AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1336|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 昨天下午打了一場龍域~ 覺得狩龍PK技術需求比幻想神域高 [複製鏈接]

五級富豪會員

幸運的小男孩

主打遊戲
幻想神域
EXP
1147 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 儲蓄勳章

樓主

因為狩龍PK唔會話按技能鍵就會走上前走

會出現一開始推廣講無鎖定攻擊的情況

所以要自己行上前按技能  而且因為無鎖定  會有機會打空的情況

因為甘  近戰的PK操作要求會比遠距攻擊職業高好多

我練的係牧拳  攻擊距離好短  加上無鎖定

即使我識自補   其實也沒太大幫助

所以我個人認為  鍾意打架果D  玩遠距武器比較好

牧拳唔係唔好  但係我覺得PVE牧拳先勁   PVP真係唔多掂

你地認為呢
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
晴空物語
EXP
5138 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

如果下下中既就唔好玩喇 可以用玩家自身技術去閃避技能 是個不錯的設定

三級英雄會員

路過的重病市民

EXP
360 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 在線勳章 用戶勳章

火炮悲劇

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

如果你有玩過龍之谷, 應該很容易理解打法

R-扳滾, 有0.5秒無敵,

看準對方放技硬直時間, 移動接近對方,
用R無敵時間直接把對方技能吃掉!

EXP
802 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

Divinaluck 發表於 2014-8-24 19:50

嗯,,同意,但可惜的,這game pk map好細,,
琴日打完1場,感覺就好似守塔遊戲咁...基本上就係玩守塔..
有d覺失去咗pvp嘅風味,而且咁打法好悶

主打遊戲
晴空物語
EXP
5138 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

Divinaluck 發表於 2014-8-24 19:50

高手

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

大型既戰場將會係OB後陸續開放,暫時只係推出最簡單既戰場比大家過下手引

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

期待

五級富豪會員

幸運的小男孩

主打遊戲
幻想神域
EXP
1147 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 儲蓄勳章

加斯洛 發表於 2014-8-25 09:53
大型既戰場將會係OB後陸續開放,暫時只係推出最簡單既戰場比大家過下手引 ...

講真  我完全唔識打

因為我唔識玩龍之谷果種pk操作模式

睇來我玩狩龍都只可以玩下pve

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

其實我覺得拳牧先係PVP職..(以牧師黎計)
因為有幾招補技,同增益技.
出完增益技後,
我只係要111111111同回血.
相對無回血既職黎講,有回血=有續戰技.
同埋唔知有無自補分.

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

cskm2005 發表於 2014-8-25 14:53
其實我覺得拳牧先係PVP職..(以牧師黎計)
因為有幾招補技,同增益技.
出完增益技後,

同意,

PVP有回血才是皇道,
重點要留意MP量

cskm2005  乜有MP架???你確定???  發表於 2014-8-25 22:53:40