AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: abg4b10
打印 上一主題 下一主題

@~你的私家BLOG~@(己check到#188) [複製鏈接]

EXP
986 點
樓主
雖然我已經考完試好耐
但係2月既家長日
我都係好驚
下學期我要努力追返d成績Y^Y
已有 1 人評分EXP 收起 理由
abg4b10 + 5 多謝分享!

總評分: EXP + 5   查看全部評分

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
986 點
今日,,我o既班主任叫左5位同學出去談話
好似話要佢地寫一d改善成績o既方法= =
仲要響家長日讀比父母聽...
驚驚,好彩我無中招...

家長日又要守崗><
希望派左張成績表後,,呀媽唔好鬧我
abg4b10 + 8 祝你好運

總評分: EXP + 8   查看全部評分

EXP
986 點
尋日,,我o既學校有d衛生署o既人黎...
好驚停課>u<
班主任話隔離班有小型流感爆發-3-
好驚中招呀>o<
abg4b10 + 8 注意健康._.&quot;

總評分: EXP + 8   查看全部評分

EXP
986 點
今日上中文堂果陣
有個同學要去sick room
跟著,老師又去左了解佢發生咩事...
我就同2位同學響度講野(分享一d生活o既不快事)
講我地d屋企人o既壞話-3-
正當...我地講得好開心o既時候
校長無啦啦走入黎
問我地班:老師去左邊?
跟著我地都照直講啦..
好彩...冇比佢發現我地班個個都響度講野&玩
最後,我仲同果2位同學成立左一個'吐說不快盟會'呢~
就咁又過左一堂好無聊o既中文堂= =
abg4b10 + 20 感謝分享! 雙倍積分活動,積分x2 ...

總評分: EXP + 20   查看全部評分

EXP
986 點
今日要Red Cross步操
咁我就著左1對既步操鞋返學...(P.S我覺得嗰對步操鞋好核突><)
點知到左lunch time嗰陣
Red Cross  d人又話唔洗步操= =||
早知就唔著步操鞋啦!!!\_/

放學嗰陣....
我既前度隔離位又響度煩著我
話調左位後,,好懷念同我坐既日子...
依+先發現我既好-  -
最後仲話要夜晚打電話同我傾計= =V
唉...佢冇朋友先同我咁講暏...
邊個叫佢成日話自己好靚女喎...
唉,,希望佢快d認識到其他friend啦~~
咁我就可以擺脫佢啦=)
abg4b10 + 10 感謝分享!

總評分: EXP + 10   查看全部評分

EXP
986 點
又一個星期三啦
又係要Red Cross
但係今日好似要考步操試
好驚好驚

同埋,,
今日Hindy要參加鋼琴比賽
祝佢攞冠軍啦(其實唔洗我祝佢都有95%攞到)
咁佢就要請我&其他friend食野
abg4b10 + 9 感謝分享!

總評分: EXP + 9   查看全部評分

EXP
986 點
今日英文堂..派Composition
分數竟然破左我既記錄- -
因為Miss.Shek比分多數都係50-56
但係今次我居然有63分
目前全班最高記錄係65分咋^^

聽日放假
老師比左好多HW Y^Y
但係我果本Composition唔洗correction
因為全班好多人都冇改過正(有排佢地改呀~~奸笑中...)

星期一又要默書
我要努力溫書啦...T^T
abg4b10 + 7 感謝分享!

總評分: EXP + 7   查看全部評分

EXP
986 點
今日Geography test
溫過書,,
覺得份卷都幾easy
but...其他同學又話勁難= ="
得我地班係唔知Geography test係響reading  Period 測
依家全班都覺得係Geography subject leader有心唔話比我地知- -

派左中文test
好hurt....(好低分)
Miss Chan 仲要話我地班進步左好多
咁係唔係全班都進左步
得我退左步呀...Y^Y

PE堂玩糖黐豆
個個都喪跑&大叫...
結果...我同好多人都扭親
真係樂極生悲啦...><
abg4b10 + 7 感謝分享^^

EXP
986 點
今日...呀GEM響學校既Talent Show度表演
自我介紹果陣仲話:我係6S既鄧詩穎
但係...佢淨係唱左2首歌就走左><
(其中1首係Where did you go)
好多人都跟著佢唱
不過...佢唱得都幾好聽=)   

終於放假啦~~
老師們比左好多好多功課Y^Y
我真係好慘呀
abg4b10 + 5 感謝分享!

EXP
986 點
尋晚我細佬叫我既屋企人幫手寫升中選校初稿,
寫果陣......呀媽就係咁響度鬧細佬成績差,唔知同佢揀咩中學好- -
結果鬧到細佬喊= ='
家姐今朝叫我幫細佬寫果張初稿...
但係連我都唔知我應該幫佢揀咩好...
唉,希望細佬升到一間好d既中學
同埋唔好比人蝦= =

今日因為要開社採排
so,我可以出去食lunch  X]
但係遲左返到學校
比人記左名-0-
好快就開社啦(4月30日Y^Y)
要吹果2首歌我已經吹到勁熟
淨係驚我會緊張到唔記得左要吹咩...
abg4b10 + 9 感謝分享^^

總評分: EXP + 9   查看全部評分

EXP
986 點
今日,,我終於都唔洗7點半返學步操啦X]
今朝返到課室果陣
見到我張枱度有d 朱古力 - -
明明 話係Miss Chiu比我地0.0(我地pass 左步操試)
跟著...Daisy話比佢睇下(佢係搶黎睇)
我想講呢朱古力有咩好睇呀...
最後...佢食哂我d朱古力
佢同我講果陣仲要笑住咁講囉= =(我都唔知有咩好笑)
不問自取,,視為賊也
如果佢真係想食...咪同我講囉...我一定比佢
呢d事件已經唔只一次
佢咁做只係會令我覺得佢人格有問題
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
學校今日&聽日都有書展
我用哂d書券黎買校園愛情小說(d書券係要做reading journal先有得攞)
呀媽唔比我睇呢d書
所以我就將d書收埋哂響locker(我咁都唸到- -)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Music堂果陣...我地要樂器考試
我係吹Flute既
由於我超級緊張
所以吹得好差Y^Y
見到好多人既考試都考得好好
好想喊
聽日IS Test
please god bless me that I can have good result for it.
abg4b10 + 7 感謝分享^^

EXP
986 點
今日返埋最後既1日= =
朝早我好早就返到學校
上堂果陣...(其實係比我地自修)
派左Exam mark
我好低分>_<
好彩我冇唔合格(其實唔合格既話,我會走去自殺= =)

由於我唔記得帶牌黎玩
所以就buy 左Suki既書睇@@'

依家上緊電腦堂
又係比我地自由上網^_^

一陣放學,,
我又要去上Red cross 果d急救course
唔想去(但係要考試嫁...)

7月10日又要返去學校攞果張好x既成績表
abg4b10 + 4 感謝分享!

總評分: EXP + 4   查看全部評分

EXP
986 點
今日...我果班有5個人absent,
響8點幾果陣...
d老師走左去開緊急會議-,-
跟著...又有個校務處既姐姐走黎幫我地班量體溫
我37.4度- -(其實我係冇可能咁高嫁-,-)
好多人都過左37.5度
跟著佢地又走落去量多次
結果冇事- -v
之後,我地既班主任同我地講:
F2(我果級)今日有20個人absent
F2全部學生都要載口罩
仲要開冷氣之餘又要開窗(不如唔好開冷氣啦- -)

Lunch time 果陣我果班又有1個早退- -
返到屋企果陣...
家姐話我果級有40幾人早退or  absent
佢仲叫我遠離佢
又叫我載口罩(駛唔駛咁呀- -)

好驚自己都中招呀T^T
不過...都應該要開心既
因為呢1次事件,搞到啦啦隊要取消1星期既練習-v-
全個Form都唔駛練-,-
abg4b10 + 5 感謝分享!