AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

GM最近有啲人開分身唱人,抺黑,誹謗....
希望你地啲捉佢地出黎.
個交易頻比人整到污糟晒.

早排仲有大陸人係到恥笑我地香港人,
呢啲增加中港矛盾架!

希望官方可以增加一個對話舉報,等人舉報啲不肖份子.
最好舉報都一定數量,果個人連同其他AC都禁言幾個小時.
當然,最好係跟IP/或者電腦咁禁佢言
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
pvp可唔可以分開60~69 同70~80
因為依家好多新手鐮亂場.
再加上70lv可以用70橙裝(未來可能仲會出70pvp裝)

神域使者  我們會考慮整體玩家的參與程度,例如遊戲實際上並不只有鐮刀的玩家才是60~69LV,另外會考慮70LV以上的玩家數量,以考慮玩家的建議,謝謝玩家的建議  發表於 2014-5-9 11:51:22

EXP
4532 點

做乜傳錯咗CH既?

仲要3班人唔同CH= =A組CH3
B組CH6
C組(我唔記得)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
4532 點

兩個火之海拉= =
同埋點解呢層係海拉死咗打寶箱果陣,仲有火蛇攻擊玩家?
水之海拉都一樣會有冰路攻擊玩家.............

神域使者  此問題已經得知,已回報至原廠  發表於 2014-5-9 11:45:45

EXP
4532 點

彩菇之森
納維亞香草叢
個"選取範圍"可唔可以大少少.
經常要對住成個"模組"畫圓都採集唔中= =

EXP
4532 點

上次同官方反映過天塔18F既問題,但官方一直話會消失,但我無一次見佢消失過....

呢兩張圖都係最近天塔影既.
個寶箱扣咗大半血,唔好話個消除攻擊個時間未到
火海拉死,有火蛇仲係到攻擊玩家.
冰海拉死,有冰牆係到毒玩家.
風海拉死,久唔久有風吹玩家.
風海拉可能仲好啲,因為啲風吹一陣會無,之後會再吹過.

==================================================
天塔2F問題,一樣同官方反映過,但官方話: 有關buff是boss死亡後會立即隨之消失的.
一樣都係近期影.

因為呢個BUG唔係成日出,以前都無既,係呢幾個星期先有...(鐮刀出咗之後)

呢張圖影得唔好(因為當時唔記得影問題),所以用傷害表黎回報.
首先頭幾行個BOSS未死/死咗.
之後<其他>,係個BOSS死咗,打開果層個寶箱.
跟住所有玩家都去緊3F果陣,
我(包括其他39名玩家)依然受到<正負通電>攻擊.
(圖片可見,我用<正負通電>攻擊其他玩家)
有試過呢個BUG既玩家,都聽到+睇到其他玩家,因為不停相撞而扣血+死亡....

神域使者  請問此問題是否必定重現?  發表於 2014-5-13 16:02:25

EXP
4532 點

cskm2005 發表於 2014-5-13 13:08
上次同官方反映過天塔18F既問題,但官方一直話會消失,但我無一次見佢消失過....
神域使者  請問此問題是否必定重現?  發表於 昨天 16:02

18F 必定

2F 不一定

神域使者  了解,我方會反映問題的  發表於 2014-5-14 16:03:32

EXP
4532 點

今次更新完 卡還拉5人副 個3王難打...

回血量話就話調降.

但無辦法好似更新咁卡位打....

成隻GAME,好少人玩劍盾...
琴又難招....

到底想人點打= =

千宏  閣下的建議我們會反映給原廠,可以提供一下王怪全名嗎?  發表於 2014-5-15 12:17:46

EXP
4532 點

cskm2005 發表於 2014-5-14 18:34
今次更新完 卡還拉5人副 個3王難打...

回血量話就話調降.

隻王叫"暴食魔君.葛恩尼"

同埋佢啲 召喚怪物「食奴」
血薄高攻...
我一兩下打死咗佢...
隻王又回至少15%血= =

我唔打佢,幾隻追埋黎,
一招暈技,一下打擊,
我都殘血...

千宏  了解~謝謝閣下的意見,我們盡量為閣下反映  發表於 2014-5-15 13:12:23

EXP
4532 點

今日打天塔,我發覺補唔到路人啲血?
定係補到但無顯示?
而且唔係我問題= =
其他補師都話補咗但唔見有加血....

依幾日都好LAG機.
我以為我問題.
但今日見到成隊人,都彈機...
都話卡畫面....

其次今晚我彈機,(好幾次)
我見到CH2,同CH6都藍燈.
正常星期六日,應該都至少黃燈啦= =
係咪啲人都彈晒機?.............

EXP
4532 點

用咗會點?

呢次有圖比你地

EXP
4532 點

今日伺服器入唔到囉!
你地點賠我地玩家既損失?
今日係星期日,有天塔,又多人玩,偏偏入唔到.
得CH4先玩到,但爆人.

天塔係得六日"假日"先多人,當天塔唔出寶.
你地至少都賠番幾千神點同幾千招待比玩家先得.

賠咗都要搞搞個服.
最近呢幾日都好LAG.
我都開始無心情打副...
依家仲要全服得1個CH玩到.
你地再係咁,好難叫人玩落去...

新服都好鬼異咁得CH1熱鬧,唔知係咪得CH1先玩到.

司馬信  相關問題已經於 5/18 即日作出修復咯,如有補償消息,我會第一時間通知大家!  發表於 2014-5-19 10:50:53

EXP
4532 點

拿金幣專用 發表於 2014-5-23 20:36
雙刀, 火炮 呢D職, 打副又唔係特別高輸出, PVP對住D金坦裝更係大部份都好難打
雙刀, 淨係硬D同埋靠疊十字斬 ...

拳刃一招勁多HIT但都只係計1次狂熱..
點解斧頭轉幾次都計?????

EXP
4532 點

tsts1021 發表於 2014-5-23 08:06
其實我早在561到留過言了~
以下:
鐮刀問題!!

1.你咁講..我唔知太刀我流啲傷大唔大添如果你覺得果招傷太低,咁咪唔好用囉...
我副手鐮成日用....

2.果招唔係疊10次,係"攻擊時"發生10次作用...
雖然同邪骨盾一樣..唔覺有發生過....

3.
你話鐮刀廢,輸出低...咁你轉玩斧>弓/杖...
其他職(炮/杖)都可以招解...(琴,盾,拳)有被動解..
輔助....要解技??= =
其實你望佢有解技...
不如望佢啲亡靈技發生機率快少少啦....
依家亡靈又蠢到死...
打打下唔知去邊...

4.因為佢係源神.

5.用坦裝仲想好打啲????
老老實實...你要唔易死,又要輔助,又要好打得...玩書啦...
法書企住用爆傷裝,普攻上10層咒印,已經大大力架啦!
暗遺+暗爆率UP+暗龍,傷害仲要好高..
打怪唔係秒,就可以用吸魂一下回至少半滿血.
當然,因為技術同怪既問題,都會死...

你覺得PVP贏唔到法書,覺得好弱??
好似係心態問題咁
我法書都打贏斧啦...唔通我又係斧之上?
或者我劍盾彈死晒啲斧,太刀,唔通又話劍盾好"高傷"??

千宏  每人對不同職業都有不用的喜好。  發表於 2014-5-26 12:20:08

EXP
4532 點

我有問題想問...

1.
假設我附咗緑,再附橙.
係咪即係有綠有橙既效果?

2.
承上題,
如果我之後,再附綠.
咁會唔會無咗之前既橙色呢?
定係只係換咗綠?
(如果只係換綠就好...)

3.
如果我先附橙,再附綠
會唔會無咗橙?

其實最好好似秘石咁,有得入咁出....
橙色既,就固定係件時到...
綠色既,可以隨意換...
1來,官方依然有橙色既收入.
2來,玩家又唔洗擔心入錯,會更樂意消費...
3來,啲綠卡易有,你拎唔拎出黎都無乜大分別...

千宏  1. 不是,後者會覆蓋前者效果。 2. 會失去綠的效果。 3. 會  發表於 2014-5-26 12:29:18

EXP
4532 點

請問幾時先可以優化創角等級?
當AC內有角色逹60LV / 金面板(冒險分高)
就可以選擇1LV開始/55LV開始一個新角色
好似鐮刀咁,由55LV玩一陣就可以60LV?

依家我想試下唔同職既雙武係點,
又想開下新職玩,但又唔想又做主線
雖然依家升LV快,但下下都主線,真係好煩

千宏  暫時未有其他職業一開始55級的相關情報。  發表於 2014-5-29 11:25:12

EXP
4532 點

咁的.
有次打源神殿堂.
打到最後個雅典娜果到..
有個死咗既玩家手快快起身想吸雅典娜.
但就因為佢起咗身.
入唔番寶箱個位到.

我地諗住傳送番門口,睇下脫離戰鬥,
會唔會入得番寶箱個位,等大家都吸到箱啦....

知問題又出黎啦!!
連我地都入唔番去寶箱位................................................

實問題都唔住呢個.
有次打源神殿堂,第二關個王都未死,我地有人死咗諗住起身係10秒內入番去打.
點知去咗第三關到...........................

千宏  已確認,因為系統判定了副本已完結,所以玩家出去大廳後無法返回是正常。  發表於 2014-6-4 15:12:09

EXP
4532 點

千宏  已確認,因為系統判定了副本已完結,所以玩家出去大廳後無法返回是正常。  發表於 6 分鐘前

吓?
正常係好似好正常....但點解完咗副,唔可以自由行動,參觀下個副本?
咁可唔可以將個寶箱放係大廳?
或者可以比人由大廳番入去寶箱位?
等啲人可以安心咁打個寶箱?
明明係同一個地圖,點解去番個終點都咁難?

打源神我理解到系統設定係防止啲人無限就近復活...
但打到最後個源神..
有人以為寶箱個位可以番去,唔知情咁就近咗...
根住又有人以為脫離戰鬥,可以RESET下,一齊打個寶箱.
結果原來唔得既...(但你地又唔講唔可以咁做..)

平時打雷龍副,有人係4王就近咗,都可以入番去打箱啦................

千宏  是正常設定,因為開房時已說明了開房後如離開房間,而房間中還有隊友則必須等隊友戰勝或戰敗傳送出來後,其他成員才可以再次進入。  發表於 2014-6-4 17:33:46

EXP
4532 點

希望官方正視公會討伐啦
開咗個POST:
[疑難] 點解公會討伐可以咁煩膠?
我真係好想全會大部份人都有興趣人一齊玩,但真係好煩...
結果公會活動多數都係組埋一齊打62/66/3龍...

千宏  會將建議交給營運團隊查詢評估~謝謝分享  發表於 2014-6-11 10:22:24

EXP
4532 點

PVP是否已經不夠平衡了?

70LV既都仲可以同60LV既打...
60PVP裝點同70PVP裝打?= =

千宏  可否詳細說明一下問題  發表於 2014-6-12 12:19:42
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿