AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
844 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 在線勳章 麻雀勳章

落花猶意 發表於 2014-7-24 18:44
我個陣用緊既頭飾係冥法師(女)
不過應該唔係頭飾既問題
因為只係個次行行下突然發現變左咁

第一張係因為用左果塊變身樹葉,短時間頭像會變成咁。

第二張可能係SER 太LAG
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
23 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
雨雨:d 發表於 2014-7-23 14:42
60lv以上既戰場可否分為60~69lv同70lv以上

因為70pvp裝比60pvp裝勁好多 加上開始多??lv既人

咁樣米德爾ser玩家會好慘  因為有時0分排到30分都未開到10v10

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1819 點

儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

kc0205 發表於 2014-7-24 19:27
要求新增變性系統...改名卷軸..公會改名卷軸..公會等級色別階級....公會經驗卷軸...,升組隊團隊等級可以放 ...

變性系統 改名卷軸 公會改名卷軸 更換主角源神的商品 最重要

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
861 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 在線勳章

星霜 發表於 2014-7-24 17:42
秘石重洗無效(本人已食3支水,友人1支)
風龍秘石包開出既秘石無屬性(只有基本的2個) ...

迅風秘石福袋

千宏  現在還有這個情況嗎?  發表於 2014-7-25 13:21:09

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
861 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 在線勳章

落花猶意 發表於 2014-7-24 18:44
我個陣用緊既頭飾係冥法師(女)
不過應該唔係頭飾既問題
因為只係個次行行下突然發現變左咁

上邊戈幅圖似變左樹妖之後戈對腳
之前變左樹妖之後戈度都變左樹妖對腳

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
861 點

星霜 發表於 2014-7-24 23:18
迅風秘石福袋

冇問題了

主打遊戲
幻想神域
EXP
314 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章

可以將秘石變成裝備嗎? 秘石商人的作用變成只是強化秘石 [要麼直接把秘石商人移除
方案一 直接當成裝備 可以 裝備/卸下
方案二 就好像裝備強化介面那樣 反正你點擊強化卷都可以開啟強化介面了 不如直接改掉那個按鈕 介面給你 裝備/拆卸 秘石
好處有以下:
1.你剛剛想把秘石裝備放進倉庫,但是又沒有把它脫下來,原本要再找一次秘石商人,這時候只要...
2.你在副本裡打到甚麼比你現在好的裝備,這時候你只要...
3.你打到經驗秘石,這時候只要... [這裡假設商人移除
... [更多由其他玩家想像 更方便的秘石 更強大的秘石]

千宏  秘石原本已有NPC直接強化,鑲嵌於裝備上。如果將秘石變成裝備,是整個系統的改造,非必要改動。  發表於 2014-7-28 13:38:14

主打遊戲
幻想神域
EXP
306 點
純粹抱怨
由上次維修完已經通知客服領取不了校服的禮包,搞到現在還是完全沒消息
昨天再催 但還是沒有回音
到底想點 處理速度可唔可以再快少少

千宏  請問是什麼時候回報的問題?  發表於 2014-7-28 13:39:30

主打遊戲
幻想神域
EXP
231 點
最近不知道為什麼打多人副時都會突然定格 (真要計是3~4天前開始的)
在想可能是網的問題, 但打多人副大家沒出招的時候很順, 但大家一開始打怪出招就會定格下來
另外一種大家出招時, 隨著同伴一個個死去, 會從定格回到順回來...
開始在想是不是因為技能效果的問題了 (順便一說已是把所有可以關的設的都已設最低的了)

這遊戲好像沒得關技的效果吧? 雖然不知道關不關事, 但還是想提議一下...
你們有沒有興趣(?)設一個可以 [關技能效果] 的功能?@@
其實從以前就在想有沒有這功能的了, 要是有的話就好了...orz

千宏  關技能效果功能這提議不錯,會轉交營運團隊查詢。  發表於 2014-7-29 13:01:52

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

1. 希望能夠可以在FACEBOOK拿到更多啟動碼= =或者一個月更新一次, 可重新拿3個..我只有一個FB, 不想多開...
2. 希望有一般郵件一鍵收哂功能..

千宏  2. 一般郵件一鍵收哂功能這個未必受理,考慮點為非遊戲必要性。  發表於 2014-7-29 16:24:54
千宏  1. FACEBOOK啟動碼由營運團隊評估而作出的決定,主要控制工作室大量開設外掛創號而設。  發表於 2014-7-29 16:22:52

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

以下係一D建議....希望版主幫手傳達...

1~高武高防果D強化卷..可唔可以淨係分可交易同不可交易(限定)2種...唔好同樣係不可交易既但係佔我3,4格位...??

2~改造工具可唔可以提升一種能力的只有一個名?? 依家+閃又有幾個名又佔幾個位...

3~裝左秘石既武器/防裝..希望可以直接放到入共用銀行...

4~經驗秘石一組至少疊到50個啦...依家打副狂出秘石...個包成日爆....

5~考古既地方最好少D怪...成日掘掘下進入戰鬥...鑑定唔到...一係就改做戰鬥緊都可以鑑定...

6~銀行加設一頁專門放釣魚物品(材料/魚餌)的..好似秘石同時裝自己有一頁咁..

7~公會加設釣魚NPC...賣釣魚材料/買魚王魚餌/釣完魚王換寶箱唔駛次次走到主城的盡頭先搞到...

8~加個位置可以睇到有幾多人參加左PVP...依家點左參加都唔知夠唔夠人/差幾多人...好難決定係呆等入PVP..定係做其他野...

9~將PVP LV60-LV69, LV70-LV80分開組別...等級同裝備差太遠根本無得打...對一D低LV又想玩PVP既玩家好唔公平....

10~(這個是突發奇想)PVP好似問答咁設時段...將參加人數平均分2組...咁唔理夠唔夠人數都打到...唔會白等入唔到場....

千宏  10. 這個未必會被受理,因為大多戰場都設定好指定人數,開發人員一直都有評估及關注這方面,往後如有改動會作公告通知。  發表於 2014-7-30 16:59:27
千宏  9. 這個也早前建議過,暫時未考慮更變,將來有最新消息會進行通知。  發表於 2014-7-30 16:56:58
千宏  8. 之前已建議過,暫時未考慮會增加。  發表於 2014-7-30 16:56:16
千宏  7. 這個可嘗試向營運團隊查詢。  發表於 2014-7-30 16:55:44
千宏  6. 這個為非必要性增加項目,意見未必會受理。  發表於 2014-7-30 16:54:53

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

mi5842013 發表於 2014-7-30 11:01
以下係一D建議....希望版主幫手傳達...

1~高武高防果D強化卷..可唔可以淨係分可交易同不可交易(限 ...
1. 早前已有向營運團隊查詢過因為有分活動派出,招待商城購買的分別,所以分成了不同種類。

反正兩者都是不可交易嘛...放在一格省位置呀...而且最近發現都是招待買的..居然佔了2格...死活不讓我放在一起...

2. 這是遊戲原本設定,因為每件裝備有限改造次數,所以希望改造工具所增加的能力都會有不同加法,希望給大家多些選擇。

3件能力都是加速12-24的..但名稱不同..這樣一來就佔3格了..

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
108 點
想問1下會不會考慮改1改PVP中的DOT的效果??
現在法書可以在戰場上遇神殺神..70紫坦更令他們變得不死,當然其他DOT職也是..但書實在太不平衡.(如果可以扮玩家體驗1下更好)
如果沒考慮的話, 我只是想知道,,謝謝

千宏  開發人員其實一直都有評估職業間的平衡問題,再加上有主副手武器自由搭配會發揮不同的戰鬥能力。所以這個問題暫時未必受理。  發表於 2014-7-31 12:08:07
cskm2005  書好少人玩,果班勁既都係少部份= = 又唔見我着坦裝不死...  發表於 2014-7-31 12:05:41

主打遊戲
幻想神域
EXP
23 點
於上述的活動時間內,新手、老手、忠實支持者皆會額外獲得獎勵!嚴重不公平.

新手獎勵系維護之後創立角色到10級,送獎勵.
老手獎勵系7月22日之前40LV角色登陸過,送獎勵.

甘官方有無想過!!?7月22日之后加入玩家?乜都無,無新手獎勵,無老手獎勵.
我7月20號開始玩,7月23先40LV..  剛入game就玩回溯,現在連新手獎勵都無埋.

七級帝王會員

o0樂天0o/卍絕影卍

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
4363 點

瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

剛回溯之後我的7天vip不見了!!!!
伺服器:安德烈
玩家:卍絕影卍

千宏  請電郵致客服遊同資料問題交由營運團隊查詢。  發表於 2014-7-31 12:09:39

主打遊戲
幻想神域
EXP
626 點

遊戲狂熱勳章

仲係影腳

請問幾時先肯改呢 上次講過 隔咁耐都仲係咁 無能GM
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

千宏  請進行完整檢查再作嘗試。  發表於 2014-7-31 12:13:44

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1819 點

儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

新手升Lv活動問題,兩星期升去60lv好有難道,D獎無得交易同埋禁放共用銀行 因為防此有人刷
想拎曬10lv同埋60lv d獎 一定要1lv升過 因為禁放共用銀行,我個角色三星期多小小時間先升到60lv
希望增加時間比新手玩家升Lv 至少增加十天 仲有55lv開始 要打副本先升到60Lv 無得打主線任

千宏  營運團隊已經過評估,一般玩家2個星期內通常都升得到60級,活動是全部人共同進行,或建議向老手了解升級策略。  發表於 2014-8-4 11:31:15
cskm2005  有人已經60咗....只係新手唔識升得快...其實一般人5日內應該都升到60LV...依家好易升架啦..  發表於 2014-8-2 11:30:33
cskm2005  有人已經60咗....只係新手唔識升得快...其實一般人5日內應該都升到60LV...依家好易升架啦..  發表於 2014-8-2 11:28:44

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

新出既採集位階問題...
點見唔見聖城個採集NPC有賣巨鳥蛋???
啲難採既先係問題....
唔該反映下....
我唔介意六~十階有得買,但起碼都要有得買啲難採既先啦= =

千宏  某些需要由玩家親自採集,採集會有不同難度,是遊戲娛樂系統之一,希望玩家能親力親為。  發表於 2014-7-31 12:20:38

EXP
108 點

無野了

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1819 點

797樓

大佬 我此帖回覆我的意見 你地都無視 係咪懶得回覆呀?
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿