AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3535|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

[其他] [好改唔改]法書圖騰已廢,法書還剩下甚麼呢?   [複製鏈接]

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

台灣最近更新,係巴哈見到呢啲咁既野
現在受到法書的夢魘圖騰沉睡時,睡眠結束仍沒有被攻擊而醒來的情況下,仍會獲得沉睡免疫的效果。

聽起上黎,好似好正常咁.
打醒唔會再瞓,瞓醒唔會再瞓.(但現實生活係會再瞓過的 )
但點知台灣玩家個個都話:小怪都有免疫囉!

HI, 官方 我想問:
呢招既所謂BUG,有成半年幾,點解依家先修正?(又唔見你唔比我地跳射?)
呢招依家修正成咁,係咪係正確呢?
係咪因為其他職業既玩家係戰場瞓到"死姑姑",佢地課既金多過法書,先黎修正呢?

其實呢招無限睡,係PVP到,對付啲有錢人/有技巧既玩家係行唔通.
同埋,無錢既法書,瞓得黎,都殺唔到幾多人.

HI, 官方 我又想問:
一招控場技,好容易比隊友解除+免疫成20秒,呢招到底係咪控場技黎架?
定係其實好似啲福袋果抽埋啲垃圾咁,目的係瓦下位咁呢?
你地修改完又有無測試過呢?
我就無測試過啦!但有數據比到你地喎!

法書:夢魘圖騰,範圍睡眠,詠唱發動,高機率被打醒,醒後小怪亦有免疫,DOT傷害亦被除消。
它職:範圍暈/冰技,瞬間發動,被打不會解除,而且小怪無免疫。
此外,
假設全速50%副書CD時間為12秒,睡眠免疫時間20秒,CD完後需額外等待08秒方可再次睡眠。
比起全速50%主書CD時間為06秒,睡眠免疫時間20秒,CD完後需額外等待14秒方可再次睡眠。

嘩! 官方
副手法書CD緊果陣,可以彈下搖滾電音範圍暈啊咁,出完招暈完,又夠鐘放多次夢魘圖騰.
主手法書呢?CD完,仲未出得住,我彈下副手搖滾電音範圍暈先,但原來搖滾電音仲未CD完,咁就再放多個圖騰囉!
但...啲小怪個個免疫既?(免疫時間/比隊友打醒晒)啊啊啊.....我OT得勁!我比怪圍死咗.

大家黎評下理,
人地PVE可以無限用黎控場,又可以即時發動.
主手法書係PVP打又唔痛,被人打又鬼咁痛,除咗瞓下人仲有乜野剩?仲有乜野剩?
點解依家連瞓個覺,幫人狀態上長眠都唔得????
又唔見官方修改下小豎琴啲補量?戰場到成日有幾個係塔到煩住晒,係咁自補偷塔/拎自補分,要幾個打手先打得佢地走.(純粹發洩下,唔好真係改低...)
依家隻GAME到通街大把主/副琴,主琴都係自補拎分,無得補既小豎琴仲有乜野剩?仲有乜野剩?
法書呢?輔助唔覺眼,係PVP果陣,可以滿速50%無限睡先FEEL到"哦...原來仲有主書既...真係幾煩下,我(地)郁唔到成分鐘...阻Q住晒"叫有少少存在感.
但如果改咗呢?
"哦...原來佢係主書黎?唔係琴書?咁唔怕啦!瞓醒有成20秒時間免疫,拎埋呢1個殺人分先..."
玩主書,唔可以連睡,DOT上得黎,又易比人殺死,存在感同需求低.
主書副琴,可以用副手黎呃自補分;主書副杖,可以用副手黎爆死人.
玩主書結果成日要靠副手,法書成日比人用黎副手.(但依家多數都副琴)

平時組街場啲人都唔多想組法書.(就算成70幾級)
如果港版都跟住改做"小怪都有免疫",連控場輔助都唔得,咁不如組個正統打手好過啦!

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
19438 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
本來琴就無力嘛
用副書係因為有解負面同訓教...
什麼範圍技跟本就不給力!
如果連小怪都免疫睡眠
那玩什麼~0~
還會等主書慢慢疊DOT上去一只怪嗎

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

fennec 發表於 2014-1-22 13:22
本來琴就無力嘛
用副書係因為有解負面同訓教...
什麼範圍技跟本就不給力!

琴書都仲有用途,因為你地可以"睡>群暈>睡"
CD時間上接着到,本身自補又夠.

但書琴CD時間上接唔到,補力一差好易死.
縳影箭又單體技.
個免疫同冰凍相衝,人地法杖,火炮,戰弓,用埋啲冰技,咁縳影就廢咗佢定身功能.

主打遊戲
幻想神域
EXP
86998 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

小怪都有免疫?

EXP
1288 點
火炮同書應該刪左去

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

小怪咁強既

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

星魂 發表於 2014-1-22 14:01
火炮同書應該刪左去

同感

主打遊戲
幻想神域
EXP
6987 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章

說什麼都無用   說平衡無王道  結果 平衡 全部  死左

主打遊戲
幻想神域
EXP
4588 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章 紅寶石勳章

主打遊戲
幻想神域
EXP
2526 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

戰弓都改到好垃圾=.=

主打遊戲
幻想神域
EXP
4588 點

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

小怪好易醒

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2294 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

副有15層破防 冒險之路仲有好多debuff 仲想點

主打遊戲
幻想神域
EXP
7163 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章

火炮同書應該刪左去

我火炮副書甘咪唔洗玩~_~?

主打遊戲
幻想神域
EXP
4588 點

EXP
971 點
我覺得無咩所謂 反正組隻斧都係1下秒怪 訓唔訓都得 最緊要有斧

EXP
4532 點

風鳴翼 發表於 2014-1-22 17:14
副有15層破防 冒險之路仲有好多debuff 仲想點

你想講技能有debuff 吧?!
不過官方話法書係輔助係三星喎= =
你睇下佢啲有回血,有增傷(雖然少到HIHI).

我唔係想做負面打手架...
但負面打手得黎,又無雙刀扣咁勁(落齊晒先追到上),
又無雙刀咁有閃有蝙蝠之牙(吸魂術又有BUG).
疊得破防同debuff 黎,隻怪追住我,咬一兩下死咗.= =

打人果陣秒唔到人,又唔痛,雖然法書唔係PVP既職,但都叫話有招連睡,係戰場到可以威下.
如果跟台灣,真係人肉人頭分咁濟= =

EXP
4532 點

小紙 發表於 2014-1-22 17:18
我覺得無咩所謂 反正組隻斧都係1下秒怪 訓唔訓都得 最緊要有斧

你未試過有時真係好需要睡住小怪....
我試過正因為我睡住小怪,啲人先由瀕死起死回生....
不過....
人地暈技冰技,無限打小怪,仲要無配合問題.
但招睡...人地打一下醒咗....
之後更新咗...小怪都唔怕,咁咪廢咗技囉= =

你唔覺唔公平?仲要晒咗個技能能.(雖然可以移出去,但好似學黎把鬼咁)

主打遊戲
幻想神域
EXP
2198 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

Billy113 發表於 2014-1-22 17:16
我火炮副書甘咪唔洗玩~_~?

I know that feel bro.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

火炮同書應該刪左去

為何要刪去火炮?

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿