AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: poisonboy
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 玩免費ser真係好崩潰   [複製鏈接]

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

樓主
poisonboy 發表於 2013-7-23 18:40
我認為個問題係嚴重既程度,

老老實實我就唔知買條分鞭幾錢啦,我個側重點係:新手難加入免ser←←←

10年產品個product cycle 其實係咁上下
加上無改進, 新資料片

咁decline係無可避免
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

遊戲與現實世界掛勾

M型社會, 兩極化發展

p.s.如果有人解決到呢個問題, 我諗全部人既資產會再次平分

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

我都係關心下你,你前面講到自己好似好窮咁, 唔做野點得

另外唔徹底解決問題, 咁個問題根本都會存到, 舒緩完個問題,之後又會惡化

咁你拉近完個距離又有咩用?

咁同斬腳指避沙蟲有咩分別?

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

poisonboy1 發表於 2013-7-23 19:56
我都無野可以駁到既,你又講得真係好岩,只係我唔甘心單單困係自己族圍內10個新手咁樣玩,
咁同我地收費s ...

新手搵錢方法:

1. 睇準時機 預測未來 (例如: 物品流量, 價格波幅)
2. 童話活動
3. 成為生產商 (賣金鋼砂) 大約20-25萬一頁
4. 沖40技暗C (第一. 可吸寶 第二. 有人招暗C時會送1企位)

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

poisonboy3 發表於 2013-7-23 20:01
1同3我可以理解做一種具體既賺錢方法,但係2,4即係點樣?

2. 童話每逄特別節日,或紀念日 都會推出活動
咁你就可以從中推供活動所需的物料去賣比其他玩家

4. 升隻有40技能的暗之信徒 之後就有招技能原地暗儀
(由於現時太小人做暗儀既位置, 令到帶升既人數下減)
所以當你有隻40技就可幫人暗2, 企位就用黎升隻幸商掛謎

升幸商做謎裝賣係中期發展好重要(大約40-50萬一件)

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

jelly 發表於 2013-7-23 20:02
請循其本~~
學你話齋, 扶貧過一陣又比通脤搞到班窮人冇飯食~~
咁政府都好應該殺Q哂佢地啦~~

同你講game你又講政府

咁中央放完水 之後個股市升
之後唔放水 個股市就跌
咁唔通就一定要依賴政府?

點解唔試下擺脫貧窮,創造財富?
一味做free rider有咩用? (雖然我知public resource就一定會有free rider)

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

當政府有10億 (假設)
咁你幫窮人 幫極都係得10億
點解你唔自己去試下搵100萬?

當政府果10億用完 就唔會就有錢幫人
Sustainable development 就係可以不停咁去發展
咁點樣做到SD呢 就要靠你自己去搵了

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

poisonboy1 發表於 2013-7-23 20:13
第2果個係有效?如果去到中秋果陣係咪真係賺到錢架?

呢樣野要睇童話做化

第2個你要當佢係週期性黎睇 而唔係經常性出現

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

其實大家應該討論下點樣幫新手去搵一筆錢 咁樣比較實際....

主打遊戲
童話-免費
EXP
1258 點

poisonboy1 發表於 2013-7-23 20:25
我贊成你既睇法,但係無可否認又有幾多個人係咁做呢,無奈地得自己一個做果陣係力不從心,
原因剛才解釋 ...

其實玩隻新game 第一個感覺係honeymoon stage
咁比100,200蚊係唔出奇

但你玩幾個月就會覺得悶, 之後轉game
但點樣維持覺得好game呢 呢樣野就要靠玩家既互動
(可以搞d族活動(e.g. 解任,捉寵,上23,團練, 其他比賽(良性競爭), 聯族活動)