AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1291|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

[心得] 致 運作團隊 一些建議 [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
95 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

樓主
如大家目前所見,現在真的很多外掛,GM卻無法下手。

個人覺得,要杜絕或防止這種外掛發生,我個人是有一個想法

利用驗証碼來進行的一個想法。

首先,將驗証碼增加1-2次,即一個角色可以在一次驗証3-4次。(不怕真正玩家驗証錯誤)

然後,如果3次驗証都錯誤的話,就將玩家的帳號暫停10-15分鐘(只是暫時,當作被懷疑外掛的懲罰)

把網路、遊戲斷掉,至少能杜絕一些玩家型的外掛(即玩家買外掛那些的人)

可能,還不可以能完全杜絕,

但是我相信,一個真正玩家,如果真的驗証剩一次,真的會怕錯,至少會找朋友或公會會員去看看

而且目前的驗証也不是很難,基本一個看得懂數字和英文字母都會看得懂

不知道,這樣子會不會好一點?
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
622 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
《幻想神域》會長??/

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

多謝你提議,不過咁會唔會造成正常玩家嚴重唔方便呢?

主打遊戲
幻想神域
EXP
164 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

其實只要減少外掛就應該會有大量玩家番黎 , 所以咩都要試下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

有咩唔方便得過俾一大堆外掛搶怪攪到連任務都做唔到,D$又通漲晒,背包都買唔起........講真,晴空我少少地都玩左萬幾蚊......E隻GAME正過晴空,但係睇到D外掛同埋BUG,真係唔敢買點囉