AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區   [複製鏈接]

EXP
320 點
係囉 對牛彈琴 講多晒氣
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

詞窮就唔該收聲喇

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

反而出+15,但下修左
我第一個唔玩。

認真講,香港真係冇必要出+15
+10唔夠打王咩? 唔係
+10唔夠打人咩? 唔係
唔好為左同其他人拉大差距

反而下修鳳狙,都要學GM話 要留意下第3同第4點

我想講鳳狙唔係只係生存係戰場上!!!!!!!!
(又學下爆紅字)

其實下修左都好,一樣係鳳狙打人最痛(點都係最大力)
但照宜家台灣個邊方式下修,打副一定冇人想要鳳。

GM,你今次要改留意下用戶既使用習慣,攻擊力低都仲可以接受(鳳狙上技係打成600%,滿足了吧)

但宜家係完全接受唔到鳳既使用方式。

EXP
320 點

明明topic 係 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集
突然又變+15
又話咩追近台灣水平
你宜家要跨服去打台灣玩家咩

EXP
331 點
3C. 發表於 2012-12-31 13:35
鳳狙有硬直(CD)是應該的
如果覺得扣90%太屈(我諗咁樣都係想正長個CD)
咁不如轉做招技CD長D啦

完全同意

EXP
145 點
新手一問  鳳狙得1招打技?,?

EXP
141 點
真係都幾想世界平等喎...咩都要公平既,咁點解靈仙無一招係一野補爆100%血/一野爆到對方仆向度?

係要公平既,點解唔係隻隻職都係一樣攻擊距離?

要公平既,點解近打又係比人秒,遠打又係比人秒?

點解因為公平,要只係出+15,唔將膠囊跟台灣? 咪一樣咁公平?

仲有,+15係一個咩福利先? 只係對有錢人福利? 窮既+10都去唔到,咁樣就係叫追求公平?

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

其實.......鳳砲戈d只係改係戰場咪夠囉整到挽鳳狙既副本都打唔成甘樣好咩@@"?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

唔明我講野就收爹喇,同你講多都晒氣慢慢繼續系到自HIGHT

六級天王會員

..``×*パペット猫-`♥ˇ×

主打遊戲
參天律
EXP
2529 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我覺得依到係收集區唔係意見討論 最好自己講自己GE意見比GM
個個人都有自己ge意見 唔需要因為咁而引發罵戰!!  

下面係我GE意見

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 9999 才可瀏覽,您當前積分為 0

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

芭比貓 發表於 2012-12-31 23:52
我覺得依到係收集區唔係意見討論區 最好自己講自己GE意見比GM
個個人都有自己ge意見 唔需要因為咁而引發罵 ...

意見收集區同討論區...
你都好中意捉字室XDD
ANYWAY,
討論一下,令大家交流一下都冇咩問題姐~
唔洗咁CARE;P又鎖曬POST咁

EXP
343 點
見議方案:
鳳狙攻擊力於戰場/武鬥場等模式下修
鳳炮使用MP量為原本
CD更長

原因:
鳳狙幫打王出到唔少力
MP使量量高且CD長,這條件過為苛刻

順帶一提:
+15同膠囊係呢個議題上係唔關事,因為港服還港服,都一樣係公平
靈仙都可以上5高攻膠

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

芭比貓 發表於 2012-12-31 23:52
我覺得依到係收集區唔係意見討論區 最好自己講自己GE意見比GM
個個人都有自己ge意見 唔需要因為咁而引發罵 ...

咁神秘做咩xd

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2529 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

helix5b28 發表於 2013-1-1 01:03
意見收集區同討論區...
你都好中意捉字室XDD
ANYWAY,

咁收集係收集 討論係討論 2個真係意思唔同 我都係唔想見到有人嘈姐

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2529 點

butter._. 發表於 2013-1-1 01:40
咁神秘做咩xd

有神秘感丫麻:P !!

主打遊戲
晴空物語
EXP
1860 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

提淽 發表於 2012-12-31 16:48
GM大大,公平起見不如跟番台灣出+15

等香港D鳳狙都可以拍得住台灣D鳳狙.

想沖+15自己dl台板謝謝

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

ctb 發表於 2013-1-1 04:38
想沖+15自己dl台板謝謝

其實唔系出+唔+15呢個問題

只系唔想台灣有+15先令到d鳳狙特別高輸出

先提議番港版出+15裝(假如下修鳳狙技能)

我只在乎遊戲平等2字,2邊鳳狙都唔同傷害,甘佢戈邊過高先會下修.

甘點解香港最高都系+10要跟台灣戈邊+15甘下修技能?

+15裝出唔出對我唔大影響,唔會特別想佢出甘解囉

我拎+15裝黎講,只是對比番2邊既鳳狙only

鳳狙+晒10已經好勁.台灣仲要出埋+15更加強勁

不論台定港因此+10鳳狙系大眾玩家黎講已經好屈機

所以先會被其他玩家要求下修鳳狙技能

宜家港版最多都系+10仲要下修=.=

效果如何,相信唔洗多講。

helix5b28  其實大家有眼睇啦,+10好+15好,鳳狙都係一野秒,神盾神坦唔計,所以就算台灣有+15而且鳳狙特別高輸出,,HK呢邊唔通就唔係咩..(比其他職,)同埋好似你最認真  發表於 2013-1-1 11:36:42

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

其實我想講,其他人無需要為我講過要求港版出番+15呢句說話而過份認真。

我提議出黎只系想表達兩邊既制度跟本唔一樣!

講出黎只系FOR比較兩邊既制度有什麼不同

最終我都系想,台版還台版戈邊,港版還港版呢邊!

甘台版唔同港版,2個版唔可以MIX埋一齊黎講。

甘點解要港版跟台版而下修技能?

如果好跟唔跟正系跟下修.甘點解台灣所有既野香港有D唔跟?

冇理由好既野唔跟,反而唔好既野先跟嫁WO.

這是否對玩緊鳳狙的玩家公平?制度不一樣旦卻要承受一樣的痛苦?

這不單止為我而出聲,而系幫所有玩緊鳳狙而受害既玩家出聲!

ANYWAY,不論台定港版,玩鳳狙的玩家們都會很灰吧?

有誰會想自己玩緊的職業突然被改廢了?

如果你冇份玩,可能你唔當1回事.我明。

下修左鳳狙技能,對冇份玩鳳狙既玩家有百利而無一害,我都明。

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

提淽 發表於 2013-1-1 06:14
其實唔系出+唔+15呢個問題

只系唔想台灣有+15先令到d鳳狙特別高輸出

如果出左改左同冇改有也分別?.?

EXP
331 點
ericwong1997 發表於 2013-1-1 09:48
如果出左改左同冇改有也分別?.?

其實無分別 +10 鳳狙 秒 , +15鳳狙也是秒
只是打出黎的數字更加跨張而已

反而對其他原本秒唔到人 ge職  變成有可能秒人

總括而言 有無+15 對下修鳳狙無咩大關係
所以 唔應該以無+15 作為藉口 黎反對鳳狙下修