AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)    關閉 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
15 點
求解釋.

系我不才誤會定點?
明明有加過(提高爆擊傷害)呢樣物體
但系點解會都系得基本既130%爆擊傷害?
有冇大大可以解釋我聽?
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
36 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
點解閃既上限只係得95%-,- 本來閃對住D有命中石既人已經係冇曬還擊之力.閃再限制95%會唔會姐係叫雙刀呢個職講88 -,-

EXP
329 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

dick7qq 發表於 2013-9-1 06:24
點解閃既上限只係得95%-,- 本來閃對住D有命中石既人已經係冇曬還擊之力.閃再限制95%會唔會姐係叫雙刀呢個職 ...

95%啦喎
你仲想點

若果比你閃100%
咁防都應該可以100%

用下腦啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點

每天都是這樣~~打招呼打了4-7次就再打不到招呼~~一會就又可以打了~~但每天都不知何時才好~~
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
15 點
任務48LV《其人之道》放了蝙蝠但表示沒有達成任務

主打遊戲
幻想神域
EXP
281 點

友誼之星勳章

gm我覺得你要改下鬥技場的系統,我們的敵人使用攻擊是no cd的,次次我的防禦都還沒有cd好,他就立刻攻擊2次,而他打我4次就死,我差不多要打他6-8次才能夠死,那即是一定輸?本來他no cd是沒什麼問題,但現在加上防禦回血,那我真的沒方法了,如果有人見到,又知有什麼方法可以勝利,煩情教我一下

SnowBall0615  唔可以企定定俾佢打,要帶佢遊下花園,佢回血就立即破防同拉開距離 極限唔難~~請俾d耐性  發表於 2013-9-2 00:08:22

EXP
36 點

大哥大 你覺得閃佢95%就真係95%? 唔好傻啦 如果係既 已經玩曬 佢寫係寫95% 但係真係閃既%係底到MO朋友,雙刀本身底防底防 講真 你試下用多控場技既職去打雙刀 雙刀MISS既%係底到傻,雙刀打盾 MO咩還擊之力, 因為攻底 打唔入 打火炮 控技多 又898, 如果D雙手杖上左命中石 3下技898隻雙刀 咁叫傻咩? 你以為95%就真係當係95%?

EXP
36 點
TBGD 發表於 2013-9-1 12:10
95%啦喎
你仲想點

大哥大 你覺得閃佢95%就真係95%? 唔好傻啦 如果係既 已經玩曬 佢寫係寫95% 但係真係閃既%係底到MO朋友,雙刀本身底防底防 講真 你試下用多控場技既職去打雙刀 雙刀MISS既%係底到傻,雙刀打盾 MO咩還擊之力, 因為攻底 打唔入 打火炮 控技多 又898, 如果D雙手杖上左命中石 3下技898隻雙刀 咁叫傻咩? 你以為95%就真係當係95%?

主打遊戲
幻想神域
EXP
17 點
有關於自動選擇目標一項
近日與別人戰鬥中發現此缺點,
就是當被別人打中時,系統自動選擇攻擊者為目標,
(小情歌,治療音符)等增益技能皆會顯示(該技能無法對該目標施展)
戰鬥諸多不便,希望官方能夠取消此功能或自定選擇是否開啟此功能.
謝謝

TBGD  嗯.. 真的很麻煩 同感.. E個唔關自我施法事 E係系統判斷問題  發表於 2013-9-2 11:30:30
SnowBall0615  睇下setting有冇開自我施法 同埋組緊pvp果個人會變左幫佢補~  發表於 2013-9-2 00:12:07

主打遊戲
幻想神域
EXP
290 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

1) 可唔可以加大拍賣d位- -
即係例如一個ac拍賣有50位,無論轉邊個分身都係用果50個位,而收錢就係npc到拎取,唔寄信

2) 轉地圖冇晒對話
我知其實已經有改到轉場景唔會對話清晒,但有d場景轉果時都係冇晒對話,尤其岩岩轉完就睇唔到轉緊果時人地講乜野...

3) 改善ser 質素
果ser開得耐好似越黎越lag,而果game都係開得耐會lag,係咪關內存記憶既問題??

4)小地圖可唔可以顯示材料位置
想整野食但有D野食要成3粒,想採集又唔知位置,數量又少,又隔涉,重生耐又唔一定同位置
如果小地圖睇到附近既材料,就算數量少都唔係問題囉~

TBGD  回4) 食材位置可參考巴哈 那裡有很多炒菜的人  發表於 2013-9-2 11:33:13
TBGD  回3) 係 因為佢會暫存上一地圖資料作快取 而且佢數量唔少 食RAM好多先釋放舊 造成LAG 建議玩一段時間/轉了幾次地圖後重開遊戲  發表於 2013-9-2 11:32:31

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
31 點
照理說劍盾 應該要設計為雙手武器1/2~2/3攻擊 然後1/2~1/3防禦
舉例 雙手武器 攻擊力+15000....
劍盾應該要設計為攻擊+7500防禦+7500
          或者攻擊+10000防禦+5000
----------------------------------------------
看到這 有人會反應 這樣防會不會太離譜
至少也要 攻擊+7500~10000不變 防禦+2~3000左右
(或者+XX%機率隔擋當次傷害或者+X~XX%傷害減免) 不為過吧!!
攻擊都在爛了 至少要突顯 劍盾的特色

在不然官方 就把劍盾 改為 單手劍...(攻速比雙手快 這應該是廢話)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
31 點
剛接觸這個遊戲的時候看了兩種職業讓我覺得很帥1.雙手斧 2.劍盾

最後我選擇了劍盾~(因為坦很有愛,跟補一樣)

但是最近卻發現我該轉行了...

如果你玩到5X之後發現打手根本不用嘲諷類(建立仇恨)的技能...就一直把王吸住

我想坦會有點挫敗感...怎麼拉也只能拉四秒...

昨天跑水洞竟然是雙手杖在扛...對方防禦可能很高攻擊也不低

我整個很有挫敗感...我是坦嗎??怎麼感覺我是來打醬油的...

而且王也是幾乎都在打他-.-...

這又讓我想起當初4X去打奇蹟地獄的時候

帶我們衝的竟然也是一個雙手刀

他拖了一群怪,我放了"破膽怒吼"結果死的是我...(想不到這時候"破膽怒吼"真有效用)

結果我聽到隊友說...以下是當時的大概對話

A : 坦...你怎麼被秒了...

我:對不起...我只是放破膽...可能是我防低

A:拜託...別鬧了...

我:怪不是我托的...

雙手刀:是我托的...

只要有防~人人都可以是坦...一字記若..."防"

aaaa0220  笑了@@想不到這時候"破膽怒吼"真有效用 哈  發表於 2013-9-2 11:30:41

EXP
329 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

dick7qq 發表於 2013-9-1 18:01
大哥大 你覺得閃佢95%就真係95%? 唔好傻啦 如果係既 已經玩曬 佢寫係寫95% 但係真係閃既%係底到MO朋友,雙 ...

你自己去巴哈爬下文啦
閃95%係PVP到真係有用

只係人地有另一樣抵消
個樣野叫命中

正如堆防會被人破防一樣

至於閃打PVE就自己諗下點解冇用啦

95%閃 本來就係同你講
你閃唔到就死

自己爬下文先上黎啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
76 點
米諾泰 未更新之前 佢可以吸到血 補得都ok多(靜係補佢自己)
E家 吸左好似無吸咁 有咩用? 佢招技就引哂D怪 但係血就唔比佢吸
無論幾多隻都係補得幾百. 佢唔係好似雙刀招技咁既咩?怪多就補多
如果唔係佢招技有咩用 你估打副本真係會差佢果幾百血?

主打遊戲
幻想神域
EXP
15 點
Lv50.沼地汙染源 任務
同魚人首領講野冇反應 一直卡任

TBGD  這些可以轉分流解決  發表於 2013-9-2 12:29:37

主打遊戲
幻想神域
EXP
69 點

GM 55金戰利品.蘿拉的奇幻變色石
Lv.55 , 不可交易 , 防禦值 +164 , 生命值 +1146 , 速度值 +297 , 提高防禦值 217 點 受到攻擊時有 50% 機率釋放奇幻能量,產生能抵擋 1 次傷害的護盾,持續 8 秒,此狀態每 60 秒只能被觸發一次

個戰利品根本有問題.60秒CD個BUFF?我玩4日都未見過1次.有BUG?我回報左比你地A GAME其中1位管理員大覺屋師真 定係我回報錯誤 佢5係管理員?依家某D地圖有BUG?但連D裝都有.開GAME先幾星期 我等成4-5日.1張公告係講點樣.就辛消息都冇1D
個人只求1個回復.不論有BUG無BUG  只求答案 真心講句5該 比個答覆我

主打遊戲
幻想神域
EXP
240 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章

建議
1.新增每次退出公會既時候要等40分鐘要入得其他公會。依家D人根本自出自入咁樣

2.新增公會倉應該加各職位既倉庫 例如職位2既倉庫 要職位高級過2既職位先用到 低級過2職位既就用唔到
同埋會長唔應該有權可以整到得會長先用到 依家搞到D會長可以用哂一個倉庫

3.新增一個公會日誌 每次有人係公會倉拎野/有人退公會/有人加入公會/A拉B入公會 都顯示 依家人地自出自入 係公會倉庫偷野又得

4.新增一個三服對戰  有1戰同2戰區  每星期日8點-9點半 可以進行大戰 再整多個聲望系統 每殺一個人增加1聲望  1萬聲望可以佔駐地 駐地可以起野 可以起 建築,塔防守,仲可以起石 要爆哂D起既野先爆到駐地 塔等等既野既,佔駐地只可以副會長加會長佔 1萬聲望+4級公會可以有5%傷害+血量披風時裝買 限時2日 5級有10%披風 6級15%披風 因為依家缺少PVP系統 加上公會戰勁人走埋一堆必定2,3,個獨大其他公會唔洗打,到最後勁人留低返,有依個對戰就唔會有呢d問題 除非你入左獨大公會 否則冇得打仲唔刪game?

EXP
36 點
TBGD 發表於 2013-9-2 11:29
你自己去巴哈爬下文啦
閃95%係PVP到真係有用

講真 你抵消係MO問題呀 好正常有呀 但係WO 你限制左閃既上限 咁算點? 講真 雙刀既攻又底 血又底 防又底 真係只係睇爆同埋閃 控技可以講係冇咩 一係你副職係劍盾 先多一招暈 整武+命左15% 石有成7個~8個位 又上曬粒 姐係又多21~24%命中 再加上一D職既冒險之路 又有加命中既
咁加加埋埋 最小都有差不多 40~50左右既命中 命中當20左右打95%閃 基本上都係下下中 咁相對黎講 對於只係睇閃做人但又底防 底血 底攻打住D高防 如劍盾 火炮 命中石雙手斧/杖 真係一下秒嫁WO 我想提出既只係唔好只限制佢既閃上限 我冇講過唔可以抵消。

主打遊戲
幻想神域
EXP
17 點
我自己十分中意e隻game  雖然你地唔係原廠製作
但係你地都花左唔少時間整理 翻譯..伺服器流動都唔錯 起碼我冇斷過線
希望計續努力  就算你地要搵錢都唔好破壞遊戲平衡  
打擊外掛  唔好放棄代理權:) 你地好公司黎.加油

EXP
329 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

dick7qq 發表於 2013-9-3 00:08
講真 你抵消係MO問題呀 好正常有呀 但係WO 你限制左閃既上限 咁算點? 講真 雙刀既攻又底 血又底 防又底  ...

雙刀特性本來就係低防低血
相對斧
雙刀係靠連技造成重大殺傷.
斧係單技爆傷

至於去到咁高命中
係一種相生相剋的情況
若果唔限制
咁即係你可以做到100%閃
咁人地打咩?
得你打人?

咁你覺得閃冇用
可以唔點閃架啵