AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區   [複製鏈接]

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

yynojj 發表於 2013-1-2 17:33
其實我覺得 +8鳳狙秒+10 其他職問題唔大
因為雙方ge裝都差唔多 而且鳳狙特色係高輸出

阿...好認同你果句+8鳳秒+10其他打手職無問題...
除非對方谷哂血谷哂抗都要比人秒就唔同d, so60%降至30%我覺得好合理...唔係咩大減
正常要比人秒的話是秒到
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
343 點
pgchicken 發表於 2013-1-2 16:55
或者咁,我講下我自己意見先…(純討論,不代表ALTA立場)

一個+5既鳳狙可以秒殺其他+10職業(除左+10防職啦 ...

GM大大 , 我明白你講塔皇硬得太過份
無影裝係最低防的甲裝,低防已經係佢既弱點,同時間,無影裝都係比較低攻,其實最後拉返出黎的平均能力都係一樣
換句話講係有7秒時間比敵人正常攻擊,當然,無咁易打死都好正常,話曬係坦,如果咁易打死,就稱唔上係坦
高閃格高防高抗----低爆擊低輸出
高攻速高閃 其他能力普普通通---- 低防就成了致命傷
回正題,若果將塔皇神盾移除,咁晴空係咪會走返回頭路,變成打手時代(以前稱為雲狩online的時代)呢...?(呢個真係值得gm大大深思)
若果將塔皇神盾的威力下修都仲有可能,至於下修的影響,則可再作討論

聲名:我已經賣左塔皇ac,並無利益可言, 純粹個人意見

pgchicken  無人話移除神盾…何解你會有呢個錯覺  發表於 2013-1-2 18:27:01

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

iamahtung 發表於 2013-1-2 17:48
我同佢識唔識你知咩? 會唔會有點妄想= =?
都話無阻你反映意見wo, 你咪繼續囉
仲有...你篇篇野都好鬼死多 ...

你甘叻去做老師丫笨.睇得明咪得囉,你睇唔明就唔會識覆番我拉下,

難道你人生甘長系冇打過錯既字?

辛苦既你咪唔好睇囉.冇人拎把槍指住你要你睇嫁WO

你同我講呢D人生大道理有乜用?我想講.系我眼中你只不過系廢話連篇咋

我都知你會否認嫁拉,重點系點解會得你1個'睇唔過眼'?

問緊你啊? 我話佢邊位關呢個貼既標題有乜關系阿?

講重點OK?答我拉.定你理解能力有問題?

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

提淽 發表於 2013-1-2 17:56
你甘叻去做老師丫笨.睇得明咪得囉,你睇唔明就唔會識覆番我拉下,

有乜關係? 簡單, 就係你離題之餘無禮
你屈我識佢? 證明丫唔該, 我連佢game咩名都唔q知, 你幫我搵佢出黎唔該
我game名同我agame名差唔多, 御補一名
再者我提你d文錯字多, 我唔覺有咩問題唔會明點解要比你疾
錯既字打過無問題, 改之嘛

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

首先,我覺得凝神加既攻%有下修既必要~
但希望,官方考量到台灣已開放+15及時裝膠囊的差異(那邊一件過3-4高已經破千攻),就算港版最高攻的鳳狙,同樣攻擊值,去到台灣那邊只是隨處可見,所以那邊的平民比這邊的更吃苦,畢竟兩地同樣是頂尖的鳳狙基攻可以差距5000up
第二我對於使用重炮後要扣除90%mp及3秒內無法使用道具,感到十分反感,舉例我有8000mp使用重炮要2000mp,剩下6000mp再扣去總mp量的90%,基本上mp已經歸0,然後3秒內不能吃紅藍水不能出技,3秒後才吃到第一瓶藍水,藥水本身也有CD,其實這樣只會令鳳狙玩家更依賴重炮技能,不會浪費多餘mp在其他技能上,一有mp就發重炮,然後逃跑,草mp,再第二發
總結,
1.凝神加乘攻擊力可以下修,不過不要跟台灣的一樣
2.使用重炮後不能使用道具,mp扣90%這個不要跟,還不如把重炮CD加長,及沒有範圍性,
3.凝神勁對重炮不會加乘攻撃範圍,但對其他技能有範圍加乘。並將凝神勁狀態持續時間加長,但使用重炮後,凝神狀態立刻消失,這樣玩家才會不依賴重炮,才能有别的玩法,而不是一味的撐攻就可以
只屬個人意見

EXP
527 點
提淽 發表於 2013-1-2 17:56

我冇玩森ser嫁喎:o)
懶醒:o)
failed:o)

提淽  你系乜水啊又=.= 開埋晒D分身講野.  發表於 2013-1-2 18:11:00

EXP
384 點
ericwong1997 發表於 2012-12-31 19:06
你都識講公平la出左對香港玩家重係公平?

下,D弱勢職加左技勁左有咩問題?
本人隻職係塔皇我覺得俾人改弱係正常,
我已經覺得晴空已經係好盡力去保持平均,
戰場唔俾出3轉大技就係唔想D人D大技周圍飛
係禁開大技禁打戰場有咩好玩?

EXP
758 點

cac00065 發表於 2013-1-2 18:02
首先,我覺得凝神加既攻%有下修既必要~
但希望,官方考量到台灣已開放+15及時裝膠囊的差異(那邊一件過3-4高 ...

我認為你既第一點有點偏頗...
係, 同樣攻擊值, 係台灣果到隨處可見, 佢地既30%同我地既30%有很大既差異...
但係...血量, 一樣架ja, 人地有+15, 抗都比較高, 比較易上
相反我地香港無+15, 抗無佢地咁易上, 血都無佢地果邊咁高
我覺得比例上跟返都算合理

我好認同mp果方面唔好跟...加長好好多, 鳳狙總不能只用鳳炮
但果兩招技亦要提升差少既攻擊力

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

iamahtung 發表於 2013-1-2 18:01
有乜關係? 簡單, 就係你離題之餘無禮
你屈我識佢? 證明丫唔該, 我連佢game咩名都唔q知, 你幫我搵佢出黎唔 ...

你唔系話你自己睇得好辛苦嫁咩?

睇得好辛苦咪唔好睇囉.冇人逼你睇嫁WO

甘我系咪要讚你好偉大?見義勇為?洗唔洗班個章比你表揚你牙?

邊個離題先眾所街知拉.系邊條友1開始就拎第個POST D野黎講先嫁下?

問你我話佢邊位關呢個貼有乜關系.你又答唔出WO,答唔出就唔好學人講拉

講真,我1開始冇離到題囉,直到你覆我講D廢話,我先再回應你其他野.

宜家系邊個離題先,心照拉你有你意見,我有我意見

原本河水不犯井水,系你得閒無事就拎黎嘈.宜家令到個論壇不安既果個系你啊

EXP
758 點

提淽 發表於 2013-1-2 18:08

由一開始你個+15已經離題, 佢搵第2個post係你質疑佢既數據令佢要向證明數值既準確性
當佢證明完之後, 你就打左成篇野罵佢無家教了, 果篇野更加係成篇野離題

同埋你問我你話佢邊位關個貼有咩關係:個關係就係, 你話佢既同時你離左題, 而且顯得你無禮

EXP
331 點
提淽 發表於 2013-1-2 18:08

"宜家令到個論壇不安既果個系你啊"

不同意
反而我想請問有無人 試過"唔同意提淽ge意見" 而無發生罵戰ge呢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

yynojj 發表於 2013-1-2 18:16
"宜家令到個論壇不安既果個系你啊"

不同意

唔岩咀型自然會嘈,幾句嫁拉.

旦宜家明顯系你事非不分拉

我都懶得回你呢個無謂人,宜家系講緊呢個貼系邊個一開始離題先阿.睇清楚先好再講野拉唔該

撐大你對眼望清楚'呢個貼還呢個題,果個貼還果個貼'如果你系要拎2個貼黎講甘咪足以證明你系有問題嫁囉

EXP
331 點
提淽 發表於 2013-1-2 18:17
唔岩咀型自然會嘈,幾句嫁拉.

旦宜家明顯系你事非不分拉

其他人心照

DENNIS  心照就ok 潑婦罵街 5岩聽就罵xd  發表於 2013-1-2 22:24:29

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

iamahtung 發表於 2013-1-2 18:14
由一開始你個+15已經離題, 佢搵第2個post係你質疑佢既數據令佢要向證明數值既準確性
當佢證明完之後, 你 ...

咩叫我認為同+15有關聯?系咪唔識睇中文字?

你又知戈個佢系同1個人黎?你仲要話唔識佢?自相矛盾?

個問題就系你1開始講既野已經離緊題拉,我話佢邊位關你乜事啊宜家?

晴空你睇場?睇唔過眼就代表你可以隨便話人?自重拉唔該

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

yynojj 發表於 2013-1-2 18:19
其他人心照

公道自在人心拉,假使我系第個貼同你嘈過幾句.都唔代表你可以拎呢個貼去證明我1開始已經離左題囉唔該

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

yynojj 發表於 2013-1-2 18:19
其他人心照

有D野唔需要講到出口,大家都明

EXP
758 點

提淽 發表於 2013-1-2 18:20
咩叫我認為同+15有關聯?系咪唔識睇中文字?

你又知戈個佢系同1個人黎?你仲要話唔識佢?自相矛盾?

要睇場先可以發表意見?
再者, 你係語文唔掂定點?
會唔掂到一個簡單既he refer to who都答唔出?
我一直係到指既佢係比你罵無家教既佢
如果我會唔知所謂「佢」係指邊個的話, 只有兩個原因
1,你突然離題將「佢」轉為另一個對象
2,你語文唔掂, 理解唔到文中既佢指誰人

你話佢邊位唔關我事, 我發表我睇法係我既事, 我覺得你呢個人無禮都唔得?
你係阿大? 連我既睇法都要問準你?

EXP
384 點
其實好老實說,AGAME因為鳳J下修有幾位會員都開過POST,但有2位既某某會員由1個POST嘈到宜家(請勿對號入座)

EXP
331 點
亂堂政 發表於 2013-1-2 18:35
其實好老實說,AGAME因為鳳J下修有幾位會員都開過POST,但有2位既某某會員由1個POST嘈到宜家(請勿對號入座) ...

同意
我唔介意其他人 嘈關於鳳狙下修ge事
只是睇唔過眼 有d人鐘意討論其間 加入人身攻擊的元素而已

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

iamahtung 發表於 2013-1-2 18:33
要睇場先可以發表意見?
再者, 你係語文唔掂定點?
會唔掂到一個簡單既he refer to who都答唔出?

甘我份人比你覺得甘無禮,總括黎講同呢個貼又有乜關系呢下?

你講黎講去都答唔出呢個重點WO,你比我既感覺依然系覺得自己講既野岩晒.

冇人話唔比你有睇法啊家陣,只不過你唔識自重2字點解甘解姐

再講甘多廢話落去都冇意思拉.你由頭到尾都冇心去討論重點既所在.

就算我話邊個都唔論到你去管! 因為你冇資格SOR

你覆我講既野宜家都系離晒題WO,甘仲講黎有乜意思?

我唔想再嘈落去..如果你系都要煩住我,甘證明系你人格有問題

如果一個人,人格有問題而又去批評第個人,可唔可信,就見人見智拉-)

我都無謂,為左1個人格有問題既人再講甘多冇關痛養既廢話..你慢慢系到自HIGHT

從我回左你甘多句..再講都系晒氣:) 都系戈句交比官方決定改唔改喇^^

唔好再系到你1言我1語,就算再討論任何野都沒意思。

仲有我話邊個都唔論到你多事去管去理''請自重''