AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
71 點
在傳送陣到副本地圖前的時候如果能直接顯示出該副本的剩餘進入次數感覺會方便點,
要進到去才知道有點麻煩,有時還會忘記已經打過了那個副本而傳送了進去但傳送術的CD還沒完成要自己跑回主城,
遇到這種情況真的會很煩,如果可以的話就改改吧~
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
希望GM可以同開發商商討下,法師血量實在太低,同級法師相比起琴師血量少好多,我69級法師點滿防或者閃再加上全套60致命橙裝(全套獵蛛核心)只有4萬3血左右,入65級雷龍副本單單第一個王摸我一下馬上秒殺,連1擊都過5萬血點玩啊?
仲有要求改善法師暴風咒,招暴風咒根本就垃圾招,打王出10次中3-4次,只要只怪向左右跑/跳開就根本唔會中,應該要好像弓箭或者火砲一樣,只要出左招就應該打到只怪,會唔會miss係另外一給問題,唔好風未到只怪已經跑開

美人魚Kenny  雙刀比你更少血 你仲要係遠攻  發表於 2014-1-6 03:06:16

主打遊戲
幻想神域
EXP
86999 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

能在點選介面歸位時加個確認視窗嗎....

主打遊戲
幻想神域
EXP
263 點
為何我分解了超過100條"白化鯰魚", 也沒有一條"白化口鬚"
但有五十多條"綠化水蛭", 這機率也太不正常吧!?

cskm2005  不如話...無出過遺產..btw我調轉...  發表於 2014-1-13 00:50:53

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

………我想玩生存角

>點評
我的屏只有1024x768因此解析度最高只有1024x768

把界面大小的比例調到80%後成功按到了→.→
十分感謝

swwwong2  把解析度改高過1024x768就應該按到  發表於 2014-1-6 17:27:04
cskm2005  改大小可以嗎?解析,還是字型,視窗比之類.  發表於 2014-1-6 11:57:01

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
86999 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

希望源神戈D徽記可以好似結晶咁食...

主打遊戲
幻想神域
EXP
2198 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

希望可以重出哥德少女裝!!!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
14383 點

麻雀勳章 友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

希望可以自己組天空塔40人,仲有可以出主武器轉換卷^_^

wai-v-  我都想出主武轉換 一出即轉走隻坦做弓  發表於 2014-1-9 20:05:37

主打遊戲
幻想神域
EXP
2198 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

丫...提起天空塔
希望可以睇到40人分組...
剩係睇到自己果組睇唔到其他人分成點真係有d唔方便...

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

戰場,有人申請進來之後就不動,就打少一個人,其他人就對掛網的做不了甚麼,還有就是進來之後就退隊,又打少一個。
建議…退隊和掛網的就扣戰場幣和扣排行分…還有1天之內不可以進來~
沒品的玩家太多
打假波的公會的也特別多~見到也不打
建議,戰場不顯示名字 公會 稱號,時裝,自己隊就顯示藍色,敵隊就紅色

神域使者  有關玩家的行為...我們較難介入,因如果玩家於戰場中掛網,嚴格來說,不會違反遊戲規章,系統也不能判定玩家有關盡力,但我們會想辦法改善的。  發表於 2014-1-14 17:15:55
講咁多都係想隻game好姐,我要長線game,唔要炒短線!

EXP
952 點

想問一下戰弓係咪冇職業技能的附魔卡架??
本來想用兌換券換戰弓的綠色附魔卡, 但係卡片商人到見唔到有戰弓呢個職喎

關於戰場, 職業分配太不平衡, 試過完全冇琴, 但對面有2-3琴, 而且lv分配亦都不平均, 見過自己隊全都60-63lv, 但對面卻全部??lv...

神域使者  有關意見已轉交至開發。  發表於 2014-1-14 17:13:52

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

戰場幣,神域點數 變成公用吧,反正每個玩家只可以同在一個帳號玩一個角色,如果分開計算,就一定要只玩死一隻角色。這也太沒趣吧

神域使者  因為可以換獎勵的關係,故需要獨立計算。  發表於 2014-1-14 17:13:31
講咁多都係想隻game好姐,我要長線game,唔要炒短線!

主打遊戲
幻想神域
EXP
7163 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章

點解有FD申請唔到AGAMES論壇AC?? 不斷話用戶名唔夠3個字, 但明明已經夠哂.

神域使者  請問有關問題是否持續呢?  發表於 2014-1-14 17:12:39

EXP
4533 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

新風副本4王太容易re王....
我地不停打,佢不停re.
晒時間,晒藥水.

神域使者  請問可以具體說一下RE王的情況嗎?  發表於 2014-1-14 17:12:20

EXP
3620 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

我是來拿金幣

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20921 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

呃金幣~抱歉

EXP
3620 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

呃金幣~抱歉

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

出新時裝/出番d舊時裝

神域使者  我們收到玩家的聲音,最近也開始重出人氣的舊時裝,如貓耳,希望新玩家都可以有機會得到  發表於 2014-1-14 17:11:47

EXP
10129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

1.雙刀是否被廢了武功? 冇攻冇防只有高閃 連一招暈/定身都沒有 雙刀的蝙蝠之牙能吸3%血,但前提係冇攻,同D比較大力ga職比(弓,杖,斧等)加個蝙蝠核心 相對黎講雙刀沒有優勢
2.對同等五人或地獄副本的怪/王 即使有95%也會時常被打中,地獄/五人副全部怪物的命中會否太高?

3.速/防/爆/閃 有提高同降低的上限,但回復量/命中沒有或有很高的上限,最高95%閃 命中有人上到100≧ 變相有閃同冇閃都係一樣,尤其係弓 儲力3段有20%命中加成 如果本身有100命中 仲要加20%命,會唔會過分左D?

4.雙槍 火炮 杖會發生技能發射方向偏離軌道方向錯誤 例如:由A點到B點,人物在路途中的C點一邊出技一邊移動,人物一直走向B點但技能的出發點會在C點,技能的出發點並不是跟隨人物面出發

雙槍音速彈, 火炮電漿炮, 杖暴風咒

建議:

1.提高少量雙刀的攻防 如果雙刀技能不能加設暈/定身,可以增設在雙武技內 提高雙刀冒險之路的蝙蝠之牙的吸取量1~2%
2.五人或地獄副本的怪/王命中太高,降低命中機率
3.好像爆傷似的加設上限

神域使者  有關職業的平衡,遊戲將會增加武器的特殊玩法,例如雙刀可直接避開攻擊等等  發表於 2014-1-14 17:10:50
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿