AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)    關閉 [複製鏈接]

三級英雄會員

HATERSx.千景

主打遊戲
幻想神域
EXP
294 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章

有時挽挽下會成個畫面黑晒 但系見到隻MOUSE 最慘既系如果你比怪打緊個陣黑晒畫面 隻怪會繼續打你 雖然你禁技能制打反佢系打到 但黑晒咁完全吾知想點 要重ON先得

另外想問下有條40LV做任務拎反黎既武器叫哈維的XXXXXX...個件野吾賣得又吾扔得系吾系BUG黎.__>. 好晒位呀=,=背包又吾系多位過人
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
51 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
keona 發表於 2013-8-19 20:53
點解我隻原神唔同我談天的?
維納亞
名:奇安拿

你係咪激嬲左佢呀..

EXP
914 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章

cheuky04 發表於 2013-8-21 00:06
你係咪激嬲左佢呀..

我果隻都係咁,因為新開出黎,能量得50   但佢到今唯止只跟我說過一次話

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 趣圖分享勳章

件橙武後期有用~ 唔好想辦法整走佢~

主打遊戲
幻想神域
EXP
290 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

介面可唔可以細分黎調整,例如獨立更改組隊隊員介面、地圖等,想較細d果陣又令到頻道睇唔到,較大左又阻住晒d位...
同埋文字只要設定番只論用頻道就夠,一陏個大小又所有介面都陏= =
果子頻頻我知可以關閉,但可唔可以加個縮小既功能,因為打副本我唔睇,但打完我要佢黎搵組隊,冇理由我每次都要set一次掛??
副本如果斷線可唔可以係on番既時候直接係番副本入面??如果係因為你地遊戲設計不良令到我斷線,
唔好彩斷足3次,果次數用晒又要等2個鐘先回復一次,無理由我玩遊戲玩唔到仲要等遊戲俾我玩吧???
信箱會洗信,太多會覆蓋舊既,就算有附件都會洗左,尤其是解彩蛋儲左好多信,但遊戲本身背包位又小,
如果拎晒d獎品幾乎用左3分1背包,但唔拎又洗走d信,建議加大信箱,同堆好似一般e-mail咁,有得多選黎刪信,唔使該封去刪
拍賣功能能夠拍賣的項目太少,可以開多d位俾人賣野嘛?  同埋拍賣的服飾分男女篩選
特效太多,一係改少d,一係俾人完全關閉,試過係因為同時太多特效先lag斷左,
呢一種華麗係冇意思既,因為咁華麗唔係人人部電腦受得起,一個玩得唔順暢既遊戲,幾好玩都是流失人潮,要賺錢都麻煩果商品襟用先得架..
建議參考tera既設定,入面好多玩家設定同功能都係user friendly~~

三級英雄會員

HATERSx.千景

主打遊戲
幻想神域
EXP
294 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章

個件物品我禁過3個位 第1個 系直接右鍵個物品去使用(同物品描述既位置不同) 使用左之後無反應 依然系0/1
之後第2個 我系左鍵佢要我做個樣野個度 去左勁遠 無反應
第3個 我直接開地圖自己禁落去佢描述入面寫既地標 使用左都系無反應 0/1
重接幾次都系咁 麻煩修復一下

EXP
444 點

幾時整冒險之路

主打遊戲
幻想神域
EXP
290 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

重有拍賣d野可唔可以放多幾日,我俾左拍賣金只係擺得一日...人地d game拍賣行收手續費都擺到5-7日,仲可以擺50件添....

同埋有冇得揀剩係唔顯示源神? 因為一落副本就=顯示緊10個人....
擺攤可唔可以強制關閉源神??D源神成日遮住晒好煩...
同埋其實個攤位宣傳可以細D= = 當太密太多人要睇同點都困難...仲要有源神~

主打遊戲
幻想神域
EXP
20 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

BUG .:
披月丘陵 的農夫種花任務,,  !!!! 沒交的時候!!!!!打開背包  點合成  之後      再重新點農夫  不出任務介面了

主打遊戲
精靈樂章
EXP
318 點

在線勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

bug:

1.d日任有bug會互換左個名,做左要的條件冇得交去完任,而且放棄互換名的任時,是但一個會冇左!!而且有d做完日任都唔計入連公會d貢獻.

2.公會會員列會不定時出現顯示一些下線會員依然在上線的情況.朋友列顯示下線,但公會會員列顯示上線,公會會員列完全分不清那一個會員上線or下線

3.任務列顯示異常,有d做左的日任會經常顯示出來,不追蹤任務時,在過地圖後有機會自動顯示出來,需要再設定不追蹤

4.有d日聲望任做完唔計入公會,有d 5點貢獻望任,我係完任前睇公會貢獻,同完左完睇係一樣,((個人疑惑可以係同(2)的bug 同一問題根源,公會面板有問題

主打遊戲
幻想神域
EXP
13 點
個game load完"潛入蒸氣部落"之後, 突然無啦啦彈game, 當我再入game的時候, 係個loading screen彈個視窗寫住"render device create fail". 然後話我部腦無安裝適當的驅動程式&DirectX. 但係我之前一直有玩都無事, 我亦裝左DirectX9c, 彈完game就唔比我入番game... 求求解釋!
PS. 除非重新開機, 可入game. 但一做任, 同樣問題出現... :(

主打遊戲
幻想神域
EXP
47 點
建議:
維護改係深夜la,依家大把game都係咁,改係d少人on既時間都好丫(清晨)
難得放假又要等維護

二級平民會員

~ 我 是 綠 茶 妹 妹 ~

主打遊戲
幻想神域
EXP
76 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章

建議:

- 我認為 單人副本 太難打了..  但唔打個單人副本任務又無主線任可接黎升lv,

唔知係咪我太弱.. 淨係10lv 個新手村副我都打左好多次,

38 lv 個微光秘境副本任務, 我係個副本淨係打小怪同小王都升到去40lv,

感覺好似比人困住, 卡住左咁, 最大問題係當我有一次成功地打完隻中王(微光公主),

竟然斷線!!!! .. 之後又要再打過。

其實我覺得單人副本d王係可以無咁高攻, 多血都無所謂,

咁高攻一下秒左又要重打, 好火的。

請修改一下 Thank You !

主打遊戲
幻想神域
EXP
344 點

麻雀勳章 友誼之星勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

純意見

個人覺得
1. qe鍵 / 左右鍵 轉角度既速度實在太快
2. 希望 人物移動 可以改上下左右 / 1~9 數字鍵
3. 開放 鎖定視覺
4. 外掛係米應該清理一下 ?!

主打遊戲
幻想神域
EXP
13 點
本人玩既係雙手杖..為左整40橙裝連日黎不斷打微光等3王掉落導師法杖...
可惜....現計應該已經打了超過40次..一支都沒掉落..單人副同5人都係.
掉寶率低?本人又唔覺..唔知各位大大有冇覺得只係掉唔到自己個職?
定係只係法杖難拎?!  我之前玩台服..人地十場起碼都會掉一支係自己手!!!
麻煩解答下我..太過份了吧?!40次都冇...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
13 點
本人係玩琴副書,,當我同時召喚火靈同源神果陣
禁源神頭像(左邊果個),顯示既係火靈=_=
算吾算係BUG??

主打遊戲
幻想神域
EXP
15 點
雙槍玩家表示比起其他職業,能力也太過弱了
pve,pvp我想一定是弱勢的職業
(因為定點射擊,炮轟的施法時間竟然比起火炮時間更長,更要站著射)
(雙槍的特性不應該是可以邊走邊射嗎?為什麼要跟火炮的特性(定點射)一樣?這樣會令到雙槍職業不斷弱化下去)
(冒險之路的核心又是沒用的,因為根本沒將雙槍的特性發揮出來)
我是玩爆閃流的雙槍副火炮,現時51級
另外,劍盾副琴的也太過猛吧,雖打副本很猛,但打pve,pvp應該會更猛,點傷防的tank,根本是打不入的,職業平衡性已經開始偏向一方。
在聖城大部分的職業都是劍盾的,雙槍玩家小之有小
其他人不要跟我說是我自己技巧性的問題,雙槍太弱是一個事實
在台灣服更是比人遺棄的職業,
真的十分希望雙槍有出頭天的一日

EXP
115 點

意見

1) 建議QE鍵轉角度慢少少,飛緊果陣轉角太快,頭都暈,轉又轉唔岩位
2) 玩琴既玩家打副本未免太過悶,全程幫全隊狂疊三層小情歌確實係又攰又悶,而且又要顧地面既紅圈,真係避得到又補唔到隊友
3) 冒險之路同人物配點建議可以免費重置一次,新手玩多數唔知要點咩,升到高LV又發現自己點錯左,要洗又貴,真係希望GM係呢方面改善下
4) 覺得男角靚過女角多多聲,女角髮型連馬尾都冇,希望GM可以加設啦
5) 希望盡快有改人物形象既功能,例如商城買換髮型卷、容貌更換卷,或者用金可以係NPC度買,否則一開頭揀錯冇得轉真係好慘,個樣咁就跟一世

主打遊戲
幻想神域
EXP
15 點
點解我次次set左d畫面 聲音 game setting果d
一關左個game就會reset曬d野? 姐係要重新set過曬d畫面 聲音 game setting果d

主打遊戲
幻想神域
EXP
15 點

我呢兩日合左兩舊核心用左咁多錢
今日更新完鑄造平左好多
我損失慘重WO點算..

有冇補償嫁?
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿