AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5161|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

[月費版] 給Gm的話   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
75 點
樓主
其實收費價格方面,我個人認為收$200或以上一個月都無問題.借此可以加強防外掛呢一方面,而且可以轉回童話初期的版面.基於收費價格高,咁有理由相信有充足資金,防外掛吾難啦 係咪?
好坦白講真啦Gm,想回憶童話大有人在,吾怕呢類遊戲收咁貴而無人玩.
事實上市面上好多款遊戲勝過童話,但童話呢一類遊戲對象係針對70,80,90後的玩家.
基本上能防外掛,解決遊戲內某一些會影響童話的任務Bug,還有可以從人魚傳說資料片開放等等.
相信有一定的商機.

GM你嘗試將此建議跟高層反映,試試有無生機.

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 藍寶石勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章

希望GM認真處理D人開加速入次問題

EXP
41 點
200hkd就真係難頂d,有唔少我識既都係中5至大學味grad,如果係200hkd係好難玩落去,更勿論開多隻分身,當然都有唔少番緊工,

我覺得gm一開始做好應該做既野,防外掛,改怪血,改出手,修補bug,根據玩家意見比適當既野,而唔係亂咁出,例如開轉生就係失敗既例子

做到就可以穩定有一個人流玩,根據可以做到薄利多銷,唔洗貴

EXP
1318 點
講真一句
防外掛同改怪血根本冇可能做到
主要原因係台灣個邊唔會晒時間同你搞呢D咁既野
香港呢邊始終做到既野真係好有限
不過我覺得上一任個位GM其實已經做得唔錯
最少都有出黎回應下先,雖然係好遲先回個隻

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
82 點
外掛對甘多玩家 ,真係好唔公平 GM要做下野

EXP
60 點
月費版都差唔多冇晒人啦...等收皮

EXP
41 點
魏王曹操 發表於 2013-7-25 19:35
講真一句

無做準備就亂開個十年回憶ser根本就係錯誤,但係依然唔去盡力補救,我地先咁燥= =

主打遊戲
童話
EXP
1334 點
對,所以已返免ser hea玩

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
82 點

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
75 點
poisonboy3 發表於 2013-7-25 17:08
200hkd就真係難頂d,有唔少我識既都係中5至大學味grad,如果係200hkd係好難玩落去,更勿論開多隻分身,當然 ...

好老實講,收費愈高,固然質素有保證.另外收費高能確保少人多開,影響遊戲.
還有$50月費的確好難做到有高質素,公平和公正的遊戲環境.所以想真心同愛童話的玩家們,能夠支持提高收費價格高,從而有良好跌序的童話.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 藍寶石勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章

講真一句

其實防掛難度高可以理解
但怪d血,提高NPC回收價 ,呢d好容易做都唔做

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
75 點
講真一句

的確令人氣憤的事,怪的血量根本係免費服的設定,而收費基於取消分子跟精裝,玩家根本不能應付後期的幻獸.
另外防外掛方面,我不是在說話上幫GM,純粹基於個人立場.能不能防外掛相信源於原廠商的責任,由此可見童話的防外掛系統太落後,以致不能應付現時的程式.
所以要Gm不眠不休捉外掛應該無可能的事,還有要玩家們親自捉外掛更係可笑之處.

poisonboy  真中肯!  發表於 2013-7-29 15:48:22

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

hkee0625 發表於 2013-7-26 09:50
的確令人氣憤的事,怪的血量根本係免費服的設定,而收費基於取消分子跟精裝,玩家根本不能應付後期的幻獸.
...

防掛成本太高
童話一個月純利我估<HKD 20,000
叫勉強可以請一至兩個GM

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
75 點
fairyland 發表於 2013-7-26 10:17
防掛成本太高
童話一個月純利我估<HKD 20,000
叫勉強可以請一至兩個GM

如果是的話,的確不合乎經濟效益.不過官方可能已考慮此方案,可能發覺利潤低,還要倒貼.所以時至今天,官方一直遲遲不回應有關童話的敏感話題.(純粹個人意見)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

hkee0625 發表於 2013-7-26 11:42
如果是的話,的確不合乎經濟效益.不過官方可能已考慮此方案,可能發覺利潤低,還要倒貼.所以時至今天,官方 ...

倒貼又未至於的
世間上邊有人做虧本生意

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

做唔掂咪執左佢
童2大家都有眼睇

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

三交魚 發表於 2013-7-25 19:38
外掛對甘多玩家 ,真係好唔公平  GM要做下野

人手捉掛,難以根絕

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
18 點
外掛多到.......

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
hkee0625 發表於 2013-7-26 11:42
如果是的話,的確不合乎經濟效益.不過官方可能已考慮此方案,可能發覺利潤低,還要倒貼.所以時至今天,官方 ...

根本咁多個ser加埋得16%,佢又賺唔到錢,新手又覺得無人唔好玩,vicious effect~~

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
639 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

hkee0625 發表於 2013-7-26 09:31
好老實講,收費愈高,固然質素有保證.另外收費高能確保少人多開,影響遊戲.
還有$50月費的確好難做到有高質 ...

施主,世上是有奸商的,
收到你貴一貴,最後比返次貨你 :)