AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 10807|回復: 100
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 70圖紙遲早會跌價,大家唔好買金咁傻豬   [複製鏈接]

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

依家比傳奇搞到600HKD=1M G.
但大家千祈唔好咁傻去買金買圖紙.

啲圖紙同以前啲圖紙一樣.
遲早會跌價.
而且一定生產量.唔同天塔武果啲咁難出.
依家狙擊下身賣到4000G都有,有啲又賣到1600G.
成日聽到人話"唔買金,點買圖?"
唔好合理化自己買金既行為.

本人都75 LV UP,但防裝都係65金裝咋!!!!
你地依家都話難賺錢,覺得遙遠無期.
其實你地幸福咗好多啦!!

60LV既,可以開口話打62(以前65LV先敢打62.)
有666副,3龍,703,同42打,以前我地打極都係62+3龍咋!!
以前我地70LV既人都係打生打死先封頂,一直用住60裝/65裝,先打到75LV!
點解你地70咗就一定要換70裝呢????

依家個個咁易??LV.
但技術仲係好差.(唔識跳打)

配裝都唔識.(EG:40上身造傷都20%)
個個追捧70裝.

其實65裝 / 60裝加星(當你裝買外掛金既錢,用晒黎買官方強化卷)
都仲平過你買金,再買圖,再整裝.

真心唔明啲人,有錢買金,無錢強化個心態!!!

ekixon  Support @@  發表於 2014-8-25 19:35:18
kennyyee  講得好,我好彩d之前自己打到3張狙擊,有趁之前圖紙低價已經有齊全套圖紙,不過之後到宜家先做到2件出黎,因為我唔買金,不過玩得開心  發表於 2014-8-23 19:58:52
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

五級富豪會員

幸運的小男孩

主打遊戲
幻想神域
EXP
1147 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 儲蓄勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

同意

其實唔需要買金  圖紙再難打  日日刷  終有日刷到

拎600蚊買金  講真  我寧願拎600蚊去買虛擬包或點數卡支持Alta仲好

俾錢玩  支持Alta  隻game先有錢營運  先會越經營越好  良性循環

你買金  等於支持工作室  無人俾錢官方經營隻game  到最後越搞越爛隻game 等於惡性循環

不過要理解同做到上面提到果幾點  真係唔會好多人  大部份玩家睇野都好短線  而且年齡層比較低  唔識分咩值得俾錢  咩唔值得  都無計

Qhei0700218  打手+3  發表於 2014-8-26 15:47:32
煜夜君  打手+1 - -  發表於 2014-8-23 21:42:03
cskm2005  雖然你講得好啱,但成日覺得你似官方啲打手= ="  發表於 2014-8-23 13:17:35

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
買金應該唔係買配方,而係果d變態製作費
剩係120%都唔知要整幾多件
(每件連工包料差唔多200金
我自己儲落左筆錢玩左武器
做左32把,最高118%,局住都衝左5星

主打遊戲
幻想神域
EXP
204 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 麻雀勳章

LuckyTimothy 發表於 2014-8-23 13:16
同意

其實唔需要買金  圖紙再難打  日日刷  終有日刷到

同意你觀點~~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
點解妳可以放大字形而我唔得既?_?

jim88302  因為你不是用 高級模式 發帖  發表於 2014-8-28 23:54:37

主打遊戲
幻想神域
EXP
2749 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 用戶勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章

人與人之間就好像是貝殼, 能和在一起就是緣分。 當找到一個真心真意喜歡的人, 要是覺得選擇是對的話, 就算有再多的反對聲音, 也一定要堅持下去。 即使最後的解決是別離, 但是曾經幸福過……

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

早買早享受,遲買平幾嚿

主打遊戲
幻想神域
EXP
1131 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

主打遊戲
幻想神域
EXP
1131 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
其實買金都係支持alta,有錢整狙裝冇理由冇錢整時裝
用錢整時裝可能仲貴過70狙,當然只game有招代
甘我講ge前題係願意花錢的人,買金,買點
難道在意招代?而且係呢個時世有錢冇貨先會炒得高
1個月前60圖噬魂大概60g一套上下身齊,而加1件都20g以上了
圖係有產量,不過遠遠追吾上人地的金ge產量
你好彩ge1日1張,工作室地吾好彩都可能上萬金1日呀

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

HARIKI 發表於 2014-8-24 09:12
其實買金都係支持alta,有錢整狙裝冇理由冇錢整時裝
用錢整時裝可能仲貴過70狙,當然只game有招代
甘我講ge ...

其實你講乜?
買金點係支持官方?
唔通買金官方有賺到錢?
定係買金可以令玩家留奈啲???
但..當你太勁既時候,就會悶,好快咁放棄隻GAME

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
買金吾=支持官方?
你看到論壇上各看官是怎樣的?
「直接用金買都好過抽人品」
你試想想他們到底是想要金還是商城物
金只是一種途徑換取點品(或想要的東西)而已
之後用這樣的羅輯想想點品最大的供應商是誰?
不是玩家而是alta
玩家可以用1萬金換向alta換時裝,換座騎麽?
但玩家可以用hkd換點數去抽
當金幣失去了意義,剩下的除了點數跟hkd還有什麼?
所以買金仲吾係支持alta?
當你玩過lol就知道齊左裝,錢就失去意義了
剩下的就是下一場的開始

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點

所以我說的是買金可以支持alta
但沒說過會有助遊戲的生態
因為遊戲生態就是適者生存
你大可以高聲大說75lv可以用65lv裝
其實我並不反對,因為你能玩到現在自有自己的生存之道
但你亦不要合理化66lv~79lv的時間是用來堆70裝的
要是這樣90lv才可以用80裝?還是需要更高lv?
這game能以正常方法去賺取穩定收入是每日大概100g左右
每每點物或70圖紙都遠遠超過正常手法的收入
這是因為什麼?都是因為有玩家收購幣商的金
當然也有些人品超好又滿等的玩家
每日賺上過千金的存在?所以才推高了物價?
而你能夠說你75lv仲用65lv裝
就證明你的人品多高了,9lv時間仲未齊1套
就可想而知多麽難刷出,機率有多高
最後我想說的就是金根本不值錢,值錢的是玩家們想得到的東西
因為金就只有npc需要而已
而且70裝的製作費這麽高到底是為了回收金還是逼玩家買金就自行想像
一邊放金,一邊提高製作費,一邊推出新點品
所以簡單一點
hkd可以買金或點去應付製作費與攻略商城這個人品副本的
祝各看官早日攻略此遊戲

主打遊戲
幻想神域
EXP
162 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

HARIKI 發表於 2014-8-24 13:06
所以我說的是買金可以支持alta
但沒說過會有助遊戲的生態
因為遊戲生態就是適者生存

但你忽略左目前 買金呢個行為背後對ALTA同玩家既影響WO
目前主要賣金既外掛工作室都系利用外掛程式黎量刷副本同自動釣魚
你同佢地買金變相支持外掛呢個行為
只會加速呢隻GAME既死亡速度
當你持續買金 工作室越賺得多 佢地就越瘋狂多開黎刷金
遊戲總金量大增 到時物價只會繼續上升 你手上果D金就扁值
同時你自己都提到 平均每日賺到100金左右 (我刷一日有600金)
甘新手點加入呢隻遊戲? 有D平民型玩家唔課金就冇得生存?
硬要推到所有野都要貴哂先安樂?

先唔講70圖紙 講60裝 個個都有套啦瓜?
一個月前
60圖紙打到都系掉/送比人
一個月後既今日
60圖紙只少都20金張 有D跨張到賣80金一張
新加入既玩家點生存?
由1LV到60LV 跟主線沖LV 都系打得80幾金
為既就一張圖紙?
講番70圖紙

外掛工作室橫行前
都系1000金一張
目前呢? 你有冇望過62副,5D副門口,高原魚點? 全部統一鐮刀 統一召寵 自動入副 自動賣野 之前仲系1000蚊:10000金 而家590蚊:10000金
只要有少少頭腦都知出左咩問題
當物價日日上升 唔通每次買野都要同人地買金先玩到?
甘玩一隻遊戲仲有咩意義

另外你話用點抽野抽幾時先中
與其用點抽不如買金直接收

我同意呢點丫 但唔會支持甘做囉

ALTA系要營運 作為一個商城制既遊戲 甘既制度好正常
佢有個招待鋪已經仁慈比你 仲要講到抽袋好似難為左玩家
買金收野先正常
你要支持外掛工作室黎整殘隻GAME 比個讚你

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

好長....

主打遊戲
幻想神域
EXP
2909 點
你諗錯左個方向
你愈唔買金佢就愈多存貨 咁金就愈黎愈平
只要仲有少數人買金 物價都係會比果少少人推高
除非真係一個人都唔買 但其實可能性唔大
與其叫人唔好買金 不如提議方法叫官方ban外掛

cskm2005  無回溯前係1000HKD變成1050HKD喎.真係唔覺無人會變平囉  發表於 2014-8-24 19:16:54

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
立花 發表於 2014-8-24 15:31
你諗錯左個方向
你愈唔買金佢就愈多存貨 咁金就愈黎愈平
只要仲有少數人買金 物價都係會比果少少人推高

世界都被你看透了,只有那個傻傻的打那麼多也不如你看得那麼清
而且你能看透官方的步伐麼?
外掛像徵性捉捉,但鐮刀什麼的以然開放給大眾
70裝製作費如此貿貴
圖的機率如此低
這樣的生態不就是需要幣商來解決麼?
而點物的最大供應商不是玩家呀,而是alta呀
一邊要金的就找幣商,一邊要點物的就找alta
何等平衡的世界
根本就是不給錢就不用玩或者打打醬油
拼拼人品亦無不可
不過打1天的副本也不如返一日工
所賺的多=w=

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
羽夜 發表於 2014-8-24 13:51
但你忽略左目前 買金呢個行為背後對ALTA同玩家既影響WO
目前主要賣金既外掛工作室都系利用外掛程式黎量刷 ...

其實你應該整理一下再說的
先說60圖紙個個都有套?!
新加入又點生存?!你在說啥?!
你是在自打嘴巴而已
再者樓主不就已經答了你麼?
75lv以上都仲用緊65lv裝
比盡你60lv用60lv5星綠裝好了(釣過魚很快就會齊的了,非常便宜,不過冇用就是了)
而且我由頭到尾都沒說過買金會讓遊戲生態改善
只是說買金會讓alta賺到而已
因為當金眨值到只有npc會收而已,那樣就只能以物易物
而物品的供應商是誰?答案是alta呀
除非你能說服我,alta執了這game或所有壕大遷
不然當金失去了價值,剩下的除了向alta要貨還有別的途徑麼?
所以怎樣也是alta贏到好處的
而且alta根本不算去斷絕外掛又或者冇能為力吧
不過怎樣也好,做不到就是做不到
冇法斷絕水源,水一樣會過滿,一樣會溢出來的
到了那時就是金失去價值之時,變回以物易物的大時代了

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
若果開發商同意你講法,咁我猜將來80橘製作費都應該100000分驚人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
到時不只新手,就連老手都玩不下去
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿