AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
28 點
60副本成就:醜八怪(單人/隊伍都是)  完成後得不到稱號

神域使者  我們會測試有關稱號的,謝謝回報。  發表於 2013-11-13 15:44:07
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
19 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
點解登不唔到???

神域使者  剛剛維護中,所有不能登入,現在可以登入了。  發表於 2013-11-13 15:42:44

EXP
1223 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

colourp 發表於 2013-11-12 21:29
我真係十秒定一次格=.=我坦黎 無斷過線
只不過 係不停定格ja

那你有無裝顯示每秒多少影格的program?

我的電腦在一般地圖有30~107fps但一打副本就..........1~2xfps

EXP
1223 點

擁風草原去納維亞聖城後....(載入了一分鐘)

我要去工作結束了程式才行

EXP
4531 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

"夢魘圖騰"呢招既定位係點?
PVP?PVE?SOLO PVE?
無錯,呢招一出即中,PVP要玩家逃走咁避先得,中咗只要唔打就唔醒,又可以扣人血,的確有少少屈機.
但組隊打怪或者5V5既時侯,往往因為被隊友攻擊,而令頭目怪同敵對玩家被打醒而免疫.
令呢招係團隊層面大打折扣.
呢方面官方點睇?

其次,
建議官方望下每個職業既最後一招,即係"
強擊真言",""活化經脈"果類
提高周圍隊友的XX值 N 點 ( 持續 30 分鐘 )
要出錢先出到既招式.
呢類招式,因為死咗,轉地圖,或者唔知點解...會無咗.
而且價格不一.(如:"
火力支援"要2金幾,"強擊真言"則4百銀左右)
因死咗會無效果,所以無信心一定全活既話,好少人會用.
呢方面官方會否考慮改善?

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

swwwong2 發表於 2013-11-13 18:06
那你有無裝顯示每秒多少影格的program?

我的電腦在一般地圖有30~107fps但一打副本就..........1~2xfps

http://www.microsoft.com/zh-tw/download/details.aspx?id=35

可以更新 DirextX 試試~

主打遊戲
幻想神域
EXP
109 點
有關冒險之路的想關建議:
目前冒險之路可學習的技能格數為4(主手武器屬技能)+27(冒險之路能力加成類)+3*N(雙武技能)=52(大部分職業)/55(雙槍/雙手斧)

而雙刀為例外,它連同雙武組合技能,只有52格可學習技能,即是它相對少了6格冒險之路能力加成類的技能,而比較相關資料下,雙刀在防禦方面的技能沒有最低等級及有較少的能力加成,建議在相關方面作出補償,使防禦型雙刀追上以防禦型配點的其他職業

另外,如果想把3個各職業雙武組合技能都學習的話,需要的學習技能點數都不一樣,最低路徑為10格,最高為16格,建議官方可以平衡一下

神域使者  有關冒險之路...未來會不斷改進的,而玩家的意見也會一同考量^^  發表於 2013-11-15 16:00:04

EXP
46 點

本人是雙槍玩家:
第1: <全身+20 75% 17000防 點解可以比人秒>防禦有問題,咁唔洗加20啦 還掂都係比人秒 咁軟弱。
第2:雙劍/拳/劍盾 可以頂防頂閃? 唔計傷害 玩速都打人咁痛
第3:坦 17000防 同雙槍 17000防 差咁遠 唔用技能效果
第4:你地有無認真考慮過玩家既心態,一次又一次 唔改 問題咁大 玩落去無意思。
第5:雙槍玩閃95% 無力 防又無 無dot技 咁對我地雙槍玩家唔公平?
第6: 防%-閃% 玩邊樣都唔得 係唔係有問題? 閃同防 是但一樣頂晒 同樣 軟弱 有咩用

神域使者  武器平衡方面,台灣原廠收到不少玩家的聲音,也很重視有關問題,未來的更新會進行有關優化的,謝謝玩家的意見。  發表於 2013-11-15 16:01:42

EXP
46 點
雙槍防禦問題好大 75%比人秒 加晒全20有咩用?
其他頂防頂閃 唔計算傷害幾高,有落dot 玩晒?
坦17000防75% 同雙槍17000防 75% 差咁遠? 無技能效果情況下
問題一直咁落去又唔改制一下 玩落去無意思! 汁得啦
諗住防唔得 轉閃玩 又係咁! 95% 無晒力 一樣比人秒

主打遊戲
幻想神域
EXP
379 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

昨天晚上等到12點,跟朋友一起進水龍副本,打完後用啟源傳送術傳回日輪鎮
看到小鎮門口車水馬龍,無數疑似外掛人物進出,人數之多、持續時間之夠可媲美港服剛OB那幾天
這現象不是一天半天的事,早一個星期已有朋友說過,但親眼目擊還是第一次,情況之嚴重叫人驚奇
請問官方的措施是?

神域使者  官方目前正大力打擊外掛使用角色,玩家如看見有疑似外掛角色,可向我們的客服人員作出舉報。  發表於 2013-11-15 16:02:59

主打遊戲
精靈樂章
EXP
529 點

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

11月13號更新完之後, 每個地圖同副本內都一樣, 個人物走了但佢隻源神就留左係個地圖位置唔旭, 就算關了玩家人物佢隻源神都係道, 攪到好似好多人係道好LAG.............
唔該攪好個BUG, 唔係LAG到玩唔倒

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  可以提供有關地點的名稱及坐標嗎?  發表於 2013-11-15 16:03:35

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

sl12 發表於 2013-11-14 19:50
昨天晚上等到12點,跟朋友一起進水龍副本,打完後用啟源傳送術傳回日輪鎮
看到小鎮門口車水馬龍,無數疑似 ...

我都想話官方打擊外掛真係做得比較差, 話絕不手軟打擊外掛到而家都係日日夜夜見倒D外掛成TEAM人感去打晒D怪, 不停感出現, 真心玩家點樣去舉報, D外掛都係沒完沒了感出現, 遲D仲話有新職業弓箭出, 到時D怪比D外掛感樣打晒法, 就算點樣改版出多D怪都無用, 真心想升既玩家見倒D外掛係道都無心機玩落去...
仲有[製作團隊想對玩家說的話 (11/14)] 一點都無提到處理外掛既問題, 內容講到點樣有心去攪好個GAME都無用...另人失望

神域使者  外掛打擊行動官方不會鬆懈,如玩家看到疑似外掛角色,可向我們的客服人員作出舉報,我們會盡快處理。  發表於 2013-11-15 16:05:11

EXP
1223 點

venusmax 發表於 2013-11-15 10:32
11月13號更新完之後, 每個地圖同副本內都一樣, 個人物走了但佢隻源神就留左係個地圖位置唔旭, 就算關了玩家 ...

我都有這情況 :(

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

成就任務不要只顯示5個…不然普通成就跟每日成就混在一齊,最後做每日成就只可以整個大陸周圍走,明明個地圖有3個每日成就,但被普通成就佔了位置沒有顯示,而我們又不知道,所以最好增加至10格~

神域使者  有關意見不錯,我們會向原廠反映成就任務顯示問題,謝謝。  發表於 2013-11-15 16:06:18
講咁多都係想隻game好姐,我要長線game,唔要炒短線!

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

剛剛遇到的,鬧鬼礦坑的奇運木箱無法採摘0.0 他說技能無法對目標施展

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
303 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

其實要打擊外掛真難唔難
橫睇點睇
本人就唔信開服咁耐
人數呢
日輪日日都有疑似外掛角色係到進行[自動打任]<---不確定但相信不會是人手
另外這些新人物都有共通點- -
職業都是火炮類型
所以呢....
希望可以加強打擊行動吧

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

venusmax 發表於 2013-11-15 10:32
11月13號更新完之後, 每個地圖同副本內都一樣, 個人物走了但佢隻源神就留左係個地圖位置唔旭, 就算關了玩家 ...

神域使者  可以提供有關地點的名稱及坐標嗎?  [color=#333333 !important]發表於 [color=#333333 !important]昨天 16:03 <---------------------------- 奇蹟礦山 614 207
[color=rgb(51, 51, 51) !important]

[color=rgb(51, 51, 51) !important]

[color=#333333 !important]另外我想話, 唔係得依一個地方係感樣, 無論任何地方 聖城 扳月 日輪 魚港 森林 沼澤 高地 草原 忘林 星地 咩坐標 咩副本  都一樣有依個問題!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  有關問題已經確定並會盡快修正!  發表於 2013-11-19 13:04:35
神域使者  謝謝幫忙,我們會跟進有關地點的異常問題!  發表於 2013-11-19 09:37:38
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 5

總評分: 金幣 + 5   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
109 點
best023 發表於 2013-11-15 17:15
剛剛遇到的,鬧鬼礦坑的奇運木箱無法採摘0.0 他說技能無法對目標施展

這個副本我也解過...那個很奇怪是在挖掘倒塌劇情是才出現奇運箱,然後倒塌時,玩家多了個不可使用技能DUBUFF,必須走到指定坐標觸發劇情才解除DEBUFF,若要得到開採奇運箱,必須在觸發劇情解除DUBUFF再回走到路上進行開採.

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

1,游水系統,大部分都喜歡禁地圖等角色自動走去目的地,但出左游水之後,自動尋路會走過d有水既地方變做游水,問題係上返水之後唔會自動上返座騎,速度即時慢左一半,仲要玩家手動上騎,咁咪造成玩家麻煩,仲有游水我諗無咩玩家無端端去玩水ok?
2。冒險章相關,請好好介定甚麼是精英,菁英,頭目,冒險有一個是打38個「精英怪物」10次,所謂的「精英怪物」,就係地圖上所謂的 「頭目」,混亂啊!!
3。冒險章相關, e.g 兔仔王企鵝王各打20次,顯示0/2,點夠唔顯示  兔仔王0/20,企鵝王/20,
仲有 我打過好多次兔仔王同企鵝王, 佢寫我殺過4次兔仔王,無寫企鵝王,又點解釋?希望其他都會改到清晰易明d

4。冒險章相關,如果禁徽章可以查看目前完成狀態及差咩d  就完美!!

希望改進

神域使者  有關游水的問題,我們會盡快修正。而有關徽章的建議,我們會先向開發反映的,謝謝你的回報!  發表於 2013-11-19 09:40:36
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 5 衷心感謝

總評分: 金幣 + 5   查看全部評分

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿