AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6389|回復: 30
打印 上一主題 下一主題

[官方] 《幻想神域》公會組勇闖天空塔 暴風雙子合作無間   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

樓主

幻想神域》港澳版即將正式開放「天空之塔」的「公會組」功能,玩家可集結公會成員一同開團、闖關。新源神「暴風雙子」包含漢森、葛莉特兩位可愛的雙胞胎,雖然外型稚嫩,卻可操縱強大的暴風之力、施展艱深的治癒技能。另外,活動期間幫小女孩「芙亞」撿拾貝殼,即可獲得獎賞。

【以下內容為廠商提供資料原文,預計為港澳版 5 月 28 日的更新內容】

暴風之力、溫柔治癒,雙胞胎源神「漢森和葛莉特」可愛降臨

「漢森和葛莉特」這對雙胞胎源神,被強大的啟源之力所吸引而來到人間。「漢森」有著像野狼般的敏銳直覺以及能與強大怪物抗衡的戰鬥技巧;「葛莉特」則擁有綿羊般溫柔的恢復術法以及協助伙伴的能力,兩人合作無間!

「漢森和葛莉特」這對兄妹感情非常好,總是形影不離

「暴風雙子」可以使用暴風力量進行攻擊,同時也能將治癒力量融入聲波之中,恢復夥伴的生命力。在戰鬥中的強力支援使啟源使者們擁有更強的續戰力,是攻守兼具的好夥伴。這對可愛又活潑的雙胞胎源神即將登場,喜愛他們的人到時候要好好把握機會讓這對兄妹加入我們的戰鬥行列當中喔!

可愛的「暴風雙子」源神是戰鬥中的好夥伴

【以下內容為廠商提供資料原文,預計為港澳版 6 月 4 日的更新內容】

「公會組」正式開放,招集伙伴挑戰「天空之塔」

《幻想神域》港澳版將於 6/4 (三) 維護後開放「天空之塔」的「公會組」功能,而「公會組」創建方式說明如下:

1、玩家透過雷達介面上的「天空之塔」按鈕,開啟「天空之塔」介面可進行相關操作。

2、介面當中新增了「公會組」選項,凡 LV 2 至 LV 4 的公會在每個時段同時間可創建一組攻略組;若是 LV 5 的公會最多可以創建2組攻略組。

3、只有公會成員階級為「會長」、「位階二成員」才能創建「公會組」,創建「公會組」需繳納「 200 金」,並可設置密碼進行阻擋。

4、「公會組」的密碼設置權限為組長所擁有,但如果遇上組長臨時要放棄天空之塔攻略,此時組長必須在「退出」攻略組時,將設置密碼權限轉讓給指定人選。

透過「天空之塔」介面可創建「公會組」來進行挑戰

日輪海岸的淚水與思念,撿拾貝殼衷心祈願

芙亞的父親失蹤於大海將近一年,雖然機會渺茫,她和母親仍期盼父親可以平安歸來。芙亞原本每天都會到日輪海岸撿拾「祈願貝殼」,希望奇蹟可以降臨在父親身上。但最近芙亞生病了無法承受冷冽的海風,因此請求啟源使者幫忙。

快來幫助芙亞完成她的心願吧

任務「祈願貝殼」將於 6/4 (三) 維修後開始,並於活動限定期間內進行。「祈願貝殼」每日可以接取一次任務,只要是 LV 10 以上玩家就可以到日輪鎮與芙亞接取任務,然後前往日輪海岸找尋發亮的貝殼堆,從中取得 3 個「祈願貝殼」,再向芙亞回報任務,就能由「砂之徽記」、「森之徽記」、「風之徽記」、「雷之徽記」之中選擇一種,獲得此種徽記五個作為獎賞。請各位啟源使者們一同為芙亞的父親祈禱,同時收集珍貴的徽記!

請大家密切留意《幻想神域》港澳版的最新消息!

相關網址連結:
《幻想神域》官方網頁:http://ff.alta.hk/
《幻想神域》遊戲下載:http://ff.alta.hk/download
《幻想神域》帳號註冊:http://ff.alta.hk/register
《幻想神域》消息發佈Facebook:http://ff.alta.hk/facebook

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

【討論】關於天空之塔 公會系統..大家是否感到相當的黑呢...望官方改善

配個 密碼 和 一次交200G 有甚麼用?
原廠的工程/設計師 智力有問題啊?

密碼一樣會被人傳出去...
200G要收也很麻煩(每次會長收39封信? 2個公會還要分開自己收費)
而且特色呢?不能管理一樣組不到想要的 公會組 啊!

希望官方注意上述巴哈的集中帖改善...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1578 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

搞咁多野...整好個server先啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
45 點

EXP
697 點
yutingken3 發表於 2014-5-23 14:52
搞咁多野...整好個server先啦

server還server,更新還更新呀,唔好唔加新野

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1578 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

發懶豬 發表於 2014-5-23 15:42
server還server,更新還更新呀,唔好唔加新野

唔整好個server加幾多新野都唔會想玩啦

EXP
697 點
yutingken3 發表於 2014-5-23 16:26
唔整好個server加幾多新野都唔會想玩啦

可以同時整姐老友....

EXP
952 點
2、介面當中新增了「公會組」選項,凡 LV 2 至 LV 4 的公會在每個時段同時間可創建一組攻略組;若是 LV 5 的公會最多可以創建2組攻略組。

3、只有公會成員階級為「會長」、「位階二成員」才能創建「公會組」,創建「公會組」需繳納「 200 金」,並可設置密碼進行阻擋。

200金只打一場又真係貴左d, 你話如果係1個禮拜甚至1個月都仲好d, 同埋既然係以公會名義申請點解唔可用公會幣呢?
公會幣而家真係冇咩用, 除左買奧義之外都冇過, 之前就話要升公會要打多d版任, 但而家有幾多人真係會抽時間去清版任?
由其是5lv公會d人有時間都去刷副本啦, 經又高過佢時間又快過佢(當然指高攻職, 高攻職打副可以好快清完, 但版任d npc真係慢到訓著左佢都未行到過黎, 有時又要等劇情開左先行到)
真心希望可以選擇用公會幣或金開天塔公會組, 當然可以高d公會幣啦, 例如每人200公會幣, 40人就係800公會幣, 另外因為有時公會未必有40人打天塔, 而且要申請者向所有人收回申請費是有難度的, (除非開放公會資金), 所以建議不要由申請者完全支付, 而是在所有人第一次入場時彈出訊息問用公會幣定金付費,
如果冇公會又想同公會組d人打而身上一公會幣都冇就一定要用金
當然以上只是本人的建議, 不喜勿插, 謝謝

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

moonhkcw 發表於 2014-5-23 18:00
2、介面當中新增了「公會組」選項,凡 LV 2 至 LV 4 的公會在每個時段同時間可創建一組攻略組;若是 LV 5  ...

雖然你話"不喜勿插"但有幾點想同你講番問題...
200金唔貴...40人,都係一人5金啫...
問題係傳奇啲工程同設計師好醒咁要開果位比晒果200金...
完全無考慮過點啲窮玩家點回收番其他39人既5金....
200金,你話出到寶,一個人食晒當然無問題啦...

其次,你話公會幣...
乜公會幣真係無用??
我買卡片箱,都換到屬性攻卡片,同一大袋神點...
鍊金可以錬紫金出黎...
如果要人出會幣(仲要每人200會幣...你計錯數咁?),
啲人到底可唔可以5日內打到200會幣出黎呢???
會幣同金幣,個比例又點定呢?

結果都係....
好心就入塔果陣彈個收取5金出黎啦= =

EXP
807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

無公會組別既時候~玩家一直嘈、幾時出呀

有公會組別既時候~嘩!一組要200金好貴呀、要開組果個向其他玩家收番錢好煩呀

只係想講40個人只係一人5金,收番錢只係玩家同玩家之間做番少少交流,交易、寄封信姐有幾難

密碼外洩都係自己D公會會員二五,將個密碼講出去,但又會去怪系統設定

開發整完個系統出黎玩家都只係識埋怨,真係心酸

主打遊戲
幻想神域
EXP
372 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

HANSEL AND GRETEL!!!!!!!!OMG!!!!!

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

公會會長有排搞了

EXP
952 點
cskm2005 發表於 2014-5-23 19:41
雖然你話"不喜勿插"但有幾點想同你講番問題...
200金唔貴...40人,都係一人5金啫...
問題係傳奇啲工程同設 ...

200金一場要1個人比哂, 開組個個人比完之後係咪真係可以從所有人到收得返哂個200金,大公會冇所咩所謂大家合作一下基本冇問題, 但細公會唔夠40人去打天塔就要招街人, 街人會唔會真係咁聽話呢?

另外公會幣個到我只係打多左個"0", 應該係每人20公會幣這樣, 40人係800...
而且我只係話"例如", 只係1個例子姐, 唔洗咁認真捉我字'室'呀....

而"會幣同金幣,個比例又點定呢?"如果官方真係會考慮建議1:5-1:10應該都可以
版任每次10個(好似係10個, 好耐冇打過)1個禮拜打足35場都有350個幣, 每個禮拜攞25-50個幣出黎打天塔都可以呀

cskm2005  點知你係咪真係話200會幣,SORRY..sosad  發表於 2014-5-24 12:01:18

EXP
4532 點

tino1990 發表於 2014-5-23 21:12
無公會組別既時候~玩家一直嘈、幾時出呀

有公會組別既時候~嘩!一組要200金好貴呀、要開組果個向其他玩家 ...

1.1個就交流,交易寄信1次...
39個人就要39次.
淨係諗起會長係到剔下邊個比咗,邊個未比;邊啲唔洗比,邊啲要比,都煩
仲要39人入面可能有10幾個係亂入場,唔比錢既..
大公會就話大冧把錢啫...豪得出啫..(亂入既人明顯會當眼啲)
小公會..仲要同其他會夾...(根住問題係,幾多人入咗塔,幾少人無入/或者啲G輪住比,結果每次都要硬食200)

呢啲問題,都係佢地考慮不周所致...
既然佢地問得出向開塔既人收200G,
點解唔直接問題入塔既人收5G呢?

2.
問題只係由"亂入"掛塔""變成"朋友"
由以前1人掛塔(依家好多鐮刀掛定係塔得公會"用")
或者亂入(有醒目既,咁啱睇到個塔升緊就入)
變成
成員叫"朋友"(一直都有既問題..)

你比得200G都係想管理好自己想要組既人,你管唔到.
我仲乜要仲要佢??

好似我交管理費咁....
我知可能某啲住戶有"朋友"知道樓下密碼,
但點解無"管理員"/CCTV係到留意啲陌生人呢???
我去朋友屋企,都會有管理員問係咩人,識唔識,仲要做登記啦.....

公會有25仔,但你管理到咪無事囉!你連管都管唔到,唔通去遂個遂個懷疑人地?

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

有意思,各位請繼續良性討論,司馬信在紀錄中。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

其實
我自己覺得   200金1d都唔貴,
而且,相信好多公會都會搵某1日開公會源神
既然係咪都要交易/寄信,加多5金應該唔會煩得去邊

況且,公會組既最大原因都係想全個組都係自己人,唔洗同d路人逼
好似我公會咁la,次次揀組戈陣,都無咩空組,逼住要加d路人
自己公會既人成日都入唔哂,200金買個組返黎打1次絕對抵

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
7900 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

EXP
5405 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

好可愛

EXP
952 點
孤單心事 發表於 2014-5-29 09:47
其實

公會源神點同天塔呀
野外個d, 反正都係要寄源神之力, 寄時連金寄, 而且又唔係個個打ge人都收錢
但天塔要問所有人收錢, 你係咪真係問得哂所有人?
另外, 我地公會而家d源神係係領地開, 唔洗錢

主打遊戲
幻想神域
EXP
113 點
孤單心事 發表於 2014-5-29 09:47
其實

依加個問題好似系
你個公會如果有25 比左密碼其他人
黎左個亂入