AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 9810|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 大家覺得70橙武應唔應該降價?!   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

樓主

長遠黎睇降學習費同製作費會好啲
因為宜家只係 70LV
第時仲會出高LV啲
學60LV武都120G定180G(唔記得左)
宜家70LV就500G 加埋製作 .. 淨係整 1 把 1000G倒啦 想整 5 星要 32把.. 即係眼睇最少 3萬1G 起跳
仲未計 % 數 ...
咁80LV呢.. 90LV分分鐘淨係學都1500G UP
所以我覺得降學習費同製作費係雙嬴
對工作室都冇害, 唔夠金既人會科金既 , 一樣會科
對一般唔科金既百利而冇一害
對遊戲公司 , 啲玩家耐玩度高左 賺人流 賺口卑 玩得耐又有啲本來唔想買點既 又會有念玩買  
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
白雪限定 發表於 2014-6-25 13:25
整第一把要學圖係貴D
之後合星就唔洗咁貴既..
31萬G真係嚇死人

當然唔洗啦 hahaha
只係字面咁睇個價錢都有返咁上下囉

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

仲有我打錯左個數 hahaha 3萬1先岩
改返先

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

miu 發表於 2014-6-25 13:34
如果提高左打怪金錢掉落咁做70LV裝都唔洗咁難

正常係好事..
但官方為左防止外掛刷G應該唔會改掉落金錢

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

mi5842013 發表於 2014-6-25 14:48
制一把武器連埋核心果D應該300G左右...5星要32把...再加學費500G....即係一把5星要1萬G咁上下.. ...

haha 的確
如果唔降價
遲早都有裝會去個 3萬G 既價錢

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

凱蒂洛 發表於 2014-6-26 09:16
只能說投維持不變的人很短視...
試想下,70維持原價的話不降,80裝更是必然再倍增價錢,不存在低價/高少 ...

路大大想法一至 !

不過賠償個邊我既睇法就有少少唔同
有句說話 "早買早享受 遲買平兩舊"
例如說
一部新出手機一出就買黎用
過多排個價跌左 唔通叫個廠商賠償!?
冇可能的吧
講返遊戲
官方如果會賠償對玩家當然係好事啦
但..
賠償是情理
不賠是道理

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

本人非科金玩家 在個人立場 降唔降 暫時唔在乎
反正玩遊戲而已
但好期待睇結果會發展成點
如果唔降價既結局, 咁邊方得益呢?
玩家?
支持降價玩家反應 :
反對降價玩家反應 :
公平晒.. 攬抄.. 現實為生活博命搵錢 遊戲為搵金而勞碌

官方?

官方反應 :
官方表示 : 大局已定還請玩家接受現實並自行努力
                 官方會提供更多不同的商品, 給玩家享受六合彩的快感
"客觀啲黎睇 講到尾.. 此終代理商既能力有限"

幣商?

幣商反應 :
幣商表示 : 想快變神手? 入錢落戶口!
                 供求供求 有供應即係有需求
                 需求多左啦喎 售價又可以提高

anyway.. 繼續收睇落去..
唔知遊戲捱唔捱到去1件成萬金學習費幾千金製作費既時期呢