AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 帥小餅v3v
打印 上一主題 下一主題

[疑難] DEL   [複製鏈接]

主打遊戲
夢想世界
EXP
98 點

遊戲狂熱勳章

點解我會咁.....

帥小餅v3v  忍耐忍耐  發表於 2014-3-3 13:23:35
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
夢想世界
EXP
1581 點
劇情需要忍耐下啦.

帥小餅v3v  係  發表於 2014-3-3 13:24:07

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

第七集(靈異成份)

今日又一個上堂日,而且已經黎到左冬天,好凍!

(whatsapp)
朗:有無著多件衫呀。
稀:緊係有xd,你呢。
朗:嗯,我都有,學校見喇。
稀:嗯,我聽歌先。
朗:我都聽歌,一陣傾。

--------------------------------------------------------

(班房)

又係嘈吵既同學喧嘩聲,滔sir一入黎全班靜晒。
當然喇,滔SIR咁惡!

滔:咳咳,早晨各位同學。
同學們:早晨啊SIR。

滔:今個冬季我地係會去旅行。
之後同學又好興趣咁討論起上黎。
滔:安靜!(惡)

言:咁呀SIR(舉手),今次係去邊呀。
滔:去一個野外bbq,加露營。
言:噢……即係要過夜?
滔:係,有意見?
言:無~幾好呀,呀SIR你去唔去呀?

之後全班望住言,有種尷尬既氣氛。。
滔:我係你地班主任,當然去!

之後言就坐返低,暗暗自喜係度笑。
稀望一望佢:(細細聲)發姣!

------------------------------------------------------------

之後終於到左旅行既日子,一大早就有一架旅遊巴係校門等緊佢地。

跟住佢地就上左車。

滔SIR就好似個導遊咁係度9UP,

滔:我地呢次去既地方有一定既歷史性,係一千年之前左右吧,係一條好繁榮既村莊!
滔:名叫清風村,不過係一千年前左右,已經清拆左,依家改建成一個燒烤場。
滔:但係唔知點解,本身空既地方,無人種野,會自己生好多樹出黎。

滔:所以個邊有一個大森林,你地唔好行入去!因為真係好大,會走失!。
滔:仲有有個海,傳聞有兩夫妻既棺木比人掉左落去,所以個個海大家都唔好靠近!

俊:HEY!呀SIR乜你咁迷信架!我就唔信呢家野喇。
玥:咪係~。
玥:就算有都唔會黎害我地喇。

滔:總之唔好行入去個森林度喇,一陣走失我唔知點同你地父母交代!
全班:知道。

----------------------------------------------------------------------
終於黎到左活動場地,大家係度各自各起自己既帳篷。、

但係稀唔知做咩,一黎到呢個地方就係咁喊係咁喊。
朗就變到好沉默。

言心唸:佢唔係鬼上身呀嘛?。。
言:稀。
稀:嗯?(仲喊緊)
言:你做咩啊?
稀:咩做咩?
言:你喊緊喎。
稀:下?我有咩?(摸一摸自己塊面)咦,我真係喊緊喎。
言:有咩事我地兩姊妹係唔講得,要你自己係度喊?
稀:唔係呀。我真係唔知自己無啦啦做咩會喊= =。

之後佢地就去到個bbq場地,係度起爐。
稀、朗、俊 一個爐(呀SIR分)。
言、玥、同埋滔SIR一個爐。

跟住其他同學就都係啊SIR分。各自各係到起爐。
言就不嬲都係好多野講個種人黎,不論同人熟唔熟。

言:玥呀!!一陣去個個森林到探險好無?!(指住個森林)
玥:噢……好呀。
言:OH YEAH。

呢個時候滔SIR拎野食返黎。
滔:傾咩傾到咁開心呀。
之後言同玥你眼望我眼。
言+玥:無呀!

之後佢地就開始燒野食,慢慢……個天開始黑,野食亦都食得七七八八。

大肥婆小淫滴

主打遊戲
夢想世界
EXP
1581 點
推 支持 十卜你~~

帥小餅v3v  thx@@@@@@@@@  發表於 2014-3-3 14:59:20

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

第八集

慢慢開始入夜,言對住玥單一單眼,意示去探險喇。
而俊個邊都收到風佢地要探險,當然join喇!

之後滔sir都估到佢地唔會安分就偷偷地跟埋去。

--------------------------------------------------------------------

佢地入到個森林門口,已經聽到一陣既烏邪聲。
見到個路牌,寫住「天水平原」四個字。
下面有天水平原既介紹,不過啲字已經睇得唔清楚。
呢個時候有一隻小兔子企係棵樹上面,望住佢地,係度邪笑。

。。

呢個時候我要較一較返前面,睇啲回憶!

命運始終逃唔過呢一日,
清風村要清拆了,而原因,村長為左錢。
所有貧窮既村民被逼搬遷,無辦法了。
有啲只好訓係天水平原,直至餓死,
至到有野狗將佢地既屍體當做飯菜咁食。
當然,稀同朗既墳墓,都比人拆左。
棺木比人挖左出黎,掉左落海。

(以上資料取於第一集。)

陰風陣陣,不過佢地都無咩察覺,當然無察覺吧,今日係冬天,仲要好凍。
有冷風有咩咁出奇。

佢地差唔多行到入去中間既時候。
玥無啦啦跪低左。

全部人嚇到呆左,
俊:玥,做咩野事?!
玥跪係度,望上去俊度,掃左一掃我地全部人。

玥:(變左唔係自己把聲)哈哈哈。
之後玥邪一邪笑。
玥:想唔想試下餓死係呢度,比野狗食既滋味?(冷笑)

之後全部人好驚,言直情驚到唔郁得。
稀:走喇,走喇!
俊:你癡線架?咁玥點呀!

玥:人不犯我,我不犯人,點解你地係都要搞我地?(喊)
玥:本身好好地。。點解要搞我地?。。

朗就好勇敢咁行埋去玥度,一腳踢落去玥個肚到。
玥立即暈低左。

言:咩招數黎= =?
朗:噢,我啊爺佢地教我既,估唔到真係有用。
朗:佢地話見到鬼上身既人,就踢佢個肚,隻鬼就會出返黎。
言:哦……

言退後左兩步。
言:姐係。。玥係鬼上身!?(驚)
之後全部人係度尖叫。

之沙玥醒返,
玥:做咩事我會暈左係度?
俊:出返去先講。

之後呢個時候有一把聲,好大回音,同佢地講:「你地入左黎,唔好以為會出得返去。」

之後稀同言都好驚好驚好驚。

呢個時候,草叢無啦啦有啲有野行過既聲!
大家係到尖叫既時候,有隻青蛙怪跳左出黎。

大家望住,原來係隻青蛙姐,頂。
跟住望真啲,隻青蛙拎左個鎚仔!

之後隻青蛙怪竟然出聲講人話!
青蛙怪:你地想出去?

之地佢地:嗯!

青蛙怪(冷笑左笑):年青人就係年青人,咁大唸頭。

大家立即無啦啦覺自己好絕望,
唔通呢一世都要係呢個森林度過?
原來連唸一唸出去既資格都無?!
大家開始喊。

之後青蛙怪用眼望左望佢地個樣,之後呆左。
青蛙怪:稀?朗!?

稀+朗:你……
青蛙怪:我就講過佢地會返黎!點解村長唔信我!
青蛙怪:我係老農夫!我死左之後就化身為一隻青蛙怪!
青蛙怪跳上去攬住稀:你返黎太好喇,好掛住你地兩個!!

之後稀當然唔認得佢吧= =,
稀:呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
朗立即扯開青蛙怪:你唔好攬住佢!佢唔識你!我都唔識你!

之後青蛙怪上下打量呢個朗。
青蛙怪心唸:唔通真係唔認得?

青蛙怪:噢……,咁算,我識你地既祖先吧算係?
青蛙怪:同你地生得一模一樣樣。

之後佢地當青蛙怪係度9吹,無人應佢。

青蛙怪:ER……唔講廢話,既然你地唔認得,你地係咪想走出去?

之後全部人:嗯!

續。
大肥婆小淫滴

主打遊戲
夢想世界
EXP
1581 點
加油

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

點解可以咁好聽到底?
快d聽!!
po唔到首歌!!你地禁link啦!!
http://www.youtube.com/watch?v=mx9UCR9cKFE
真係好好聽

第九集

之後青蛙怪就帶左佢地去一達地方,
個地方好靜,無乜人,類似我地成日睇個種片,
咩修練啊…靜修之類既地方?

俊:呢度到底邊到黎架?
言:總之我地就係走出左個個森林喇!(開心)
稀:言……唔知點解,我見到呢個地方……我就好想喊…。

而朗都係繼續沉默。
玥:朗,你做咩啊?
朗:噢……無野,無啦啦唔想講咁多野。

之地佢地係呢個地方見到一個海。
言唸起滔sir講既野,就係唔好行近個海。

言:你帶我地黎做咩?(有啲質問既語氣)
青蛙怪:無呀,出於自私心,我想稀同朗記起啲野。
青蛙怪:我比佢地幫過好多次,我唔想佢地就咁唔記得對方。

青蛙怪:稀,朗,你地記唔記得。

之後佢地兩個搖搖頭。
之後青蛙怪將佢地帶左去海邊。

之後稀見到一個女人,唔知係咪幻覺,同自己生成一模一樣。
朗都係,見到一個一模一樣樣既男人。

個個女人係度摸撫稀既臉孔。
個男人都試圖觸摸朗。

雖然我地呢啲知情既人,會覺得好溫馨。

但係佢地唔知情架好無?佢地淨係覺得撞鬼!

稀:呀!!!
朗:呀!!!!

之後全部人見到都嚇到暈低晒!

-------------------------------------------------------------------------

之後佢地一醒就係自己起既帳篷度。

言同稀同一個帳篷,稀彈左起身,推左推言。

言:嗯?
稀:我地幾時返黎架?
言:下?咩幾時返黎。
稀:幾時返黎訓架?
言:琴晚BBQ完我地咪返黎訓囉,做咩呀你。
稀:我地唔係去左探險咩?
言:比滔Sir發現左呀嘛,咪無去,你做乜啊你。
稀:噢……無野。。

稀:真係發夢。。?(自言自語)。

隔日佢地就走喇,返左去學校。
事後稀同朗都無唸咁多,當係一個好奇怪既夢吧!

終於到左新年假期。

稀同朗都有keep whatsapp~。
而言同滔sir竟然都係放假前拎左對方電話= =。

(whatsapp)
稀:出唔出黎啊?
朗:做咩事?
稀:無……就係有小小……掛住你姐。

之後朗看過無覆
稀就將部電話一擲,擲左去張電腦台到,之後攤係張床。
稀:(自言自語)哼!唔應咪唔應囉~好稀罕咩依家~、

(whatsapp)
滔:係邊
言:屋企
滔:OK
言:咩事
滔:無,近排新聞見有人斬人,唔好出街
言:擔心我?
滔:唔係。

之後言又張部電話擲係張台到!自已攤左係張床到。

之後稀同言既whatsapp鈴聲同時響!!!

之後佢地兩個都狗衝去各自既電腦台度。

以為係朗同滔
點知。。。

啊俊 將你加進whatsapp群組『清風群』。」言手機見到呢段
「低能白癡kai子死人黑人憎俊 將你加進whatsapp群組『清風群』。」稀手機見到呢段。

見到稀咁save俊電話,可想言之稀有幾憎俊

(whatsapp群)
稀:咩黎= =
言:咩群黎

俊:盲架?咪學校群
稀:噢。

之後朗無出字。
稀:知朗去左邊?
玥:佢沖涼呀。
稀:哦。

之後稀入面暗暗自喜原來係沖涼先無應。
之後佢地傾左一陣,朗就同稀出左去食野~。

大肥婆小淫滴

主打遊戲
夢想世界
EXP
1581 點
俊好慘xd

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

第十集

跟住朗同稀就出左去喇。

佢地去左鋸扒啦咁。

(扒王之王)

稀:唔該要呢個套餐,塊牛扒要五成熟。
朗:(微笑)要份一樣既喇。
跟住佢地就開始傾計。

稀:唉,放咁耐假,都唔知有咩做。
朗:落尖咀飲下野,溝下仔囉。

之後稀啤一啤朗,心裏很不是味兒咁,明知我中意個個係你!

稀:噢……唔溝喇~。
朗:點解?~

之後佢地份餐到左喇話咁快。

稀:食野先啦。
朗:嗯好。

之後佢地食完野就落左去個公園仔度散步。
有個細佬無啦啦撞埋去稀度,
之後稀就黎跌之際,朗就拉住左稀,拖住佢隻手。

朗:喂!(惡)
之後個細佬係度喊,佢老豆就行埋黎問做咩事。

朗:你個細佬撞佢喎(望住稀),姐係玩還玩,唔好玩咁癲喇,你做人老豆,唔睇住你細佬既?
老豆:噢唔好意思,(望住自己個仔)衰仔,唔好玩喇,返屋企喇!
之後佢地就返左屋企。

之後朗隻手都仲未肯放,繼續拖住稀,稀當然唔會放,好怕羞咁偷望朗。
朗:望咩?
稀:噢……邊有望姐。
之後朗微一微笑。

稀:其實朗啊,有樣野想同你講好耐。
朗:嗯?。
稀:其實我……我……
稀:我想同你係埋一齊!做我男朋友好無。

朗:噢,好呀。
稀:下?!(估唔到朗咁就應承

朗:係呀,傻婆,我神早知你中意我喇,我就係等你表白。
朗:但係我脾氣好差架啵。

稀:我唔介意呀。
之後稀吉高隻腳錫左朗一淡。

之後佢地就好幸福美滿咁拖手散步啦。
--------------------------------------------------------------------------

跟住言就係屋企打機喇,
咁就唸住落街買點
於是宅女look妝都無化咁落左去,
點知撞到滔sir!

言:點解你會係呢頭。。
滔:我住呢邊。
言:邊到?
滔:呢(指住棟樓)
言:我都係喎,乜原來鄰居啊。
滔:哈。

跟住有個女人行左出黎,
女人:滔,買完野未呀?
滔:買完。
女人:佢係邊個?
滔:學生。
女人:噢!你好呀,我係滔老婆。

之後言個心沉晒落去。
言:喔。。你好。。我都買完野啦,我走啦:)

之後言答live個陣見到滔同佢條女都等緊live。
之後言衝左去行樓梯。

返到屋企係度狂喊狂喊= =。
言:妖,葉小言你做乜啊,人地係老師黎架,人地有老婆關你咩事!(葉小言係言全名)。

之後言就打俾俊。
言:俊。。你係邊呀。。。(把聲沙晒喊到)
俊:係街,你把聲做咩呀。
言:可唔可以陪我傾陣計。。求下你。。我好想死。。
俊:做咩啊。。
言:我失戀呀!!!!!!!!!!

大肥婆小淫滴

EXP
536 點

在線勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 麻雀勳章 用戶勳章

借個po拒絕朗 高招

帥小餅v3v  who r u  發表於 2014-3-3 23:53:47

主打遊戲
夢想世界
EXP
125 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 試帖勳章 在線勳章

...作到我咁你想我點留言..??

帥小餅v3v  唔係呀 幾寫實><  發表於 2014-3-3 23:54:53

人生該有些事不能完全 有些感情只能永遠留白。

主打遊戲
夢想世界
EXP
98 點

遊戲狂熱勳章

我個角色......打醬油

帥小餅v3v  邊係 你有女miss 有下文架  發表於 2014-3-4 10:03:50

主打遊戲
夢想世界
EXP
98 點

遊戲狂熱勳章

5要女miss(:mx015:}

帥小餅v3v  miss正啊  發表於 2014-3-4 19:53:29

主打遊戲
夢想世界
EXP
1581 點
要呀婆丫?

帥小餅v3v  愛上了妳絕無後悔 稀稀我愛妳 #俗世想動搖我 我怕什麼 聽清楚 同生與死好嗎# 我愛妳至死 蓋過天與地 哇靠好肉麻!!!!!!!   發表於 2014-3-4 19:54:00

主打遊戲
夢想世界
EXP
98 點

遊戲狂熱勳章

朗好直接!!!

帥小餅v3v  寫實xd  發表於 2014-3-5 13:07:17

主打遊戲
夢想世界
EXP
1581 點
你竟然。。

主打遊戲
夢想世界
EXP
1128 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

留名

夢想世界
南遙服:冰刃絕映 已停玩 前名:紫乂楓(AC已放)

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

第十一集

之後俊陪左言落吧飲酒,
俊:喂,你唔好飲咁多喇。
言:你理得我,聽住喇喎,五,
俊:十,十五!飲喇。
俊:明知自己猜每廢就唔好猜啦…

(之後言係咁係酒吧門口湯)

言:哼,好叻咩。。(自言自語)
之後俊都無問佢啲咩就送左佢返屋企。

-------------------------------------------------------------------

話咁快個假期就過左去喇,
之後今日就係返學既日子。

之後一大早朗同稀就手拖手咁返學,
all同學:wow
之後朗同稀就好怕羞咁點點頭:早晨。

跟住言一直都無返黎。

玥:俊知唔知言去左邊
俊:-.-佢今堂應該唔會返黎
玥:點解

跟住呢個時間有幾個男同學入左黎,

就係啊天、啊豬、同埋啊腳,
滔SIR:你地自我介紹下先喇。

啊天:我叫天-.-
啊豬:我叫豬大家可以叫我做豬豬
腳:大家可以叫我啊腳/豬腳

跟住就小息喇,大家仲記唔記得f1個大家姐,咩啊花啊囧呢!
佢地兩個聽到有新同學入學,立即狗衝左上黎。

之後啊囧就纏住啊豬,
啊囧:hello啊靚仔(把聲勁嗲)
豬:呃……HELLO……

啊花就纏住腳同天,
啊花:HALO我叫啊花,你地叫咩名啊。
天:(冷笑)小妹妹毛都未生齊,哈。
腳:我地叫咩名關你春事咩講真= =。

跟住呢個時候言返左黎,
稀:葉小言成個朝早去左邊啊!(嬲)
言:無……係屋企訓教姐(未醒狀態)
言:咦點解有兩條八婆係度-.-晨早流流要我洗眼唔係掛

啊花:哈,仲好講,有人溝唔到滔SIR喎。
之後全班望晒過去。

之後言扯住啊花隻衫,
言:夠薑你同我講多次!死八婆!(勁大聲)。

之後啊俊同玥過去一個拉住言,一個拉住啊花。

啊花:我好驚啊!我俾人嚇大架!想溝滔SIR,想創你個心。
俊:收嗲啦,我不嬲唔打女人你唔好逼我。
點知玥已經郁左手,之後啊花跌左落地下。

玥:見到你就睇你唔順眼- -
俊:嘩,玥哥有型。

之後新黎個幾個同學就係度食花生xd。

玥:講真,同班唔幫,幫邊個= =?
俊;你岩。

之後言冷靜左落黎之後,
言:我警告你,你唔好再出現係我眼前^^,如果唔係後果自負。
啊花:媽咪我好驚驚^^。
言:提我就提左,以為我講笑既話,出去外面收下風我係咩X野人喇!小妹妹
之後啊囧就拉走左啊花。

之後稀同朗袋花生就岩岩好食完。

(叮噹)

滔SIR:各位同學再見。

之後俊同玥都知滔sir咩料,因為比面言,所以都唔同佢講再見
跟住佢地就放學喇。

言自從同啊花嘈完之後一粒聲都無出過,
個個都係度估佢做乜野。

稀:我好擔心言。
朗:唔好咁擔心啦,佢大個女自己會識唸,咩係應該愛咩係唔應該愛。
稀:唔得,不如我地偷偷地跟住言。

跟住言一邊行返屋企,兩隻耳仔塞住耳機,
跟住一邊聽歌一邊係咁喊係咁喊。

稀:(細細聲)見到都心痛。
之後朗望一望稀,都無講野。

之後言突然坐左係張鄧度係咁喊。
突然佢拎把介刀出黎。

跟住稀正唸住狗沖過去既時候!
有條仔已經狗沖左過去。

稀:邊個黎- -
朗:我都唔識= =邊個黎

男:喂你係咪KAI架!
之後言呆左咁望住佢:你邊位。
男:唔好做傻事呀 (拎佢把介刀掉左入垃圾桶)
言:乜依家啲人咁中意多管閒事,我好似唔識你架wo先生。
男:依家識咪得囉!我叫威!
言:= =你叫咩名關我咩事?我唔想知(想起身走)
威:哎呀唔好走喇。

大肥婆小淫滴

主打遊戲
夢想世界
EXP
1581 點
留名 永遠支持xdxd

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

第十二集

之後威係咁纏住言,
言:你到底想點姐
威:想你做我女朋友!
言:癡線真係無藥醫…。

之後言唸住另轉身走之際,
見到滔sir同佢老婆係度行街,手拖手。

之後言就好衝動咁另返轉身,
言:好!我做你女朋友。
之後言攬實威,但其實言喊到震晒,威係feel到。

-------------------------------------------------------------

自從個日,威日日都渣架車黎接言放學。

稀:你男朋友唔洗返工架?
言:係掛。
稀:咁唔了解佢既你。
言心唸:了解黎有乜用,遲早會分開。

之後落堂鐘響左,朗就拖住稀,
同言say左聲bye~~就走左。
言自已都係度拎起知書包唸住走。

俊:言,放學去邊呀?
言:返屋企。做咩
俊:我同玥去打幾鋪機,想問你join唔join姐
言:哦,唔啦,我男朋友係下面等緊我既了。
腳:俊,打機呀,我同豬都想去啵。
玥:咁行啦!byebye言
言:bye 玩得開心啲。

之後天係課室門口望住言係度笑…

---------—-------------------------------
威:老婆上車
言:去邊?
威:食野,肚唔肚餓?
言:我屋企樓下放低我就得。
之後威沈默,隻腳直踩油門。

續~~~~
大肥婆小淫滴