AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

★《精靈樂章》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)   [複製鏈接]

EXP
914 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章

jeffsze 發表於 2013-6-23 13:13
希望官網 捉多D野外 開外掛 比如有一個 成日系game入面叫頻宣傳用佢程式 好似叫【按鍵遊】 可以自動輸驗證  ...

好似叫精靈遊俠
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
914 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章

WTTW 發表於 2013-6-26 17:11
副本可以無限打...只係討伐令每日得10次

呢種回復冇意義= =你知我知大家都知佢指既副本就係討伐令

EXP
914 點

~恆 發表於 2013-6-26 19:41
再來建議:
建議拍賣先收取一定的佔位費, 費用都會隨拍賣價格上升, 就像現在的收稅, 但有最大的佔位費用限額 ...

唔係一直都有咩= =?
定價5知幾多 都要俾唔知幾多既錢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
7119 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

hiiemmiov 發表於 2013-7-19 00:33
唔係bo
我有個朋友佢隻精靈,95%都係好野
佢小島人氣就係靠呢個沖上去

你知唔知有咩方法令隻精卜 好野

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

hiiemmiov 發表於 2013-7-19 00:46
唔係一直都有咩= =?
定價5知幾多 都要俾唔知幾多既錢

「但有最高佔位費(按金)用限額, 過了這個限額一律定值收費
交易成功後才正式收稅並退回佔位費(按金), 沒拍賣成功則不退回佔位費(按金)或只退回一半佔位費(按金)

我諗宜家應該無呢個咁複雜既做法, 本來係想提議交易不成功全退錢, 但諗諗下又引起玩家當拍賣係倉庫 (玩家很厲害的)
拍賣成功的話收稅也合理 (看遊戲是否想收稅了), 而拍賣不成功就理應退回一半或不退回來防止拍賣倉庫, 但如果拍賣不成功不退錢, 那就根本是現在的做法
所以拍賣收取的費用改為佔位費用而不是稅款, 也就是說不按賣價比例收按金,
但考慮到按金定值, 那賣價只有幾金卻收取數十金按金又有點怪, 所以就按比例收按金但有最高按金收費的限制
那最後成功了就退回按金收取像現在的稅項, 交易沒成功就退回一點按金, 那沒成功的損失也比現在只收一點稅項少吧

簡單一點, 建議的做法就是
現在拍賣支付金額會有個最高限額, 拍賣成功後退回這裡所支付的金額但會另額外收取你所拍賣成功的物品稅項 (所以信箱上拍賣所得的金錢會比賣價少)
拍賣沒成功就退回拍賣即時支付的金額的一半或以上

johnny456  Good idea 8.6/10  發表於 2013-8-23 21:57:49

EXP
914 點

~恆 發表於 2013-7-19 20:27
「但有最高佔位費(按金)用限額, 過了這個限額一律定值收費
交易成功後才正式收稅並退回佔位費(按金), 沒拍 ...

ORZ...原來有定值
咁佢賣幾萬G定冇人買

EXP
914 點

夢的理由 發表於 2013-7-19 10:59
你知唔知有咩方法令隻精卜 好野

5知佢"生前"點S佢隻精靈BO...可能要高級精掛

EXP
5042 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

有無多d 買儲值活動? 送多D野

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
938 點

遊戲狂熱勳章

戰狼座騎係行路同戰鬥個陣都係冇哂動作中哂BUG~

EXP
914 點

hiiemmiov 發表於 2013-7-19 00:43
其實點解要限制每個副本1日10次
大部分玩家都唔係hkd戰士
佢地冇點、冇錢

NANA,如果佢真係解除限制我一定拖你去,哈哈

EXP
914 點

又有一誤BUG,戰士只要轉職前帶住把槍轉職做聖騎,做聖騎之後依然可以用槍(不過我估應該冇得換新槍

johnny456  Actually that's not a bug 5/10  發表於 2013-8-23 21:58:35
~恆  很久以前玩戰士時已發現, 個人覺得不算BUG, 而且好像是已知的, 但也有限制, 我相信至少不能帶新槍  發表於 2013-7-25 23:13:09

主打遊戲
精靈樂章
EXP
6372 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我覺得可魔土抽水晶開洞

主打遊戲
精靈樂章
EXP
6372 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

And 可以在任品行列中選擇完成幾次 一次過拿全部經and 金 吾洗一下一下9個9個任品廿比個NPC. 好煩

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1310 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章

希. 發表於 2013-6-7 02:50
強烈要求講出點解副本只可以打十場
希望官方講出合理原因

10場仲唔夠咩

主打遊戲
幻想神域
EXP
1349 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 麻雀勳章

10場副真係夠,好多時我都唔打

主打遊戲
精靈樂章
EXP
3315 點
10場都打死人啦,依家D人都好小會打到10場既- -

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
938 點

遊戲狂熱勳章

我想問我開個Launcher去更新個陣出左句Ftp can't connect, Waiting to retry download: GameDataFileListxt.../就入唔到了

要點樣整?

johnny456  Being solved scores unknown  發表於 2013-8-23 22:00:27

主打遊戲
精靈樂章
EXP
185 點

試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

小島漁場 有問題阿 119.....
http://forum.agames.hk/forum.php ... &fromuid=282488

johnny456  Being solved scores unknown  發表於 2013-8-23 21:59:10

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

2003sky 發表於 2013-8-17 19:04
我想問我開個Launcher去更新個陣出左句Ftp can't connect, Waiting to retry download: GameDataFileListxt ...

請見: http://gf.alta.hk/gamenews/2666#details

主打遊戲
精靈樂章
EXP
6372 點

GM 希望你將罐子偽裝面具 and寶箱偽裝面具加入一般煉金行列 因為如果打罐and寶箱好難出