AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)    關閉 [複製鏈接]

EXP
802 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
只要係今日開放既新地圖....一按區域地圖就會沒有回應/無區域地圖睇
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
802 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
玩完了,bug主要有 地圖按m會彈game/顯示唔到地圖
;任務 其人之道 不能完成
;有時候彩蛋任不能解
; 仲有個唔知算唔算...副本王的地板技不能閃避?? 定100%命中
; 隱藏其他玩家的時候沒包括玩家施展技能的特效
; 每次重開源神時都會重新計算源神合體技的時間,,,

意見就幾多下..背包太小,希望可以+大背包或者可以比秘石疊更多再+可以自動丟棄等功能
;食ram好多...轉幾下地圖就好lag要重on...希望可以食細d
;劍盾硬得過強,希望可以改弱一下劍盾d技
;女角既然沒有單馬尾的髮型,希望可以創立一下,這個好重要啊!!!
;一直被鎖定視角,害我無法影正面照,希望可以增設1個設定勾選,可以自由選擇要不要鎖定視角
;希望每個區域都可以有高難道地圖王...成功擊殺可以打出一些時裝/珍貴寶物
;增加只可以玩生存模式的伺服器 (讓玩家公平地挑戰一下自己)
;時裝可以只顯示裝備,而不是顯示時裝衣服,而時裝衣服希望更可以增加勾選,可以關閉顯示時裝衣服直接顯示內衣,而不是脫光才顯示內衣
;求增加時裝染色系統 (街上都是同一套色的時裝,好悶,有更多的色系就好啦)
;前期等級可以拖慢一些,,50等後開始沒多任務可以接而變得無聊,希望可以增加更多元化的系統,e.g 一些小活動(問答比賽,打地鼠等..),可以有生活技能(釣魚,扢礦石,織布等...),快些開放天空之塔,鬥技場,小屋
;商城可以增加強化能力轉移...1件裝最高不再是+10/+15啦,是+20..好吃強化卷,,,希望可以推出強化能力轉移,讓大家玩得開心之餘,商城也賺得開心

暫時沒有啦,話說一些任務真的好有趣,玩得好開心
希望製作組可以繼續努力

shana00323  .轉幾下地圖就好lag要重on (用SSD很快  發表於 2013-9-11 21:27:37
waiwai1203  食ram多+1 我有時睇下部機ram食到邊, 有次竟然100%.. p.s 我部機2gb ram  發表於 2013-8-21 11:32:52
~恆  不及男角好看... 我居然最後打錯字...  發表於 2013-8-12 00:00:28
~恆  好多建議都幾好, 視角方面有得調校, 但點都會有少少問題... 我覺得女角太普通, 尤其是表情, 感覺髮型都不及男多- -"  發表於 2013-8-11 23:58:15
第2生命  我記得轉視角影相可以用左鍵轉到視角而人唔會郁  發表於 2013-8-11 23:51:36

EXP
802 點

新bug
打奇蹟副本時...爆擊率不知明地1直下降...而且完成/離開副本後都無法回到原本的值...!!

EXP
802 點

TBGD 發表於 2013-8-16 16:21
重開GAME好似可以解決問題
(巴哈個邊有類似帖 可以參考

嗯,需要重開game先得=.=
但係打緊副果陣...重開game會出副

EXP
802 點

55 星空鑽洞個任..最後打王死左,會有bug...

EXP
802 點

nxsasd323 發表於 2013-8-26 08:43
打招呼次數10次 但按打招呼時 說我沒有次數 以經有3天係咁 無左30招待 點搞??????
...

我都係咁

EXP
802 點

又中任務bug

話說一時唔小心跳過左跟巴特利說話...就咁去左打王..
點知想番轉頭同巴特利說話..已經唔見左,係依到說話又唔算數..
搞到又要放棄任務重接.

仲有一開始跟亞拜爾對打個2隻可礦怪有時不能造成傷害
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
802 點

老貓 發表於 2013-9-25 23:43
情況一樣呀同志

咦,我又係咁啵....正想回報...
究竟發生乜事???!!
會唔會聽日6點後又無re到架..
咁我咪永遠唔洗打~~

EXP
802 點

秒殺你 發表於 2013-9-26 00:46
到依家都係冇回

唉,聽日星期四又無得打...
小左次機會打副.
表示距離合成金武既日子又遠左...