請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7577|回復: 33

[閒聊] 助人為快樂之本?   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
28 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

各路老手(65 Lv<),小弟(6x Lv)見有時招募打副都唔要62LV以下,只求大力水手幫手打。所以想問下大家其實會唔會有時幫新手打副?
單選投票, 共有 106 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
4528 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
依家老手唔係睇LV,係睇板色(紅>黃>藍>黑).
1個??LV既黑板,可以係為都唔識,只係照板煮碗.
只係知狙擊一套係最勁,個LV係比人"帶住黎"升.
1隻法書唔識再生.
1隻補師唔識群補.
1隻劍盾係到亂叫.
1隻打手唔識走位同跳打.

組1個低LV紅板,雖然唔一定勁,但起碼知咩事,個裝起碼都+9見得人.(多數)

當然依家都有啲紅板係買番黎.
唔識配裝學人亂配...

=====================
話題講遠咗.
你話帶人...
其實睇個隊人既自信心.
70LV都要組65,即係果個70無自信單打到.

1個65LV,其實正常係帶唔到打(因為啲人個個諗住70用狙擊先衝裝)
以前62,邊有咁好有70LV既人帶打?

你組個高LV既斧,杖,佢地單刷,你連王都摸唔到.
琴書盾=低傷,書仲會死.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
只要我刷完所有62以上5人副本又賺夠咯,我會幫下手既,SO,我揀2.

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

我係獨行俠,但我會幫新手打

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

冇野做果陣都會帶下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1836 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

間唔中幫下

主打遊戲
幻想神域
EXP
2909 點
有時見叫左好耐既都會幫下
但係有d標明咩求幫手要70以上 限職 限最低自己lv以上果d就唔想幫

主打遊戲
幻想神域
EXP
1099 點

呢D咪拜傳奇以為自己好有腦,想出「高等新人」呢招,害死鐮刀果條友所賜o羅!

D人招募,標明唔要lv62以下,並唔一定係討厭新手,好多時係要避開創人物已經60等,可能完全無搞裝和武器就上陣o既「搏懵鐮刀」!果D「高等新人」鐮刀,又麻煩又騎呢,又鍾意著草,組到怕晒佢地!

主打遊戲
幻想神域
EXP
162 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

琴師路過 表示缺少第6項選擇:無能為力

主打遊戲
幻想神域
EXP
40 點
呢個世界唔係好心就大哂
你可能好心,但會換來一篤X
個人唔算勁,但都試帶過新手
6XLV個時帶過5地,因為裝真係唔勁,所以一直逐隻小怪咁打
但係D新手(藍章/金章?)覺得有個高LV就可以王前,有冇諗過打手既感受,好彩就有個補跟住,唔洗滅團,如果滅左就係最高LV,即係你既錯。
OK,我係廢,但逐隻逐隻打,用LV差都可以過到,但係真係唔知點解明明清緊小怪都可以比人插,事先已經講好左清小怪先好打,你自己王前勸你唔聽會係我錯?
高LV唔代表勁嫁.本人懶開,好少會打副升經,見有時人叫左好耐組都冇人組諗住幫下手姐,唔該都冇聲都算,得淡氣為咩?我自己呢埋掛潛能唔好?
可能我黑仔,撞到都係小學雞,有時唔係話好心就得,對得住自己就得,共勉之~

主打遊戲
幻想神域
EXP
334 點
我都想帶 但唔係一次過囉   試過打3虫組左1個70LV佢話留位  如果組左2隻6X   結果只係打左雷同風打左2粒鍾 己經唔係高LV 仲要唔聽人講 雷副死衝  風龍唔夠力係都要落去直殺  我話拉上去打 唔聽 成團人係咁死 我係一隻冇力補C   真係打到好累 終於打完風龍 仲問我打唔打埋水 跟住我話唔打喇已經想死 跟住比隻70斧 同我講{咁你去死} 就走左  好無奈囉 1團有1個6X可以接受
都要睇成隊既火力  免強只會浪費大家的時間

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

好少帶打62戈D A"A
不過熔岩 42  3龍  66 70   1開組就好少拒組
岩岩70LV戈D    我都照組既 當帶過
只係有D人  自己岩岩升70 走去跟我團打熔岩 NEVER MIND
但係自己走位唔掂  不停食紅地死  仲要話返我唔等佢就殺王戈D
以後都唔洗再組佢    1場熔岩4隻王死4足4隻   

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

老手們幫幫樓主吧

主打遊戲
幻想神域
EXP
206 點
作為一個新手
真係好感激帶我62 D戈人....
我只要有經...HI唔HI到王都冇所謂...
死左自己就會重行OR等60秒

主打遊戲
幻想神域
EXP
32 點
本人68 自知不夠打所以只會組強打  ..很正常
我也想有人帶呀..可是沒有

主打遊戲
幻想神域
EXP
14 點
有d人你想幫佢都唔領情   死都要搵高lv斧帶,好似成隻game得斧帶到佢咁

呢d真係抵佢徵半日都出唔到團,見到都心涼

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
200 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

何止唔幫新手,好多時一打競技戰場時一見你係新手,有半數老手會企係度掛機。。。之後又係度不停打d負面表情,擺明俾你睇。

cskm2005  pvp幾時結?(:))  發表於 2014-9-12 13:12:41

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
以前見62搵強打帶去申,結果比人拒
我自己單刷1場其實都係3~5分鍾左右

主打遊戲
幻想神域
EXP
18 點
無能為力

EXP
856 點

基本上大部份人都得閒先帶吧  其實如果找不到大神帶或者怕打不過的話  可以招只打五人模式囉  咁樣就唔怕阻時間
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿