AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3022|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

[心得] 天空塔 打法   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
204 點
樓主
琴日一開左天空塔

我地公會:櫻花 server:黑騎士

自己人大約25個度,其他都亂入 ,打到第10層 最後因為補師不足,王太高攻既原因而放棄左,因為到後面死左20次既人太多

叫左另外公會既神坦黎打,失敗原因係因為補太少,好似得2個定1個,坦有3個,補少令到落到10層既人得返2x個人

亂入既死淨1-2個,相信如果亂入既人換成為我地挑選過既一定可以爆機

想打既,有自信既,黑騎士既,可以遊戲裡面搵我地會長,下次星期六一定要爆機

以下講下打法

第1層

範圍技超多既王

基本打坦都唔係好痛,其他打手唔好食紅地,大多數都ok,近戰就輕鬆偷下懶留返d次數去最後先死(偷懶既意思係唔洗咁博命,你埋王身基本閃紅地既機率低左,當然高手到閃哂既當然可以勇d)

第2層

藍紅圈王

王會放出一個狀況比玩家,藍色圈同紅色圈,當藍圈玩家同紅圈玩家撞埋一齊時會扣血

致於對邊個色扣血我唔清楚,我冇咁勁去測試呢樣野,總之就係你自己紅圈唔好撞去藍色圈玩家度,閃下王大招,萬事ok

我自己雙斧,真係唔係幾好意思講,我除左個寶箱有打,呢層我都係打到1-2下王

第3層

呢一層d怪完全唔洗打

打法就係坦拉住d小怪,拉帶跑,補師補下坦,坦拉下怪走黎走去

之後其他人汁下地下d精華,扔去個火度,就係咁好好玩咁過關

第4層

呢隻王會出d花出黎,同埋呢隻王要小心一樣野,佢會好似坦咁出風怒

重點係如果佢放完紅地範圍招,之後即時風怒既話

佢招大招會錯位,你一定要睇住隻王佢d招點放先為準

唔好死左之後話,你明明閃左紅地一樣中招

對王既打法,係主坦一路坦一路吸,出左小怪所有人除左坦都要先殺小怪

而個一隻花而係個火上面先可以輕鬆打死,如果有副坦就要副坦拉小怪去d火度

呢隻王真係有d煩煩地,衝黎衝去,但係應該對於老手黎講,唔會有咩大問題

第5層

呢一層因為有d阻礙,有小小既技術,合作精神,我地第一次上到去,雖然我地會有大部份人rc,亂入既人1-4層都係亂打

到左呢層,一定要大部份人合作先可以完成,經過第一次慘敗之後,叫返哂d人出黎重整陣型

戰術就係主坦坦王 ,副坦拉走小怪,補師跟坦,之後遠攻打王,近戰人釘泥人定怪,基本一人一隻泥怪就冇咩問題,其實一個人可以睇住2隻泥人,不過如果有小怪打緊你就會甩

呢個打法輕鬆打完

第6層

第6層其實係打咩基本我都唔係好了解

佢係好多個位會有小怪出

分好人打d小怪

咁樣之後隻王就死左,其實唔知點解0.0

第7層

呢層會有3隻王

我地都係跟風打法,睇台板d人咁打我地跟就ok

副坦拉開隻第1出現既王,拉走遠d唔好比佢d範圍技影響其他人

第2隻王出現馬上擊殺,第3王出左搵人拉走佢

2王死左殺3王,3王死左殺1王

就咁樣又一層

第8層

呢隻王其實好弱

只係如果佢身在位置係圖騰上面,隻王唔扣血

就係拉下打下拉下打下,唔好比佢係圖騰上面ok

第9層

呢1層又係唔洗打法

閃下紅地,同埋d怪既範圍技

坦拉住d小怪,之後其他人走上去個藍色地上面,跟住你個身就有個技能扔去d大隻火靈度

呢一層有個小技巧打得快d,就係當你個身冇招水技時你可以飛,有水技時你係唔可以飛

但係一樣野,當你飛緊既時候經過水地再2次飛多一下,你飛緊個時有水技你一樣可以2次飛,係空中就ok

所以呢一關係飛黎飛去,唔好中紅地就ok(超痛呀)

第10層

呢個我地未過關,見到我地叫黎隻坦,1-2下就gg左,真係冇哂野講

我地個打法係將佢拉到去12點位,淨係清上面2隻小怪

因為小怪會幫條龍加血

呢一關會有4隻小怪

拉上去12點位原因,係令下面2隻小怪補唔到王血

不過打法點樣,講咩都冇用,我地未過關

最後希望有黑騎士高手黎同我地一齊通關,遊戲裡面發信比我地櫻花會長:叫我胡迪 進行安排

補師極度須要,相信下一次打既時候,就已經係破10關既時候

已有 2 人評分EXP 金幣 收起 理由
司馬信 + 20 謝謝分享,司馬信再加分!
大覺屋師真 + 20 + 20 精彩文章

總評分: EXP + 20  金幣 + 40   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
精靈樂章
EXP
2162 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
謝謝指教

我試試看這打法實不實用

主打遊戲
幻想神域
EXP
392 點
多謝分享,我下次打會試下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
488 點
3q,,,you推上去比其他人睇下

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

多謝用心分享:)

主打遊戲
幻想神域
EXP
274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

終於有D打法睇下

三級英雄會員

∮DarkNebula∮會長

主打遊戲
幻想神域
EXP
319 點

麻雀勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章

有打法固然係好- -"

但係如果組番黎既人廢既話- -我就好好奇呢個打法成唔成立到- -

主打遊戲
幻想神域
EXP
1138 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章

多謝分享...可以參考下
如果投入了就應該去盡佢!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
86999 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

第四層已卡比王一摸即訓街

EXP
1370 點
第六層簡單講 :
分幾隊, 每隊都要有補師, 去清皇冠怪, 之後補師去補部機, 補滿佢, D坦就最好吸住D怪,唔好比佢地搞到部機   禁樣已經可以輕鬆完埸

主打遊戲
幻想神域
EXP
1335 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

要收藏一下,留番到時試下

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
wow.推上去比人睇

主打遊戲
精靈樂章
EXP
529 點

EXP
1046 點