AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 11812|回復: 95
打印 上一主題 下一主題

咒術之過強...?   [複製鏈接]

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

樓主
首先,咒術2隻2轉夜瀧魅噬都好
2轉天生一大招無視抗性
仲要係100%
仲要天生多到仆佳咁多招扣抗技,
姐係就算打塔王都係負抗

冰鱗守護

冰霜屬性, 施法 0 秒, 冷卻 1.5秒, SP 20
發動距離 0 公尺, 影響範圍 0公尺

在 5 分鐘內使自己獲得一個冰鱗守護,提高自身格檔率 6 %,遭受攻擊時會使攻擊者降低冰霜抗性 20 %,持續 6 秒,同一時間只能存在一種守護效果。

海馬守護

幽冥屬性, 施法 0 秒, 冷卻 1.5秒, SP 20
發動距離 0 公尺, 影響範圍 0公尺

在 5 分鐘內使自己獲得一個海馬守護,提高爆擊率 3 %和降低受到傷害 10%,遭受攻擊時會使攻擊者降低幽冥抗性、攻擊值 10 %,持續 6 秒,同一時間只能存在一種守護效果。

幽瀾催眠

幽冥屬性, 施法 0 秒, 冷卻 2.5秒, SP 20
發動距離 20 公尺, 影響範圍 15公尺

提高攻擊值 144 點,對指定範圍 15 公尺內的所有目標造成幽冥傷害,並降低目標幽冥抗性20%,同時陷入睡眠狀態,持續 1.5 秒。

專精幽鰻襲擊

提高幽鰻襲擊的爆擊機率 5%,且命中時,額外降低目標的幽冥抗性 10 %,持續5秒。

第二,隻職控埸多到你唔信
暈有封技有緩有埋身有反有睡眠都吊你都母有
咁打PVP米食得屎?

點爆浪潮守護,唔洗先手暈你,比你招突襲暈埋泥,就算一齊暈,
你3.5秒我4秒

我反先手暈左你,轉個幽鰻守護,
跟住打個
幽瀾催眠再接個海馬泡泡

放多2個單體技
唔死就奇

加上技扣抗得泥高連擊
100%4連你同我0CD仲要同暴雪一樣15M..?唔好玩啦

夜瀧仲要防控防震...會唔會真係==?
仲有7下冇傷

真心,,我覺得有D太過
如果實情唔係
和平留言啦
但係見到人地51呢夜瀧,唔齊50紫裝單刷多人50副,冇時唔算勁
我塔王57有血時,齊裝都要上冰抗先叫做打得過
真係,,,

回流'老手' 留

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
594 點
咁D 天道 狂衛 神巫  果D人點

你塔王勁過佢地wo

主打遊戲
星界神話
EXP
2553 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

車 每隻職都有佢地特色咖啦
克黎克去
好似神泉咁
人地有幾秒真男人 係咪玩哂?無敵

不破塔王以前都屈機啦
係咪要改癈佢
?
魅噬係勁啊 打手但好脆LO

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
433 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章

姐係就算打塔王都係負抗

真心定假膠?

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

GM
你問定台灣會到底想點改,如果真係改到完全接受唔到
(到宜家都係咁講,鳳狙改來把鬼咩,打王必扣90%,你想點打)

我相信有更多玩家出走
(我已經決定左,最後係呢隻人物)

真係想搵隻打副易D既都咁Q難

(回下面點評,我隻70LV物鳳全+10,1.91萬攻 300物傷 你覺得呢?  我認真講,打60級金裝已經係要好睇運(你知唔知支MP水係唔夠你一次鳳炮,就係要睇運,睇佢補唔補到2700MP,如果唔係就要等多一支MP水既時間)
打王既話 暈寵5秒,訓10秒,65%定身6秒

但上面有2招既情況係,你係想出招都出唔到,因為冇MP~

SO?)

lawrencecc  如果你夠高攻, 可以兩野秒王, 其實OK 放睡魔, 1炮, 王過黎訓左, 你回MP 再1炮 夠高攻 = 65紫武+10, 60金+8 個人意見, 純討論  發表於 2013-6-17 13:57:27

主打遊戲
晴空物語
EXP
913 點
呢隻職簡直係射手系剋星

EXP
1172 點

試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章

神泉無敵果幾秒係會俾人暈到訓到...

新職好明顯係過勁 (唔好問我點解, 你得閒打下戰埸/水色 就明) ,遲下應該會改弱
就好似塔皇/J 之前都已經改弱左

個人意見, 純討論

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
433 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章

lawrencecc 發表於 2013-6-17 13:54
神泉無敵果幾秒係會俾人暈到訓到...

新職好明顯係過勁 (唔好問我點解, 你得閒打下戰埸/水色 就明) ,遲下應 ...

新職開盾都會比人暈訓驚..等等嫁囉

EXP
1172 點

天使的眼淚 發表於 2013-6-17 13:57
新職開盾都會比人暈訓驚..等等嫁囉

浪潮守護(Lv.5)
需要 浪潮守護 4 點
學習等級 (Lv.48)  花費 2 金 17 銀 24 銅
魔法技能  強化型  冰霜屬性   
瞬發技能  冷卻 1.5 秒  持續 5 分鐘
在 5 分鐘內使自己獲得一個浪潮守護,遭受攻擊時會反彈 60% 傷害給對方,遭受攻擊時會使攻擊者暈眩效果,持續 4 秒,同一時間只能存在一種守護效果。

係, 佢係會俾人暈到, 不過你會被佢暈番4秒姐, 樓上已經提過

EXP
1172 點

個人意見, 夜瀧過強係因為E幾招

狂瀾海嘯(Lv.5)
需要 狂瀾海嘯 4 點
學習等級 (Lv.60)  花費 5 金 71 銀 42 銅
魔法技能  攻擊型  冰霜屬性  目標指定地區(方向)   
瞬發技能  冷卻 2 秒  持續 4 秒
提高攻擊值 940 點,對扇形範圍射出 7 道海浪,最多同時會被擊中三次,每道海浪對直線範圍 32 公尺內的所有目標,造成冰霜4連擊傷害。

浪冰結霜(Lv.5)
需要 浪冰結霜 4 點
學習等級 (Lv.58)  花費 3 金 82 銀 84 銅
被動技能  強化型  物理屬性   
瞬發技能
忽視目標冰霜抗性 100 % 。

12連 + 本身有技-100%抗

怒海絕倫(Lv.5)
需要 怒海絕倫 4 點
學習等級 (Lv.55)  花費 3 金 27 銀 21 銅
魔法技能  強化型  冰霜屬性   
瞬發技能  冷卻 25 秒  持續 20 秒
使自身產生無敵護盾,20 秒內可擋下 7 次 的傷害,被攻擊時會將目標抓到身邊暈眩,持續 4.5 秒,此技能為固定冷卻時間。

我個人認為紅字個PART 會唔會太勁呢? = =

孤海夜櫻(Lv.5)
需要 孤海夜櫻 4 點
學習等級 (Lv.71)  花費 14 金 99 銀 22 銅
魔法技能  命令型  神聖屬性  目標所有隊友
瞬發技能  冷卻 1.5 秒
所有的隊友成員將獲得震退、抓擊免疫效果。

即係防拉

總結

夜瀧係防拉,
你可以暈佢, 佢係會暈番你, 而且時間比你長
之打技: 12連 + -100%抗性

魅噬我公會無咩人玩, 所以我就唔清楚

個人意見, 純討論

EXP
594 點
唔好咁小學雞啦   強就要改.....

咁d人+10 洗唔洗改到最多加5

EXP
283 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

樓主,我明白你有訴求,但粗言穢語只會令你既說話失去說服力。
回應你既問題,本人有隻69LV夜瀧,入戰場都做唔到無敵→死衝(戰場戰略不在此詳),
呢個世界,永遠都係你睇我好,我睇你好;要數新職缺點的話,可以開POST問下各位玩家

主打遊戲
晴空物語
EXP
1860 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

其實最應該改系改弱塔皇個盾

lawrencecc  講之前搵搵資料先 = = 個盾一早改弱左..之前LV5 50000 而家得番 LV5 35000  發表於 2013-6-17 19:07:19
hehehahaya  同意  發表於 2013-6-17 16:11:46

主打遊戲
星界神話
EXP
2553 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

你咁講法不如將所有職改到一模一樣
技又一樣
能力都一樣咪公平LO

D職係咁咖啦
出黎出去相克
如果你咁講

神巫唔夠御靈個消火盾打
咁係咪要整走御0個消BUFF?
魅噬都有野屈到咖 就好似絕影
純粹發表意見不喜勿插

EXP
2309 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我只係想回樓主1句
多能如啦你

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

本小弟挽龍牙既
咁大家都知心眼點5點有幾大家都知嫁啦。。。有次小弟只係想打條柱點知就hi 中隻夜瀧。。。就係咁就比佢招拉左埋去強奸了=_=平時見到係御0 神毛呢都唔怕反死。。但係對住佢就有點怕怕。。。

EXP
417 點

相信某D反樓主既人都係玩開新職怕被改弱
如果唔係佢地又點會感受到係戰場比新職折磨既滋味

本身鳳狙根本就存在BUG位,無視閃避已經係未改完,扣MP90%本身係SET定一炮必減而唔係撃殺成功先減
新職會比人訓暈驚,但一般都比其他暈技時間長,訓教技只要下一次攻撃比打就會醒,就算鳳狙用雷眠牙訓佢,再重炮就只會比佢個盾成功擋傷
再講抗性,無視100%,你要知道一隻職業上夠100抗係幾難既事,技能最多比你30%,有D只得10%。要再提升抗性,你就要係戒鍊打洞稱號上面上抗,咁意味D咩野?就係人地努努力力上抗,放棄任何力才敏等屬性上抗,只係比你區區的5點技能就可以抹殺所有玩家。公平何在?
再黎,其他術職業都有降抗技能,但人地都只係區區的20%-35%左右,仲要上埋降10%抗性神器,戒鍊都未必夠區區的5點技能直接無視100%抗性多。
請問公平又何在?
佢算薄皮?對比金裝,夜瀧同魅噬都係布袍職,就以70金裝身體裝備,夜瀧防禦系數係771,魅噬386,對比番其他布袍職業,神巫386,御靈靈仙舞月玄祭玄陽鬼策都係551,天道771,除左魅噬,夜瀧一D都唔薄,你要講點解係戰場咁易死都係你地無腦沖上比人打姐

某D人淨係識廢UP,無證據理論既就唔好亂話樓主9UP
至少樓主都有搵過下資料比對

主打遊戲
新晴空物語
EXP
714 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

我都覺得夜龍強於招盾既暈
比佢拉埋去唔緊要
但系暈甘耐真系乜都唔洗做囉

EXP
376 點
edmund2009 發表於 2013-6-17 18:43
相信某D反樓主既人都係玩開新職怕被改弱
如果唔係佢地又點會感受到係戰場比新職折磨既滋味

敢問1下 煉星神狐反暈5秒算唔算耐 刺客驚魂5秒又算唔算耐 講到新職咁高防 又何來唔係比人秒 塔皇冇盾既時候難道唔係1下鳳嗚重炮就死? 如果無視100%抗你地覺得咁強咁勁既話 咁鳳狙既300%傷 同埋 煉星既神狐反 反傷500%唔係仲勁咩 係%數字上已經睇得到 難道E D職業又要比人改? 戰場有咁多人 咁多種負效果 乜7下真係可以頂好耐咩?

EXP
891 點
有冇玩過夜瀧既人黎發言?
2萬幾攻黎講,殺人的確幾爽,
7秒無敵盾拉埋人過黎..過多一頭半個月個個隊都有夜瀧防吸,到時只有暈
1打1就唔需要比,根本冇得打
係戰場上面,如果你隊有高血反職(御0,玄陽)
就好易打,夜瀧忽抗100%雖然人痛.打唔死就比呢兩個職反死,就算反唔死,無敵盾都冇左,比人輕鬆秒,御0/玄陽呢兩個職可以話無視無敵盾,因為佢行埋黎唔需要攻擊人,根本就係要黎比你攻擊破你盾/反死你
塔王夠血夠抗,裝個靈盾都輕鬆破到盾 ,而且而家仲有高%解buff,要殺到都唔難
如果無呢幾個職業,好易比夜瀧滅團
夜瀧強勢係因為御0/玄陽呢d職業冇乜