AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 折竹
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 一個渣法書的碎碎念,長文慎入   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
38 點
三王請堆高精英造傷爆傷,開場王出闇雷則暈之,出十字地毯可留控應急,站位盡量在蝙蝠身邊,優先點殺遠程法系小怪,血線危險副手請用金武,剩下的看運氣了,被拉到闇雷上神仙也救不了

折竹  我的感受是拖愈久愈危險,比起再堆精英造,我倒是傾向推高對王輸出(表傷+王造+屬傷)在30內KO(不過我不是神斧,再看吧)  發表於 2015-3-4 13:16:26
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
話說,我單刷同打單人,都堅持唔用吸血核
所以我打單人齊裝會死,要除裝打
因為吸魂秒怪回唔到血.
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
59 點
其實比起尾王, 我覺得尾王召D小怪先大威脅...
尾王每20秒召一次小怪, 每次3隻, 每隻有機會係以下其中一隻

嗜血邪魔
近攻, 最細個隻, 技能係幫其他怪回血(可疊加), 在場時每一隻會給予王吸血能力

闇語咒術師
遠攻, 攞住杖個隻, 技能係增加受到傷害(可疊)同降命中, 在場時每一隻會提升王既造成傷害

魔獄衛士
近攻, 最大個隻, 技能係拉人同降移速, 在場時每一隻會給予王降傷能力

建議睇完王第一波召邊D怪再根據自己既火力同生存力決定RE唔RE王,
最簡單既組合係3隻嗜血邪魔, 個人經驗雙80武,70狙擊全套,14萬血就單刷到.
其次係2隻邪魔,1隻咒術師,如果避紅避得好都仲可以過到
1隻邪魔,2隻咒術師,多血既機體都應該過到
3隻咒術師基本上係行錯一步就直接秒既組合...
衛士個人黎講一隻都唔想見到...減傷,降移速,拉人影響避紅...有3隻的話我懷疑壕裝都單刷唔到...

主打遊戲
幻想神域
EXP
89 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

書劍如果有9x造 加上長效水同屬水等等……  

有冇可能強行突破?

折竹  我覺得冇雙武難度高D……不過醬姐你80裝+神手,加油~~~~~  發表於 2015-3-4 13:19:17

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

raydric 發表於 2015-3-2 16:06
三王請堆高精英造傷爆傷,開場王出闇雷則暈之,出十字地毯可留控應急,站位盡量在蝙蝠身邊,優先點殺遠程法 ...

講到頭頭是道咁..
請問你有無成功刷過既圖?
副手金武又係乜?

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

rho 發表於 2015-3-3 03:29
尾王每20秒召一次小怪, 每次3隻, 每隻有機會係以下其中一隻

前面小細細都話:
"血量盡可能提高一點, 最好是20萬以上, 能避開秒殺把血吸回來"
再前面ChLiu都話:
"我都單刷唔到尾王.20M血"

但你話:
"個人經驗雙80武,70狙擊全套,14萬血就單刷到."
請問你有無14m血單刷成功既圖?
人地係單刷地獄,
唔係單刷5人.

btw,多謝你分折三小怪.
鐮刀有咁勁就好.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
59 點
cskm2005 發表於 2015-3-3 17:40
前面小細細都話:
"血量盡可能提高一點, 最好是20萬以上, 能避開秒殺把血吸回來"
再前面ChLiu都話:

我就係講緊地獄...
要注意我係講緊3隻嗜血邪魔既組合, 因為嗜血邪魔冇技攻擊到你(得普攻), 而王又冇加到造傷既情況下, 王既技能其實唔係好痛.

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

用亞米>_> 再有一招神技叫做源神牽制 一牽就15秒>_> 亞米異常的硬>_> 你用真言都可以回滿 CD完了再牽 真的可以牽到王死>_>
被減了55%左右血才會自動解除 基本上亞米 自己出技都一直是100%血滿的...

折竹  我沒亞米=.= 用LLC牽簡直是被秒殺  發表於 2015-3-4 13:20:20

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

首先感謝詳細分析小怪技能,
其實你講得好岩,
王本身唔難打, 難打GA係小怪各種BUFF
密林副本打GA時間越長, 召喚出來小怪越多, 難度就會大幅提高,
所以我第一條片, 係第一波王冇召喚出衛士, 利用20秒空檔期, 殺左隻王,
而我睇完你講3隻咒術士行錯一步就秒,
我就想挑戰下風斧吸血能力,
所以就拍左下邊呢段片,雖然得2隻咒術士
但 暗雷術最多疊5次 共40% 提高傷害,
段片中後期係已經疊加5次,
有機會GA話我會再挑戰3衛士。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
59 點
小細細 發表於 2015-3-3 21:52
首先感謝詳細分析小怪技能,
其實你講得好岩,
王本身唔難打, 難打GA係小怪各種BUFF

其實仲可以挑戰埋3咒術師
因為除左暗雷之外, 3咒術會好痛既原因係...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

rho 發表於 2015-3-3 23:15
其實仲可以挑戰埋3咒術師
因為除左暗雷之外, 3咒術會好痛既原因係...

段片去到尾聲果陣其實齊左3隻咒,
不過隻王同時都差唔多死, 所以冇機會俾佢出多次米字技,
BTW, 天日起要開始升LV了,
已經俾班FD拋離左好多Orz,
有機會再挑戰過吧

折竹  82仲比人拋離O.O 睇泥我真係好懶……睇片見你GE血量浮動都幾勁,果然都係火力秒王王道XD 第一段片用的係火斧?  發表於 2015-3-4 13:23:01

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

ChLiu 發表於 2015-3-2 19:09
話說,我單刷同打單人,都堅持唔用吸血核
所以我打單人齊裝會死,要除裝打
因為吸魂秒怪回唔到血. ...

<<爆水打,飲剩80枝

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

咒術師我唔係幾感受到佢威脅,始終DOT職(笑)
不過血量的確唔夠
但最煩真係比邪魔掉泥掉去……完全走唔到位

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

To: 折竹,
冇錯的, 第一段是火斧, 第2段是風斧,
但2段片很難比較. 因為第2段片 我是拖慢打, 調低了輸出, 改用了玉姐, 及降低了57暗屬,
主要是測試承受王最大傷害時能否把血吸回來, 所以你會見到我的血浮動得很大。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
U SO CUTE,明明係5人本,仲要係地獄級,你刷唔過係正常,係到發文話自己無用係冇意義,就算真係比你-6過左,又點?想似其他書/鐮貼文吹自己點勁點勁?算吧啦,老老實實組隊去,一齊吹水慢慢輾過去仲好,死左咪黎過囉,打唔過咪散囉,無野架.

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

80橙@@