AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 8639|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

[官方] 《幻想神域》啟源聖域新挑戰! 裝備星等進化精益求精!   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

樓主

幻想神域》即將開放了多項新內容、新活動。於「啟源聖域」打倒守關源神,即可獲得高額的「神域點數」。使用新系統為裝備提升星等,能強化裝備的數值。和植草國的朋友們一同玩捉迷藏,可收集各種珍貴的徽記。

【以下內容為廠商提供資料原文,預計為港澳版 5 月 21 日更新的內容】

「啟源聖域」迎戰末日龍王,每日必解 賺「神域點數」、源神鑰匙碎片

位於納維亞聖城外的啟源研究院主任,這次又有新的研究發現,原來只能通往「地下源神殿堂」的古井,多了一個70級以上玩家可前去的「啟源聖域」入口。根據曾經挑戰過的啟源使者表示,在聖域深處可以遇見各式強力源神,但由於在這會消耗大量精神力,因此一天只能夠前來挑戰一次。

「巴哈姆特」變身為龍型態後更為強大,你(妳)有把握打倒他嗎?

來到「啟源聖域」當中,將會進行多場源神挑戰賽,每打倒一個關卡的眾多源神,皆可獲得「神域點數」。在聖域的深處還有機會遇到末日龍王「巴哈姆特」,想要獲得高額的「神域點數」獎勵,或者是源神三星進化所需的進化寶珠、商城源神鑰匙碎片,記得每日前往「啟源聖域」挑戰!

武防能力大進化,「裝備星等進化系統」開放

即將開放的「裝備星等進化系統」中,玩家可以透過奇蹟礦山的「老人哈維」、納維亞聖城的「騎士團鐵匠亞妮拉絲」、公會領地的「精鑄夢之隊鐵匠凱司」開啟「裝備星等進化」介面,來強化裝備的數值。而可強化的物品包含武器、頭部裝備、身體裝備、手部裝備、腰部裝備、腳部裝備,六個部位。

原始的裝備在強化之前都沒有賦予星數,而在星等進化系統當中,只要提供相同星等且同名的裝備,或者是同等對應的星等裝備融合石,就可以讓該武器(防具)的星等提升一階。每提升一星,能力值皆會大幅度提升,想要提升戰力就趁現在,屆時就去收集素材把裝備星等提升吧!

透過這三位NPC可開啟「裝備星等進化」介面

強化過後的裝備將會大幅提升能力值

植草國的趣味活動,玩捉迷藏 拿獎賞

啟源使者在執行任務經過披月丘陵古月村時,遇見了植草國的偉大勇者「小芽兒」(X:741,Y:445),正在納悶為何只有她一人,原來「小芽兒」正在跟長老們在玩捉迷藏的遊戲。由於她十分了解同伴們的習性,因此覺得由自己出馬太沒挑戰性了,所以就把每個人的習性告訴啟源使者,讓我們代替她來找出其他同伴。仔細看完「小芽兒」的提示,在古月村當中找出「葉答」、「蓓琪咪」、「芭比倫」、「鋼鐵萌」,即可向「小芽兒」回報任務。

捉迷藏任務於活動期間限時進行,等級 18 以上的玩家可前往披月丘陵,每日承接任務一次。協助「小芽兒」找到四位同伴後可以獲得「炎之徽記」、「冰之徽記」、「光之徽記」、「闇之徽記」其中一項獎勵 5 個。不過「葉答」等人的躲藏地點每日都會變動,玩家們可得看清楚提示。記得每天來幫忙「小芽兒」玩捉迷藏遊戲,收集自己想要的徽記吧!

注意四周就會發現他們躲藏的地方喔

相關網址連結:
《幻想神域》官方網頁:http://ff.alta.hk/
《幻想神域》遊戲下載:http://ff.alta.hk/download
《幻想神域》帳號註冊:http://ff.alta.hk/register
《幻想神域》消息發佈Facebook:http://ff.alta.hk/facebook

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

希望更多新野玩!!

係咪本身一再加多一把就可以由1星->2星咁呀!?

定係好似升秘石咁呀!??如果升秘石咁就死囉

咁天空金武咁點算

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

可唔可以唔好跟台版出星級系統....

好處:
1.無腦新手用綠裝都可以有接近金裝既威力.
2.好似會勁啲.
3.金品唔理%都仲有價有市...

壞處:
1.金品難出,要上5星好難;價值高咗,只能滿足部份有錢/買金既玩家.
(問:賺錢都係比有運同有錢既人賺晒,啲無運同無乜錢既玩家又點算?一輩用橙裝?)

2.升5星要32件同樣既裝備,好擾民.........
就算只係用橙裝,都要成大鈔金幣先做到....
而且倉庫有無咁多位放咁多把武合?

3.有咁既裝備,就代表未來仲會有高要求既副本.....
變相令到一班平民少少既玩家,面對更高難既副本....
假如難度唔算高,又會令部份玩家可以暴力輾副..

4.未來仲會出70裝,80裝.....
如果掉落率唔高,神點又提供唔夠多,真係只係益咗小部份人.

5.而且仲要考慮官方未來仲會出埋好多奇怪既強化系統...
(會唔會好似幻想呢個成就咁:
"獲得稱號:名字最多取八個字
這名字也太長了吧!媽媽說,名字最多取八個字。 ※獲得成就:「神秘商人」時取得。 稱號附加能力將在等級62開啟。"
個武器又要附魔卡,又要秘石,又要核心,又要啱屬,又要高%,又要高屬,又要+20,5星,再要落聖水,染色,開光,改造,使用次數加成,殺怪/人數加成......................................................................

EXP
952 點
想問星等可唔可以承繼落橙裝?
姐係我用5星綠裝去合件橙裝,件橙裝係0星定5星?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

moonhkcw 發表於 2014-5-10 10:28
想問星等可唔可以承繼落橙裝?
姐係我用5星綠裝去合件橙裝,件橙裝係0星定5星? ...

唔可以...要一定跟反一樣的先可以(咁先大X獲)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

5星要32把!????(武)

咁天塔唔洗升啦(因為有排都唔得)....仲有買金玩家一定玩哂lu

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1578 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

cskm2005 發表於 2014-5-10 02:45
可唔可以唔好跟台版出星級系統....

好處:

中哂point....唔比錢真係玩唔起咁搞法

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

官方其實有冇考慮過
星等系統1出,
60級紫色品質武器要點先可以滿星等?
天空塔金武又幾難先可以滿星等?

升1把5星滿等要32件相同既裝
就算我肯用大錢買你商城既石頭代替裝備
我都要32/2  即係16件相同既裝
以紫武黎講 1把3600分 即係要 57600分
每場最多拎300分  ,即係我要贏+拎滿分192場
每個星期得10場,
即係我又要打19.2個星期,仲要全部贏哂
最快都要4個幾月整1把5星pvp武

咁係咪真係仲要推出?
如果你話pvp分可以比我草到5萬幾  而你地又未出新裝 我唔介意
4個幾月   你上限9999,我2把2把咁換   換換下你地出70級武器
咁我會唔會7哂??
另外,65天空塔既武器都唔係易拎到,利維坦武器都話有機會整下,最多用d時間打野
天空塔武好難量產wo,  最少用16把 我仲要買齊你商城既野先有機會整把5星

1係官方順手出埋2 3  4 5星商城石,我唔介意買點合哂佢la...但係台灣e+仲係出得1星
想玩死人?

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

各位請繼續發表,我們正在整合香港玩家的意見,給原廠閱讀。

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

孤單心事 發表於 2014-5-12 16:14
官方其實有冇考慮過
星等系統1出,
60級紫色品質武器要點先可以滿星等?

pvp上限得9999己經好on_...
仲有戰場呢!!!

啲商石+5睇怕會用高價賣,
全身+20都要近4000點左右.
全身5星睇怕都要.
而且無得轉移.

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

cskm2005 發表於 2014-5-12 20:28
pvp上限得9999己經好【詞語過濾】...
仲有戰場呢!!!

佢1星賣199點     1星無得同另一粒1星合做2星
咁都已經煩,
我用得錢買點就係唔想哂時間搵咁多把野姐- -
e+佢係  我就算用錢 我都要搵返1半既武返黎

EXP
4532 點

官方出5星好似想"鄧波鐘",等啲人係咁屯同整32把武,仲要過多陣會出番啲75金武/金防,
啲人整好咗5星武,又要再整過.

天塔遲早會出75金武,係21~40層.
到時一定都係難打,難出,難換,難買.
仲想5星更加難上加難.

而玩家要買,
都係有錢既人玩,
就算佢地有錢,又想衝5星裝,
無G買遊戲既武,
佢地一係幫襯幣商幫外掛,一係面交(但少人會做)...
好少會買點賣點黎賺G.
結果極有可能助長外掛...

平民(善良)玩家,
要點先可以跟得上副本變難,(因為出咗5星,理論會加強難度)
星級武防才好打,既副本同天塔?
結果會唔會剔除一般休閑玩家玩?

希望官方增加神點數量,
調低神點換兌所需數量.

等人易啲換黎合.

EXP
4532 點

星級裝備,
最好用同類+同類品質都可以星級到,咁玩家都少啲怨言.

例如:
65LV金色太刀,可以用65,55,45,金色品質太刀,黎星級.

或者星級可以利用轉移工具轉移.

依家呢個星級系統,真係嘔心...
可能會令到一班玩家其他玩家都有某星級防武先可以參加天塔/副本.
同埋會令人放棄玩呢隻GAME.

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

以上已全閱

主打遊戲
幻想神域
EXP
36 點
同武同名同星等其實係限左唔少人衝唔到高星

一個大部份人都無法達到的系統,開放出O黎係要比人睇的嗎?(有錢有運有時間的人除外)

主打遊戲
幻想神域
EXP
4588 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章 紅寶石勳章

星等難升到呢 . . .
要32把一樣的武器/防具
搞到我想以後用橙色品質果d算
起碼易升d

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
114 點
唔用錢上20都要幾個星期啦 E+仲要出個星星系統 咁平民點玩上去? 唔通要做瘋子谷後塵?

EXP
807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

點解個個都以五星、金裝做目標,講得做平民玩家仲要追求咁頂級既裝備嗎

第一,如果遊戲商整個系統出黎只係比人玩幾日就滿哂星,都幾哂心機哂時間(雖然台版都有玩家一日就五星

相反,如果你真係平民玩家追求60橙裝或者70綠裝三星(8件)、四星(16件)已經好足夠啦,想追求更強既裝備花多d時間或者金錢我覺得好正常姐

而且本身低%金裝備本身無乜用,以家可以提升番佢地既市價值都係一件唔錯既事

EXP
697 點
tino1990 發表於 2014-5-14 10:19
點解個個都以五星、金裝做目標,講得做平民玩家仲要追求咁頂級既裝備嗎

第一,如果遊戲商整個系統 ...

100% Agree
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿