53
自己都有講有下修過,都可以話冇,真係好難同你討論。
聖念激發不滅響台灣聖劍一出,就比巴哈炮轟話太op, ...

你根本唔明我想講明D咩
第3~10點3~6唔好理 7同10係上修 8同9係下修
2比2,你同我講聖劍已經下修左?
巴哈N個廢post唔在再講,巴友廢裝唔勁都係到開PO話自己勁
我眼見好多係咁,所以已經唔睇

第一
第8點話就話下修,睇真D諗清楚其實係上修黎
第9點果招不滅,你唔好只係睇人講,你自己係咪真係對你有用先
有得揀,點解唔用聖炎BUFF而用復活?
聖念主武要十幾秒先出到,又要開聖能先有復活,聖能要8秒回滿
你講到咁有用,比你有10秒時間,你係咪會成日都用或爆速長用先?
打副開晒D BUFF會死,係咪代表你太低裝呢
要用復活?  復活本身係依隻GAME內係冇用,主琴都冇乜用"鳳凰"啦
再講聖念係個人BUFF,有聖能都唔會只用係聖念果到幫自己復活啦(自私),仲有其他技都要用聖能嫁

第二
斧自轉蓄霸氣,就改自轉+少左霸氣   琴一個音符回滿血,就改你PVP回復量...
聖劍OP係聖能禁斷/聖能EX劍秒殺你,
造傷BUFF 爆傷BUFF 被爆BUFF 受傷BUFF...
除左EX劍同禁斷之外,其他技都有不錯的傷害
入第二點正題
你改EX劍ga聖炎傷害有咩用,咁就叫下修?唔好玩我啦
咁咪等於杖火隕太OP,你就改冰暴風ga傷害咁囉
咁係咪同冇下傷過一樣呀

第三
你主見係邊到,巴友大量廢PO,唔好用巴哈同我講
我睇過雙刀,拳刃,太刀ga POST,10個有9個都係PO廢裝之後話好勁果D黎
一出太刀,巴哈數日就出左N個太刀杖,又話咩太刀杖OP,你依家見唔見到有太刀杖出現?
雙刀唔好講,D人根本亂砌裝亂黎
拳刃有個好似好勁咁,但你識玩拳係唔會學佢咁砌囉
我睇到咁已經想像唔到其他職業係點
可能其他職唔會有咁ga情況,但係想帶出ga係 要有主見
我睇唔到你有咩主見,就同我講巴哈版D人點

EXP
4534 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

拳刃有個好似好勁咁,但你識玩拳係唔會學佢咁砌囉
我睇到咁已經想像唔到其他職業係點

拳刃我唔知,法書到有個比人當神拜既

好奇一問.
唔係全打裝就勁咩?

近戰應該唔會用到50同40裝上身掛?

叛逆小方  拳刃果個都有人當神咁拜(只限台服  發表於 2014-11-27 11:41:08
叛逆小方  全打不等於勁,咁又冇咁離譜  發表於 2014-11-27 11:29:26

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
叛逆小方 發表於 2014-11-27 10:27
你根本唔明我想講明D咩
第3~10點3~6唔好理 7同10係上修 8同9係下修
2比2,你同我講聖劍已經下修左?

我由頭到尾都只係回你"聖劍出完未曾下修過",並唔係討論上修幾次下修幾次,有下修過就係下修過,並唔係你話果招冇用下唔下修都冇所謂就當冇下修過囉。

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

如果聖念有10秒,可能都仲會用下既.....過渡/單刷用.
最後都係會用5疊果招.

有數據分析
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

改D唔關事ga野就話下修左,我唔會認同囉

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
叛逆小方 發表於 2014-11-27 11:31

你呢種主觀諗法跟本幼稚的,如果人人都咁樣,所有職業都可以話冇下修過啦。
要明白唔係你一個人認為唔關事,就代表所有人都唔關事。

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

我想说的是,趁没削弱,赶紧玩下先~话说,双刀有专精没什么改变的感觉,这个没人重视么……

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

549524560 發表於 2014-11-27 19:12
我想说的是,趁没削弱,赶紧玩下先~话说,双刀有专精没什么改变的感觉,这个没人重视么…… ...

我有PO過幾次ga雙刀PO,但係冇人理
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=110569
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=107703
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=107606

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

叛逆小方 發表於 2014-11-27 20:15
我有PO過幾次ga雙刀PO,但係冇人理
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=110569
http:// ...

双刀已经悲剧到没人理会的地步了,差不多……

叛逆小方  我3月開始PO到依家都冇人理  發表於 2014-11-27 21:15:03

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

terrytam2010 發表於 2014-11-27 11:50
你呢種主觀諗法跟本幼稚的,如果人人都咁樣,所有職業都可以話冇下修過啦。
要明白唔係你一個人認為唔關 ...

我依家講緊有下修重係咁勁,你又唔係討論聖劍,又要下下針住我
下修一個技能唔等於隻職全面下修左囉,小朋友
就只係聖念 不滅入面ga效果ga問題,但其他重要而過強ga問題冇修改
過強問題依舊存在,咁叫下修,唔好講笑啦

我係講緊ga係,你有冇睇嫁?
第二
斧自轉蓄霸氣,就改自轉+少左霸氣   琴一個音符回滿血,就改你PVP回復量...
聖劍OP係聖能禁斷/聖能EX劍秒殺你,
造傷BUFF 爆傷BUFF 被爆BUFF 受傷BUFF...
除左EX劍同禁斷之外,其他技都有不錯的傷害
入第二點正題
你改EX劍ga聖炎傷害有咩用,咁就叫下修?唔好玩我啦
咁咪等於杖火隕太OP,你就改冰暴風ga傷害咁囉
咁係咪同冇下傷過一樣呀

下修一招廢技唔係好似你咁講冇話下修過,原廠都唔係針對過強問題黎下修,咁咪同冇下修一樣囉

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

让我说句话吧,如同某游戏,XX职业太强?我们来削弱OO职业吧~XX职业还是太强,没办法,我们削弱AA职业吧~

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

对了,之后下水道(最渣渣的)职业还是下水道……神级职业还是神级职业……
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿