AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

★《精靈樂章》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)   [複製鏈接]

EXP
85 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

還有...不知道會王可以改一改一re就沒有了..因為有些人很討厭都會來殺光光你們再re了再打

johnny456  Very good 7/10  發表於 2013-8-18 21:43:47
已有 1 人評分EXP 收起 理由
果凍小靈 + 10 讚一個!

總評分: EXP + 10   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
108 點
希望官網 捉多D野外 開外掛 比如有一個 成日系game入面叫頻宣傳用佢程式 好似叫【按鍵遊】 可以自動輸驗證 自動掛機打怪 希望官方可以正視一下

同埋71LV精靈出現既記錄極低 同埋開左75 系咪應該快D出75異化B1 供大家可以合75黃武呢

EXP
888 點
櫻見島 地圖 很多自動尋徑都卡住, 人物行唔到, 不斷彈返轉頭, 無限loop

主打遊戲
精靈樂章
EXP
309 點
點解副本只可以打十場既-.-!?

EXP
1025 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

lamhiuwaixx 發表於 2013-6-26 17:06
點解副本只可以打十場既-.-!?

副本可以無限打...只係討伐令每日得10次

主打遊戲
精靈樂章
EXP
1799 點
上面個2個玩野?第1-2頁有你地d對白

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

再來建議:
建議拍賣先收取一定的佔位費, 費用都會隨拍賣價格上升, 就像現在的收稅, 但有最大的佔位費用限額,
過了這個限額一律定值收費,
然後仿效一些遊戲的做法, 交易成功後才正式收稅並退回佔位費, 沒拍賣成功則不退回佔位費或只退回一半
這樣可以讓我們減少不必要的龐大支出, 又可以阻擋玩家用拍賣來佔位。
由於你拍賣千多金就要先支出百多金, 又無法確認一定售出
擔心減少了玩家在拍賣放商城物品

EXP
15 點
請官方改回狂戰的bug "有些人可以不用狂戰雙持天賦而可以成功使用2刀流"

EXP
293 點
psp08 發表於 2013-7-3 17:57
請官方改回狂戰的bug "有些人可以不用狂戰雙持天賦而可以成功使用2刀流"

隻game不嬲只要狂戰點左60lv專 個雙持專精1下 就可以2刀流喔^^唔洗理個天賦

主打遊戲
精靈樂章
EXP
6372 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

出水晶打洞
果凍小靈 + 5 讚一個!

總評分: EXP + 5   查看全部評分

EXP
811 點

遊戲狂熱勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

EXP
1025 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

希望可以增加戰分取得方法比D唔鍾意打戰既人都拿到戰裝

主打遊戲
精靈樂章
EXP
121 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章

關於殺戮同好會
ALTA既處理方法只是 收左個NPC,
而不對任何對使用BUG[故意]情況底下既玩家作出處罰?
事情難道這樣簡單不了了之?定還是一句已完結解決問題?

司馬信  http://gf.alta.hk/gamenews/2524  發表於 2013-7-5 15:30:38

主打遊戲
精靈樂章
EXP
6372 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

出下d任 中8爆 9力到石或者是其他物品.  不要只有光石 65核個d

主打遊戲
精靈樂章
EXP
88 點
我game個名係上一次更新後就bug左。。人地密唔到我又加唔到我好友。可以處理一下嗎?係個淚字bug左。。

果凍小靈  跟進中.......^^  發表於 2013-7-9 15:35:06

主打遊戲
精靈樂章
EXP
88 點
希望下次更新會搞返好。。因為對我既影響都好大下。叫頻收野人地會密唔到我。人地想搵我又密唔到。

主打遊戲
精靈樂章
EXP
22 點
盡快修正BUG殺世王吧

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
7119 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

意見帖
收藏問題
一般鍊金果兩隻牛座騎建議開放收藏
就係咁  始終難得鍊得賣左好浪費

EXP
914 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章

夢的理由 發表於 2013-6-5 16:16
占卜一定唔係好野呢樣係真既   卜咁耐就仆足咁耐

唔係bo
我有個朋友佢隻精靈,95%都係好野
佢小島人氣就係靠呢個沖上去
我連續幾日都係佢小島占卜,雖然唔係好正(好似今日就係防、魔防+100點 攻擊時有3%變成魚人...)
但唔多係差野

EXP
914 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章

其實點解要限制每個副本1日10次
大部分玩家都唔係hkd戰士
佢地冇點、冇錢
靠既就係做任、打副賺錢
但係,做任要好高級先一個任得果1金幾2金,幫補得唔多 打重任就例外啦  但上百隻怪先得果4金,真係累人,再加上任品,打一次重任得個10幾g左右,真係5多 打次重任單丁一條友都要幾十分鍾(視職而定啦)
而副本唔同,半粒鍾打一場 就已經可以幾十金(最低級既草洞都有1g)
而且單刷果d一隻怪都可以7銀左右(這裡的價錢係過去小怪,56級單刷過去冇經,但有錢)
十幾二十分鍾一場單刷過去就有12g
但係等級限制左56級(例子)只能做附近等級既副
其實以前夢之可以46級打到3個副(定2個,5記得左)
對普通市民黎講打副真係對賺錢好重要
而偏偏無論係djo定gfo(或者其他online game啦)每樣野都好需要錢
做一次黃武要60g,重未計其他武器料理 重有採集物品時既付出 到高級時既黃武更係唔到1萬金都唔出黎俾你咁制
可以無限次副本真係好重要
5好再限制我地啦t﹏t

無論係高級既人帶低級既人刷副本又點?都無礙大家搵錢吖!
過去討伐令回報12金,人地帶人一場就12金,計埋小怪d銀仔
雙方點都係有賺
定係單刷帶住支黃武 橙套 既人
無限次副本又阻左大家d乜?

nanaspecialyo  一天十場控制幣值拉 打那麼多場要死((別拖我去打副本歐>"<  發表於 2013-7-25 13:24:03