AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: poisonboy
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 玩免費ser真係好崩潰   [複製鏈接]

EXP
1318 點
樓主
其實免費SER有好多人都係唔用HKD玩
我朋友個家族大把呢D人,慢慢用時間玩上去,完全唔靠HKD既真正新手
有次仲見到佢地話1000M對佢地黎講係天文數字黎
但係買童錢100 = 1E8
有咩分別,人地咪一樣照玩

再加上我真係唔知用HKD玩有咩唔平衡?唔平衡在那?
你用HKD買貨/買勁AC , 我就用自己D時間慢慢升,慢慢儲童錢買
分別在於HKD買就即刻得到,自己慢慢升就遲D先得到
但係你有冇計過,人地唔洗付出?人地付出就係金錢
有一句說話,肯定冇人唔同意,就係時間=金錢
就算你唔承認,但係有個事實就係:人生大部份時間都係為左搵錢
咁人地搵到錢,佢就唔想再晒時間去升技升寵個D,所以佢會直接用錢買
你付出時間,有錢既人付出金錢,有咩唔平衡???
如果你目的只係想GM理下收費SER,我就唔方便多講,因為我冇玩
但係如果你係想講免費SER唔玩HKD唔得,我可以話比你聽,大把人都係冇用HKD玩
咪一樣係咁玩

蘋果味牙籤  仲有: 一寸光陰一寸金  發表於 2013-7-23 18:34:36
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
1318 點
你玩任何GAME都係呢個情況,比真錢玩既人一定比冇沒有付出真錢玩既人強
但係唔會強太多,最少唔會話完全失去平衡
當然我講既係大部份,都有小數唔比錢玩既人都可以好勁
但係如果大家一齊企係起跑點上,比錢既人永遠比冇比錢既人強
就正等於你讀書,你自修同比錢出去讀課程同一道理
你自修一樣可以達到目的,但係人地比錢既會比你更快達到目的咁解

EXP
1318 點

我明白你想講咩,一個[你認為]最理想既世界
可惜呢個世界唔會係香港出現,更加唔會係童話出現
你既思想同出發點係不錯,不過點講都只係你自己認為
正等於:有錢人都係人,窮人都係人,點解大家唔可以一齊公平笑哈哈咁係埋一齊呢
只可以講一句,有錢人比起窮人黎講,更加好
你既講法都岩,有錢人係可以係童話極速上到高位
但係窮人就要慢慢捱

就算你玩左2~3童話,唔用HKD玩,有D成績,人地可能用7000~8000$HKD左右已經派左你頭了
THAN?我唔認為有咩問題
正等於有人會認為係有問題,有人認為係冇問題一樣
呢個根本就冇唔平衡,呢個都係社會既定義黎
最簡單有錢人食飯,可以食好多好好,好珍貴既野
其他人可能每晚仲食緊M記,大家樂
咁洗唔洗叫政府用措施去減低?

EXP
1318 點
可能你講咁多野都係想GM留意呢個問題
如果係收費SER我唔知,免費SER就冇可能
因為免費SER已經10年有多
有呢種唔平衡既情況,完全唔出奇

EXP
1318 點

講童話GAME可以扯到出社會大學
小朋友,你羸晒了
不過我真係未試過:

幫阿爸阿媽看舖搬貨
食隔夜飯渣
用真錢去買裝買童錢

OK講最直接一句
你要點提議收費SER點改,點做係你既事
但係唔好扯到過黎免費SER
你去免費SER問下有幾多人同意你講既野先OK?

冇理由為左你地小貓3~4隻就走去改,對不對?
之前都有人講過啦,黎黎去去咪又係你地圍內個小貓3,4隻

你真係走入去免費SER問下D人,係咪真係你地想講既咁樣先啦
只可以講句,講免費SER新手好難生存既人得3個可能

1)唔想付出時間或金錢,,但又想做到好勁
2)根本唔識係童話搵錢
3)完全未玩過童話,真正新手

你係邊種呀

EXP
1318 點
poisonboy 發表於 2013-7-23 18:53
好多人係唔用hkd玩,呢個好多人係咪指4-5成以上既新手先= =

拿我就唔知童話仲有幾多新手,但係我接觸到既最少都10個以上
人地1000M都認為係天文數字黎,你估下係咪新手先

我可以比個家族名你,你自己入去睇下,真係好多新手都係白手起家

EXP
1318 點
其實講幾句已經回應返晒你成個主題,唔洗搞咁多野

其實如果你玩免費SER,你唔洗同人做比較,你有你自己玩就可以,
如果你新玩,係都要同人比技術,你又唔付出HKD,咁你已經輸左9條街
你唔洗理其他人既睇法,玩GAME都係求開心同放鬆減壓
如果想識朋友,你可以入人地族,當然入新手族係最好,起馬有班新手陪你一齊玩

EXP
1318 點
poisonboy1 發表於 2013-7-23 19:56
我都無野可以駁到既,你又講得真係好岩,只係我唔甘心單單困係自己族圍內10個新手咁樣玩,
咁同我地收費s ...

我就唔知收費SER仲有幾多人啦
不過我估免費SER點都多幾倍以上既

我識既都有10個
未識既都唔知仲有幾多.0.

EXP
1318 點
jelly 發表於 2013-7-23 19:58
現實同遊戲, 參與者咪又係真人~~
你喜歡現實做一套, 打機另一套, 我唔怪你,
不過似乎咁樣先係超脫現實啵 ...

成日只係識講埋呢D廢話
白手起家係唔係一件易既事
最重要都係睇你識唔識掛工技搵錢咁解
不如你都係繼續玩收費SER算數

我只想問你一句:你玩過免費SER未?玩左幾耐?

EXP
1318 點
童話根本大把搵錢方法
係童話只要識呢D方法,唔好講話新手白手起家
白手起家半年之後,間唔中賣下錢出去都得啦

不過最重要一句:係識唔識搵咁解囉

EXP
1318 點
poisonboy1 發表於 2013-7-23 20:13
第2果個係有效?如果去到中秋果陣係咪真係賺到錢架?

一個個D傻仔派星活動呀,搵HKD都搵到過千啦=.=

即係將D貨換成HKD *

EXP
1318 點
入個家族咪得囉
最近都多返新手入黎玩
得自己一個白手起家,講真,除非你真係好想玩
如果唔係真係會崩潰

EXP
1318 點
入家族,問下家族D自己友可唔可以帶你升,就唔會發生呢種事
講真你地大家3唔識7 , 人地又唔係老奉要帶你
就正好似你打電話去同人地做問卷調查,人地CUT你線都係正常

EXP
1318 點
應該話人地就咁CUT你線唔【詞語過濾】你已經叫比面你
你做過你就知,有D真係一打去已經唔客氣就【詞語過濾】你

不過講返,係金大叫人帶升,除非真係有好心人士,如果唔係都冇可能有人帶