AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: abg4b10
打印 上一主題 下一主題

@~你的私家BLOG~@(己check到#188) [複製鏈接]

EXP
1746 點
@@好好 等我黎呃下分先XD
OH 暑假又就黎完啦=.=大把暑期功課未做=____=!!
唉 分班分得好差=.=""好多人都唔識既==
唉唷 今年班主任好壞的==
佢中2教我視藝好惡牙佢 我勁驚佢囉=.="""死啦死啦 ....
今日好黑仔 去牙婆到=_="諗住買KFC上去食啦 點知原黎KFC汁左粒==
感諗住去PIZZA HUT買PIZZA啦 點知間野搬左==又冇得食
搞到最後要買飯盒食=.=...唉 陰公
" P.S我是夢想世界玩家":hug: (HAHA雖然冇用 抽左番黎先)
已有 1 人評分EXP 收起 理由
abg4b10 + 4 感謝分享!

總評分: EXP + 4   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1746 點
今日發生左一件令我好唔開心既事..
不過其實都唔係一日間發生出黎架啦..."
我叔叔佢有腦癌...佢一直都撐得好辛苦=.=
個腦到有3粒榴...
開第一次腦個陣....切左1粒既2/3 仲有1/3 痴住d血管..好危險 所以唔切...
到佢好番d..食到幾日野...之後叔叔又頭痛又嘔 ....腦出血 又做一次手術
今次好彩手術好成功 令外2粒都切埋個腦得番那1/3...
但係估唔到既就係 食到野幾日..個腦又出水 之後壓住腦幹...
之後開始昏迷..之後醫生又開左次腦 插條管入去連落去個肚到 等體內自己吸左d水...
但係e家佢又腦出血緊...
佢e家昏迷緊...隨時會死....醫生同佢做左幾次心外壓=.=....
因為心撞停左...冇曬默博....醫生話做心外壓
好大機會會壓爆個肺 同埋壓爆肋骨...
e家唯有希望叔叔去得安心 舒服 但係如果可以好番就更加好啦...醫生都話好番機會近....0

我叔叔佢真係好鍚我 當我係佢個仔感 好照顧我地...
我仲記得去冒險樂園玩...
叔叔佢會任我玩...""佢對我實在太好啦

至於我麻麻呢...佢照顧左我同呀哥好耐
我一出世就係麻麻照顧我 所以感情非常之好 我亦都好愛鍚佢
佢亦都好鍚我同呀哥...次次話食m記 只要『唉兩唉』 麻麻都會買比我地食..

但係今日....佢喊得好勁 我亦都忍唔住行埋一邊喊左陣....
我真係唔能夠想像叔叔去世後麻麻會點樣!!!
.......希望叔叔可以好番/去得舒服
麻麻可以安心....唔好感傷心啦
大家如果有心..就幫手祈下禱啦 唔該...
abg4b10 + 10 好心有好報嫁,希望你叔叔冇事^^ ...

總評分: EXP + 10   查看全部評分

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

回覆 160樓 心霜乂碎 的帖子

祈禱..?
我諗起間中學e句

恩父,及旨,及聖神,之命,亞孟
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上。求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣,不要讓我們陷於誘惑,但求我們免於凶惡。亞孟。
恩父,及旨,及聖神,之命,亞孟

幫你祈禱先..

EXP
1746 點
多謝你.___."""今日情況好像穩定左小小...
但係都仲係好危險喔..

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

回覆 162樓 心霜乂碎 的帖子

小小-_-
加油吧,善有善報-V-"

EXP
192 點
今日做做下野......我fd黎食野....景然帶左一個我冇見年幾既一個人(係我暗戀左好耐既人)真係好surprised.....但係可惜太忘了....我冇機會同佢講野,,因為佢之前轉左電話,我仲未有機會問佢囉番....其實我仲好想同佢講,我仲係好鍾意你的:'(
abg4b10 + 3 感謝分享!

總評分: EXP + 3   查看全部評分

EXP
2153 點
就開學lu...,人地有「開門7件事」我就「開學7件事」
1.好緊張,唔知老師係邊個
2.末做晒暑作
3.驚六年級D野好深
4.驚比老師罰
5.驚廁所臭
6.驚遲到
7.驚學號係4/14/13/24

在此祝各位在新學年過得[愉快]

EXP
52 點
本身今日去睇曹格演唱會
d飛人地比,免費既
但係有兩個女仔又話想去
我地讓晒d飛出黎 好dry 冇得睇:bigcry:

另外.....我小學都係祈天主經:yeah:

EXP
538 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

今日玩玩下曙光想打神裝=0=
跟住我就去左打30怪啦-.-
跟住打到悶左想去打60怪啦
打打下我開左個寵出來
跟住個寵就比d60怪用閃影定左
最後個寵仲死埋
個寵問人借ge又就來爆妖-0-
比我死左一死冇左好多-.-
比借寵我果個人見到就死得啦-.-
跟住就想去收妖卡啦-_-
一返到1ser想去攤就比我見到be啦@@
好在係仲有個妖卡係度
如果唔係...

abg4b10 + 7 感謝分享!

總評分: EXP + 7   查看全部評分

EXP
2153 點
今日中終可以同我的戀人見面啦!!!

EXP
1746 點

叔叔 再見了

叔叔...我知到你自從做第一次手術開始 都好堅強 次次都好努力頂住....
但係點解今次感失威...
不過我都知道你好辛苦架...希望你自己都會開心d啦...
唉...你既離去 你可知道會令到好多人都會好傷心嗎!"?
你點解要感樣><"...(打到黎e到...我已經想喊了)....
你點解唔理下我地既感受...
麻麻日日黎睇你 都係望你醒番...點解你要感樣對佢...
就算佢鬧番我轉頭 點都好 我都會教佢
叔叔 你放心啦><"!
再見啦叔叔><"
abg4b10 + 10 人生總有生離死別,不要傷心吧~ ...

EXP
25 點
今日超sad...

三年前曾經有個青澀的女孩跟你在一起
那個女孩是我 你記得嗎? 這三年你記起過我嗎?

那次是我真真正正愛一個人
自從那次之後, 再沒有深愛過任何人了

我在浴室哭過幾多遍 流過幾多眼淚 我已忘
只記得每次到港隊練習,抱頭痛哭:'(
我抱住教練,又攬住小妹妹 一直哭,
回到家又一直偷哭 直至欲哭無淚 累到睡著了
這種日子我過了半年有多 那7個月,我一直這樣痛苦著

2006, 我說過要忘記你
2007, 我拋開以前發生過的事,跟你交回朋友一陣子
           沒久 我知道自己又準備愛上你 跟你停止聯絡了..
2008, 突然又想起你, 跟你談了幾回 生疏的我們又中斷了聯絡
2009, 這晚我又想起你 我只記起你電話號碼 跟你傳幾個短訊問好

這些日子, 原來時間沒有沖淡一切
或者我當時留下太多回憶 現在要重溫, 不難
我會記起你留言信箱是一個女生的聲音
我會記得你MSN打過令我心碎的一句
我也記起'愛的限期' .. '招老婆' .. 好多好多傷人的說話

你已把我忘得一乾二淨
我卻不時想起你 想起你 又再想起你
這是悲痛的記憶 不愉快的感情
那次我幾乎不想再爬起身了 乾脆放棄自己
什麼也不想幹 什麼也不想面對 不想記起:'(

愛情原來是這樣的.. 痛總比甜的多
而且..永遠都是先甜後苦
對著我這樣軟弱的人, 原來經不起愛情的考驗 是愛情的弱者
我明白什麼是生不如死的愛
我也是從絕望邊緣好辛苦才能爬出來
那些日子那種痛, 我永遠也不能忘記

真的沒有再愛過男人了...
愛是什麼感覺 我已忘
愛情 是我沒有資格得到的東西
'你' 永遠都收藏在我心裡, 不能取去:'( :'(
abg4b10 + 10 好感動,加油吧^^

EXP
1746 點
好感人=v="祝你早日溝到佢xd

EXP
25 點
原帖由 心霜乂碎 於 2009-9-6 12:39 發表
好感人=v="祝你早日溝到佢xd
你祝福我嗎:(
Reborn BOOM BOOM BOOM

EXP
986 點
今日...我果班有5個人absent,
響8點幾果陣...
d老師走左去開緊急會議-,-
跟著...又有個校務處既姐姐走黎幫我地班量體溫
我37.4度- -(其實我係冇可能咁高嫁-,-)
好多人都過左37.5度
跟著佢地又走落去量多次
結果冇事- -v
之後,我地既班主任同我地講:
F2(我果級)今日有20個人absent
F2全部學生都要載口罩
仲要開冷氣之餘又要開窗(不如唔好開冷氣啦- -)

Lunch time 果陣我果班又有1個早退- -
返到屋企果陣...
家姐話我果級有40幾人早退or  absent
佢仲叫我遠離佢
又叫我載口罩(駛唔駛咁呀- -)

好驚自己都中招呀T^T
不過...都應該要開心既
因為呢1次事件,搞到啦啦隊要取消1星期既練習-v-
全個Form都唔駛練-,-
abg4b10 + 5 感謝分享!

總評分: EXP + 5   查看全部評分

EXP
2153 點
原帖由 Cocoa 於 2009-9-14 18:03 發表
今日...我果班有5個人absent,
響8點幾果陣...
d老師走左去開緊急會議-,-
跟著...又有個校務處既姐姐走黎幫我地班量體溫
我37.4度- -(其實我係冇可能咁高嫁-,-)
好多人都過左37.5度
跟著佢地又走落去量多次
結果冇事- ...

同你完全一樣
p.s我班靜番18人炸:victory:

EXP
4644 點

回覆 173樓 Cocoa 的帖子

我個級都有人中招- -老師黎

同你一樣,開冷氣又要開窗,我中要坐窗口位-_-
好鬼熱"

EXP
2153 點
原帖由 abg4b10 於 2009-9-15 12:17 發表
我個級都有人中招- -老師黎

同你一樣,開冷氣又要開窗,我中要坐窗口位-_-
好鬼熱"

同你完全相同= =
不過我開埋風扇,ya!= =

EXP
1075 點
琴日比人拔左電制攪到我隻弓手死左,我唔倨!!我真係超想打死我呀爸LO
講D開心D GE野...我今日同琴日竟然冇功課,呢樣係呢2日最開心的事...
abg4b10 + 2 感謝分享!

總評分: EXP + 2   查看全部評分

曙光的遺物:
latias 60lv 射手
劍狐的東西:
靈狐ser 新手 修羅門
招人帶打30副>﹏<
嗚...我的心血結晶沒有啦...

EXP
93 點
27/9 去左check IQ........
返到屋企冇乜事....
30/9開始發燒
3/10 D流感精撞齊唒
E家(4/10)重燒緊...
唔知我有冇豬流感呢:em800_27: :em800_27: :em800_27:
abg4b10 + 1 希望你冇事la^^&quot;

總評分: EXP + 1   查看全部評分