AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: tomtong12
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 本人推動所有玩家停止消費。直到有滿意調整   [複製鏈接]

EXP
468 點
祈望 發表於 2012-9-25 10:27
成班友仔真係當代理商係開善堂,一早就話左免費遊戲先係最貴既遊戲。

講真,佢出既福袋你唔抽照 ...

回應番你對樓主抱怨的人士的指責﹕
1.''成班友仔真係當代理商係開善堂''
冇人有發表當過佢開善堂等言論。
如果套用你呢句去D刻薄員工既公司,''成班友仔真係當公司係開善堂'',
一樣岩用,佢地照可以用呢個理由去刻薄員工,
咁員工應唔應該抱怨?應唔應該爭取合理對待?
雖然遊戲商不是刻薄玩家,但玩家們仍可以有所要求,
樓主開post顯然係爭取遊戲商對玩家/客人的更好對待,雖然有點威脅性,
但是相信他希望遊戲商能夠有一定檢討。
玩家發聲係代表有訴求,
至於遊戲商如何處理,是另一回事。
而樓上竟使用攻擊性言論,
'''你一面【詞語過濾】佢難抽一面又係咁俾錢抽,你唔係被虐狂係咩?''
我認為是絕對不能接受

即使抽野一切都係機率決定,
都可以用公佈機率等方法使玩家明瞭自己是否有抽箱能力,
再由玩家自行衡量,
例子﹕好多人買左好多期六合彩都唔中,亦唔會有極大怨氣,因為係人都知六合彩難中,
而且六合彩你買中左6個字就一定中左,而抽盒,你可能抽一千、一萬、一億個盒都''有機會''唔中。

2.''你唔抽點數物品最多都係冇咁勁,問題係休閒你點解仲要同人比?''
個人勁唔勁,並非一定要同人比
--有人覺得升上80都好勁
--有人覺得用全部80副本裝都好勁
--有人都可以覺得成身藍時120%騎先叫勁
勁唔勁主要都係睇個人的認可
完全不存在任何比較因素。
而且遊戲的玩法極多元化,就算同職業間的配點及出技方式
亦有互相剋制之玩法,根本不存在''最勁''
如何比較呢。
更何況有d玩家抽藍時係因為滿足自己視覺享受,
我不明白你為何會認為此等抽箱會涉及比較。

3.''想用一包出前一丁既價錢去買半山豪宅?HI大左呀你''
雖說我未見過
但並非無可能

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
77 點
自己抽出黎總比收返黎既較有滿足感 所以樓主既感受我好明白

只能說係game玩人 唔係人玩game

EXP
80 點
祈望 發表於 2012-9-25 10:27
成班友仔真係當代理商係開善堂,一早就話左免費遊戲先係最貴既遊戲。

講真,佢出既福袋你唔抽照 ...

就係因為仲意既野!! 大家先會買點抽野~
照你咁講,買左點數就唔可以玩?

我係發表每個玩家心裡面既意見出黎~ 等有關人士見到。問題真係存在!
由頭到尾~無人講過想要勁先買點數,
ok 就當你講岩一半  如果真係想勁既話,我大可以去玩(單機遊戲)唔駛講,我係無敵tim!!
我想話俾你知!! 出前一丁既老闆,住既係一個山 ,唔係半個 you know?
我題出所有問題都系表達意思~同埋情緒, 如果你中文唔好.....你可以..(心知肚明^^)
hi<--我真係唔明咩意思 麻煩你下一次用(you'r too excited)

EXP
33 點
抽野系統係咁PK架啦, 我比佢地昆左幾千蚊...

EXP
33 點
抽野機制希望可以改下LAW, 例如抽300-500個盒, 都最少比返1件藍!